KBC-medewerkers zetten zich in voor milieu en klimaat

KBC-medewerkers zetten zich in voor milieu en klimaat

en willen samen 42 000 bomen planten

‘Team blue goes green’ luidt de uitdaging die Johan Thijs, groeps-CEO van KBC, stelt aan Team Blue, een groepswijd initiatief binnen KBC om de verbondenheid aan te scherpen en samenwerking te bevorderen tussen alle KBC’ers in de diverse landen waar KBC actief is. Het thema “KBC saves the planet” werd gekozen door een overgrote meerderheid van KBC-medewerkers.

KBC-medewerkers worden uitgedaagd om tussen 20 mei en 30 juni zoveel mogelijk acties op poten te zetten die een positieve invloed hebben op milieu en klimaat. De acties focussen op 3 thema’s die aansluiten bij het duurzaamheidsbeleid van KBC: verminderen van de CO2-uitstoot, bijdragen aan de circulaire economie en opruimen van afval.

KBC zal als tegenprestatie voor elke individuele medewerker, die deelneemt aan een activiteit, een boom planten. Het ultieme doel is om elk van de 42 000 KBC’ers te betrekken bij het initiatief om dan in het najaar 42 000 bomen te kunnen planten in de verschillende kernlanden waar KBC actief is.

Johan Thijs, ceo van KBC Groep licht toe : “De klimaatverandering betekent ook voor de financiële sector een reële uitdaging en vormt ontegensprekelijk een belangrijk thema in het risicomanagement van een financieel bedrijf. Het aanpakken van de klimaatverandering is dan ook van groot belang om de toekomst van onze samenleving te beschermen en om verdere duurzame economische ontwikkeling te bewerkstelligen. Ook onze medewerkers zijn begaan met milieu en klimaat en willen een positieve bijdrage leveren. Met deze uitdaging willen we samen een groter bewustzijn creëren rond deze problematiek en onze impact op het klimaat positief vergroten. We zullen deze impact tastbaar maken door concrete acties waarbij we de hoeveelheid gereduceerde CO2 -uitstoot, het aantal gerecycleerde toestellen, en het aantal kg verzameld afval gaan meten.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat na de vier voorgaande succesvolle Team Blue initiatieven, ook dit keer onze medewerkers de uitdaging zullen aangaan en hun beste beentje zullen voorzetten zodat we Team Blue bossen kunnen planten in onze verschillende kernlanden.”

“Team blue goes green”

De impact op milieu en klimaat positief vergroten en meer bewustzijn creëren, dat is de uitdaging die meer dan 42 000 Team Blue’ers aangaan.

Van 20 mei tot 30 juni 2019 kunnen KBC-ers groepswijd, samen met collega’s, familie, vrienden én klanten deelnemen aan georganiseerde of zelf opgezette activiteiten die een positief effect hebben op milieu en klimaat. De drie thema’s waarop de uitdaging de nadruk legt, zijn respectievelijk het reduceren van CO2 -uitstoot (20 mei-2 juni); circulaire economie (3 juni-16 juni); en het verzamelen van afval (16 juni-30 juni).

Elke KBC-medewerker die zich engageert voor een activiteit, ‘verdient’ het planten van een boom. Deze bomen worden in het najaar in elk van de kernlanden waar KBC aanwezig is (België, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Bulgarije, Ierland), aangeplant in samenwerking met onder meer Natuurpunt, National forest of Slovakia en Sázíme Stromy.

 Bij iedere Team Blue challenge wordt hoger gemikt

In de voorbije jaren, gingen de KBC-medewerkers met succes al verschillende uitdagingen aan.

Bij de eerste uitdaging moesten de KBC’ers 1 000 blauwe selfies maken. In totaal werden het er 3 258.

In de kerstperiode van 2017 werden KBC’ers uitgedaagd om hun werkplaats of kantoor blauw te pimpen. In heel de KBC groep lieten de KBC-medewerkers 650 bank- en verzekeringskantoren en tientallen kantoorzones in de hoofdkantoren baden in een felblauwe gloed.

Bij de derde uitdaging organiseerde KBC op 31 mei 2018 de grootste online-kwis ter wereld. 7 695 medewerkers stelden zich kandidaat om mee te kwissen. Met 1 129 gelijktijdige deelnemers in 6 landen werd het wereldrecord online-kwissen gebroken onder het toeziend oog van Guinness World Records.

De vierde uitdaging, Aim for the moon (and back), liet Team Blue 770 867 km bij elkaar sporten waardoor 500 000 euro aan diverse goede doelen kon worden geschonken.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium