KBC laat klanten geld verdienen met Kate en Kate Coins

KBC laat klanten geld verdienen met Kate en Kate Coins

Kate, de persoonlijke digitale assistent in KBC Mobile, hielp de voorbije jaren steeds meer KBC-klanten om tijd en geld te besparen. Kate had totnogtoe al meer dan 30 miljoen interacties met KBC-klanten. Kate wijst de klanten ook de weg naar Kate Coins. Sinds begin dit jaar kunnen KBC-klanten immers ook Kate Coins verwerven wanneer ze producten of diensten van KBC afnemen en die vervolgens ook besteden binnen KBC. In hun Kate Coin wallet in KBC Mobile krijgen ze een mooi overzicht van de Kate Coins die ze verwierven en die ze uitgaven.

 

Vanaf 21 november 2023 kunnen KBC-klanten die dat wensen, nog meer Kate Coins verwerven en genieten van nog meer ​ voordelen en ​ kortingen wanneer ze aankopen doen bij commerciële partners zoals Amazon.com.be, Foodmaker, Brussels Airport, Omnia Travel, Filou & Friends, Lucien en Poppy.

KBC zal de mogelijkheden de komende jaren stelselmatig blijven uitbreiden. Op termijn wil KBC ervoor zorgen dat de Kate Coins die een klant verwierf bij partner A, ook kunnen besteed worden bij partner B of dat hij zijn Kate Coins samen met euro’s kan gebruiken bij een bepaalde partner.

 

Johan Thijs, CEO KBC Groep licht deze belangrijke stap toe : ​ “Bij KBC zetten we de klant centraal en gaan we steeds verder in het verfijnen en verbeteren van de klantenervaring. De particuliere KBC-klant die dat wenst, kan sinds begin dit jaar Kate Coins verwerven en die ook effectief opnieuw besteden. Allereerst gebeurde dat binnen de KBC-bank- en verzekeringsomgeving, maar vanaf 21 november gaan we nog een stap verder en voegen we partnerships met commerciële partners toe. KBC zet hiermee een nieuwe stap in innovatie en klantgerichtheid. Deze uitbreiding is bovendien slechts een opstap naar ontelbare toekomstige toepassingsmogelijkheden waarbij Kate de klanten zal begeleiden om tijd te besparen en geld te verdienen.”

Wat is de Kate Coin ?

 

Sinds begin 2023 kunnen KBC[1]-klanten Kate Coins verwerven door bepaalde producten of diensten af te nemen bij KBC (Brussels) of CBC[2], bijvoorbeeld bij het afsluiten van een woningkrediet, een woningverzekering, pensioensparen, opstarten van sparen met wisselgeld, ….

Klanten kunnen deze Kate Coins vervolgens gebruiken om geld te besparen door ze in te ruilen voor extra voordelen en cashbacks bij KBC en commerciële partners. Zo kunnen KBC-klanten Kate Coins inzetten in het kader van een beleggingsplan, een prepaid kaart, persoonlijke ongevallenverzekering, familiale verzekering en meteen genieten van een cashback.

Tot dusver verdienden meer dan 283 000 klanten KBC Coins. 46% van die klanten verdienden voldoende Kate Coins om ze nadien te kunnen uitgeven.

 

Wat verandert er vanaf 21 november 2023 ?

 

Vanaf 21 november 2023 breidt KBC het aanbod om Kate Coins te besteden gevoelig uit, net zoals de mogelijkheden om Kate Coins te verwerven. De klanten ​ verwerven Kate Coins wanneer zij een product of dienst afnemen ​ bij KBC of een aankoop doen ​ bij één van de partners.

 

Helemaal nieuw is dat KBC-klanten bij voorbeeld Kate Coins verwerven of kunnen uitgeven wanneer ze een aankoop doen bij een van de volgende commerciële partners: Amazon.com.be, Brussels Airport, Omnia Travel, Filou & Friends, , Poppy, Lucien en Foodmaker. De klanten krijgen meteen een cashback, of na hun ​ volgende aankoop bij deze partner. De partners bepalen zelf de voorwaarden en de timing van hun aanbod.

Het loont dus zeker de moeite om voor een geplande aankoop het aanbod te checken in KBC Mobile: de aankoop zou wel eens verrassend goedkoper kunnen uitdraaien!

 

KBC zal de mogelijkheden stelselmatig blijven uitbreiden.

 

KBC-klanten zullen ​ stelselmatig bij meer partners Kate Coins kunnen verwerven en uitgeven.

Begin 2024 zullen KBC-klanten Kate Coins verwerven wanneer ze hun kredietkaart gebruiken of een simulatie voor een verbouwing doen in Setle. Daarnaast zullen ze hun Kate Coins kunnen besteden wanneer ze bij hun kredietkaart extra diensten afnemen, een fietsverzekering, reisverzekering of verzekering bijstand aan huis afsluiten of als ze zonnepanelen via Impact aankopen. KBC zal maandelijks nieuwe voordelen en kortingen bij partners blijven voorstellen.

 

KBC wil er tevens voor zorgen dat Kate Coins die bij één partner verworven werden, ook bij andere partners kunnen besteed worden.

Via de digitale assistent Kate, die al Nederlands, Frans en Engels spreekt en nu ook klanten verder helpt in het Duits, zullen klanten ​ in KBC Mobile kunnen volgen bij welke nieuwe partners zij ​ geld kunnen ​ verdienen.

Klanten kunnen ​ in de Kate Coin Wallet in KBC Mobile opvolgen hoeveel Kate Coins zij ​ bij KBC en bij de diverse partners hebben ​ opgebouwd en hoeveel zij ​ er reeds hebben ​ besteed.


[1] Waar we verder over KBC klanten spreken bedoelen we tevens klanten van KBC Brussels en CBC

2 Klanten kunnen bij KBC enkel Kate Coins verwerven en uitgeven als ze ​ in privacy-instellingen van KBC_Mobile ‘Extra gebruiksgemak’ aangevinkt hebben. Voor Kate Coins bij de partners kiezen ze bijkomend bij ‘Commerciële instellingen’ voor ‘Op jouw maat’.

Story image
Story image
Persbericht Persbericht.pdf - 183 KB
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium