KBC linkt zijn aanbod aan Co-libry, het nieuwe platform voor de woningzoeker én alumnus van Start it @kbc

In het kader van haar engagement naar startende ondernemers, heeft KBC een samenwerking opgestart met Co-libry, een vernieuwend vastgoedplatform dat in februari 2017 gelanceerd werd. Co-libry  biedt  een gepersonaliseerde begeleiding doorheen het vastgoedproces, een match tussen de wensen van de klant (bijvoorbeeld pendeltijd, nabijheid van bepaalde voorzieningen, …) én het begeleidt de klant bij alle aspecten die bij de aankoop tot de intrek van het pand aan bod komen (krediet, makelaars, telecom bedrijven, nutsbedrijven …).  Zo krijgt de bezoeker bijvoorbeeld een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en kan hij meteen in contact komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live.

 

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep:KBC heeft zich geëngageerd om start-ups actief te steunen. Niet alleen door hen ruimte, advies en omkadering te geven, maar ook door  in een vroeg stadium samenwerkingen aan te gaan met beloftevolle start-ups,  zodanig dat ze hun ideeën kunnen verwezenlijken. Het platform dat Co-libry ontwikkelde sluit perfect aan bij het gedachtengoed van KBC. Niet alleen is het product van de start-up een aanvulling op het bestaand aanbod van KBC op vlak van woonadvies. Co-libry vertrekt vanuit de behoeften van de klant, een strategie die KBC ook toepast. Daarnaast zorgt het platform voor comfort en gebruiksgemak, wat KBC ook opneemt in het eisenpakket bij product- of dienstontwikkeling”.

 

Co-libry, een start-up gehuisvest bij Start it @kbc, werd door Wendy Geeraert, Fréderic Geeraert en Ann Praet samen opgericht in juli 2016. Co-libry is een persoonlijke, digitale vastgoedportaal/gids die de bezoeker snel en eenvoudig naar een thuis begeleidt dankzij de unieke combinatie van een vastgoedsite, data, financiële tools en content. Naast woningen biedt Co-libry financiële tools, tips en tricks aan die bruikbaar zijn voor, tijdens en na een huizenjacht. Meer info via www.co-libry.be.

 

Hoe verloopt de samenwerking tussen Co-Libry en KBC?

 

Via het Co-libry platform krijgt de klant een overzicht van de dichtstbijzijnde KBC-bankkantoren, en meteen ook  de optie om in contact te komen met de experten wonen en verzekeringen van KBC Live (https://www.kbc.be/campaigns/kbclive/nl/index.html). De klant kan zijn voorkeur voor een afspraak opgeven en wordt binnen de 24 uur gecontacteerd om een concreet tijdstip in te plannen. Zo kan de klant een snel en persoonlijk advies krijgen, op de manier die hem het best uitkomt.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium