KBC Mobile brengt nu ook dagelijks financieel-economisch nieuws.

Zakenkranten De Tijd/L’Echo, VRT NWS en KBC-economisten bieden nieuwsselectie aan voor gebruikers KBC Mobile.

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar begrijpbare en betrouwbare informatie om hun kennis over geldzaken te vergroten. Daarom informeert KBC Mobile* al zijn gebruikers vanaf vandaag elke dag met financieel-economische informatie, nieuwsupdates en inzichten. Deze informatie wordt geleverd door de zakenkranten De Tijd en L’Echo, VRT NWS en het KBC-economistenteam.  

Marktonderzoek toont aan dat dagelijkse relevante content ertoe leidt dat de KBC Mobile-gebruiker op de hoogte is van de actualiteit en met meer inzicht een beslissing kan nemen over geldzaken. Klanten stellen snelle, betrouwbare en objectieve nieuwsupdates op prijs, zeker indien die aansluiten bij hun financiële behoeften. Die bevindingen werden ook bevestigd in een pilootproject dat in de voorbije weken liep. Door deze innovatieve samenwerking met twee gevestigde nieuwsbronnen komt KBC aan die behoefte tegemoet en positioneert het KBC Mobile nog meer als een unieke, all-in-one app waar vandaag meer dan 1,75 miljoen klanten gebruik van maken.

* KBC (Brussels) Mobile en CBC Mobile

KBC Financieel Nieuws voortaan in je broekzak, nuttig en handig

KBC, De Tijd/L’Echo en VRT NWS stellen dagelijks een 10-tal actuele en relevante nieuwsberichten ter beschikking. De redacties van De Tijd/L’Echo en VRT NWS selecteren elke dag financieel-economische nieuwsartikels in alle journalistieke onafhankelijkheid. Ook het economistenteam van KBC zal artikels voor dit nieuwe aanbod op de KBC-app aanleveren, met focus op actuele financiële informatie uit eigen land.

De klant hoeft zich helemaal niet te registreren op de nieuwssite of een abonnement te nemen. Alle geselecteerde nieuwsitems worden samengebracht op één enkele, makkelijk te bereiken locatie op de startpagina in de app. Als de gebruiker op de titel van een actueel financieel-economisch nieuwsbericht doorklikt, krijgt hij het volledige artikel te lezen.
Wie de dagelijkse nieuwsupdates niet wenst te ontvangen, kan deze functie eenvoudig afzetten via de instellingen van de dienst of door op het kaartje met de meest recente titel te klikken en daar te kiezen voor "Ik wil geen nieuws meer ontvangen". De klant kan het altijd achteraf opnieuw activeren via "Aanbod".
Op termijn kan de nieuwsflow verder worden gepersonaliseerd om beter tegemoet te komen aan de specifieke informatiebehoeften van de klant.

 

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie en data bij KBC Bank, is trots op deze primeur: KBC positioneert KBC Mobile steeds meer als een unieke, all-in-one app, die in september nog door het  onafhankelijke internationale onderzoeksbureau Sia Partners tot beste mobiele bankapp ter wereld werd uitgeroepen. Dit is een duidelijke erkenning van jarenlange innovatie, ontwikkeling en vooral aandachtig luisteren naar onze klanten. Door naar onze klanten te luisteren hebben we de afgelopen jaren ook heel wat ervaring opgedaan met het aanbieden van niet-financiële diensten van externe partners in KBC Mobile. Sinds de lancering van die diensten midden 2018 werden deze al meer dan 7,5 miljoen keer gebruikt. Bijna 700.000 KBC Mobile-gebruikers doen er regelmatig een beroep op. We  beantwoorden hiermee duidelijk een groeiende klantenbehoefte. Die “beyond banking” ervaring leert ons dat onze klanten openstaan voor vernieuwing en voor diensten die hen het leven gemakkelijker maken. De innovatieve samenwerking tussen twee gevestigde nieuwsbronnen en KBC komt tegemoet aan die behoefte. Voor het eerst krijgen onze klanten meerdere keren per dag actuele nieuwsflashes die niet enkel hun nieuwshonger stillen maar hen ook de mogelijkheid bieden om snel te anticiperen in hun financiële beslissingen. Dankzij de financieel-economische inzichten die we hen aanreiken, dragen we bij tot een bredere kennis en ruimere financiële geletterdheid, één van de duurzaamheidspijlers waarop we als bank-verzekeraar inzetten.”

 

Hans De Rore, Chief Commercial Officer Mediafin voegt daaraan toe: “De mediaconsumptie is continu aan het veranderen. Mediafin met zakenkranten De Tijd en L’Echo en adviesmedia De Belegger/L’Investisseur is een belangrijke speler in dat medialandschap. We maken elke dag goed gelezen kranten, hebben druk bezochte websites, de betrouwbaarheid van ons nieuws is alom erkend en we wonnen de voorbije jaren voortdurend lezers. We hebben de ambitie om ook in de toekomst in de spits te blijven spelen. Daarom besteden we grote aandacht aan het multimediaal ontsluiten van onze kwaliteitsjournalistiek. We zijn om die reden ingegaan op de uitnodiging van KBC om te participeren in dit project. De KBC-app is een extra kanaal waarlangs we nieuwsconsumenten kennis laten maken met onze kwalitatieve content. De ervaring leert ons dat lezers die geregeld proeven van onze redactionele artikels sneller kiezen voor een abonnement.”

 

Lieven Vermaele, Directeur Partnerships & Operations VRT is eveneens enthousiast over de samenwerking: “Digitaal is meer dan ooit het nieuwe normaal. Dit betekent dat je als media- en nieuwsorganisatie aanwezig wil zijn op zo veel mogelijk platformen. Financieel en economisch nieuws en duiding aanbieden via de KBC Mobile-app maakt het voor de VRT mogelijk om te connecteren met de juiste doelgroep op een relevant digitaal mediaplatform. Het helpt ons om nieuws bij nieuwe gebruikers te brengen want steeds meer mensen halen hun informatie elders dan bij radio of tv. Dat we dit in een samenwerking met KBC en Mediafin doen, maakt dit initiatief extra sterk. Het Vlaamse ecosysteem staat onder druk van grote internationale spelers. Met een samenwerking als deze versterken we elkaar en vergroten we ons bereik. De som van deze sterke merken VRT NWS, De Tijd/L’Echo en KBC is hier groter dan de delen.”

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium