KBC Mobile zet belangrijke stap richting platform voor iedereen, ook voor niet-klanten

KBC Mobile zet belangrijke stap richting platform voor iedereen, ook voor niet-klanten

Ook niet-klanten kunnen voortaan niet-bancaire diensten in KBC Mobile gebruiken.

Ruim 1 miljoen KBC Mobile-klanten maken vandaag dagelijks en in toenemende mate gebruik van hun bank- en verzekeringsdiensten.  Meer dan 174.000 onder hen gebruiken de niet-bancaire diensten van 3e partijen in de app. Ze kopen een ticket van De Lijn of NMBS, betalen een parkeersessie met 4411 of bij Q-Park, bestellen dienstencheques, … In oktober waren er meer dan 200.000 afnames van deze niet-bancaire diensten.

Over een paar weken gaat KBC[1] nog een stap verder. Ook niet-klanten kunnen voortaan van een aantal niet-bancaire diensten gebruik maken, zonder dat ze daarvoor een rekening hoeven te openen bij KBC. Daarmee is KBC de eerste financiële instelling in België die haar mobiele toepassingen openstelt voor een veel ruimer publiek dan de eigen klanten.

De stijgende populariteit van die niet-bancaire diensten toont aan dat de mobiele bankapp voor steeds meer consumenten het leven vereenvoudigt en een steeds centralere plaats inneemt op hun smartphone.

KBC, KBC Brussels en CBC spelen daarop in door klanten relevante automatische cashback-kortingen toe te kennen op aankopen bij tientallen nationale merkketens, lokale handelaars en commerciële partners, webshops en dienstverleners – voor zover de klant daar zelf voor kiest.

[1] Met KBC bedoelen we KBC, KBC Brussels en CBC

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie KBC België verduidelijkt: Het onderscheid tussen klanten en niet-klanten vervaagt: de consument zoekt de snelste en makkelijkste weg om aan zijn concrete behoefte te voldoen. Consumenten willen ook enkel relevante informatie en diensten te zien krijgen, op maat van hoe zij hun leven organiseren. Zij verwachten toegang tot een veel ruimer en attractiever pakket aan diensten. Dat willen ze rechtstreeks vanuit één enkele centrale app snel en makkelijk kunnen activeren, zonder rompslomp en zonder 10 verschillende apps te moeten downloaden. Daarop willen we als KBC in de komende jaren volop inzetten. We gaan KBC Mobile uitbouwen tot een open platform dat voor elke consument vlot toegankelijk is en reële financiële meerwaarde biedt.”

Jo Vander Stuyft, directeur particulieren bij KBC vervolledigt: “Wij stellen vast dat de consumentenverwachtingen inzake digitale service snel evolueren, en niet alleen bij onze klanten. Het volstaat al lang niet meer om enkel de basisdienstverlening voor bank- en verzekeringsproducten in digitale vorm aan te bieden. Consumenten wensen voor hun courante aankopen bij plaatselijke handelaars en grote merkketens ook een vlotte, automatische afhandeling van de kortingen waar ze recht op hebben. Het Deals-pakket in KBC Mobile zorgt ervoor dat die rechtstreeks verrekend kunnen worden, zonder gedoe met papieren bonnetjes, kortingscodes of kassaticketjes. Wie intekent op KBC Deals kan dus makkelijk en eenvoudig geld verdienen via zijn KBC-bankrekening. Later zullen we ook de Trooper-kortingen koppelen aan ons eigen KBC Deals programma en klanten zo de mogelijkheid bieden hun verkregen cashback aan te wenden voor een zelfgekozen vereniging of goed doel. ”

 

 

Nieuw: KBC Mobile als open dienstenplatform voor iedereen, zowel klanten als niet-klanten

KBC verzet opnieuw de bakens in digitaal bank-verzekeren door KBC Mobile niet langer enkel voor te behouden voor klanten, maar ook niet-klanten rechtstreeks en gratis toegang te verlenen tot een aantal populaire niet-bancaire toepassingen. Zij hoeven daarvoor zelfs geen klant te worden of een rekening te openen bij KBC.

Nog dit jaar kan iedereen in KBC Mobile vervoerbewijzen kopen voor De Lijn, de NMBS en de MIVB. Zij reserveren hun vervoerbewijs vanuit KBC Mobile en betalen met de Payconiq by Bancontact-app of een rekening naar keuze.

 

Nieuw: bijkomende niet-bancaire diensten in KBC Mobile

Dit jaar nog biedt KBC twee nieuwe niet-bancaire diensten aan in KBC Mobile. Zowel klanten als niet-klanten zullen :

  • kunnen intekenen op een voordelige groepsaankoop voor groene energie (gas en/of elektriciteit) met iChoosr, en
  • vouchers voor de Brussels Airport comfort services bestellen.

Vliegtuigreizigers kunnen de gebruikelijke drukte bij de veiligheidscontrole op Brussels Airport vermijden door in KBC Mobile een Fast Lane Pass aan te kopen. Zo zijn ze zeker van een snelle passage door de veiligheidscontrole.

Brussels Airport biedt in KBC Mobile ook een Diamond Lounge Pass aan. In afwachting van het boarden kunnen reizigers in alle rust werken, eten of ontspannen met een drankje in de Brussels Airport Lounges.  

Daarnaast lanceert KBC voor de houders van een Plusrekening ook een digitale kluis waar zij alle belangrijke documenten en gegevens kunnen bewaren (documenten, paswoorden, notities, foto’s,…). Uiteraard heeft enkel de klant toegang tot de persoonlijke kluis.

Tot slot lanceert KBC ook (in samenwerking met Doccle) de eBox van de federale overheid. Dit is een persoonlijke beveiligde elektronische brievenbus waarin de klant al zijn overheidsdocumenten veilig digitaal kan ontvangen.

 

Nieuw : KBC Deals[1]: een gepersonaliseerde ‘win’ voor klant en handelaar in slechts 3 kliks

Handelaars, winkelketens en dienstenleveranciers die aansluiten bij het KBC Deals-programma kunnen een cashback-korting aanbieden aan klanten die een aankoop betalen met om het even welk KBC-(gerelateerd) betaalmiddel zoals de bank- of kredietkaart, overschrijving, Payconiq,…. Payconiq zal overigens nog voor het jaareinde ook volledig geïntegreerd zijn in KBC Mobile.

Het systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk voor de klant én de handelaar. De klant kiest de kortingvoorstellen die hem interesseren, betaalt de aankoop en krijgt de verworven kortingen één keer per maand op zijn rekening gestort. De handelaar moet bij de verkoop geen enkele bijkomende handeling stellen want de korting wordt automatisch verrekend.

De KBC Deals zijn enkel beschikbaar voor de klanten die daartoe vooraf hun uitdrukkelijke toelating geven. De klant krijgt dan een lijst van relevante en gerichte aanbiedingen die passen in zijn of haar concrete consumptiepatroon en selecteert zelf de voorstellen die hem of haar interesseren. Als de klant niet langer geïnteresseerd is, kan hij zich heel eenvoudig uitschrijven via KBC Mobile.

De aanbiedingen zijn zowel van grote, nationale merken en ketens afkomstig als van lokale handelaars. Zij bepalen zelf de frequentie, duur en grootte/omvang van de korting. Op basis van de transactiegegevens van de klant totaliseert KBC alle kortingen waar de klant bij de door hem/haar gekozen handelaars recht op heeft en stort die maandelijks als cashback rechtstreeks op de rekening van de klant. De korting in het KBC Deals programma is altijd cumuleerbaar met alle eventuele andere kortingen die de handelaar op dat ogenblik aanbiedt.

Over een paar weken zullen al meer dan 50 nationale en lokale deals ter beschikking staan, zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië. Vandaag lopen er al gesprekken met nog tientallen andere geïnteresseerde aanbieders. KBC verwacht dan ook dat op termijn meerdere honderden handelaars bij het KBC Deals-programma zullen aansluiten.

KBC beklemtoont dat het de privacy van haar klanten volledig respecteert en de klantgegevens niet zal delen met de aangesloten handelaars of andere derde partijen.

In de loop van het voorjaar zal KBC het Trooper-platform koppelen aan het KBC Deals-programma. Consumenten zullen er dan voor kunnen kiezen om hun KBC-cashback naar een zelfgekozen vereniging of goed doel te laten gaan.

 

Nieuw: ook niet-klanten krijgen toegang tot sommige KBC Deals

Omdat niet-klanten niet over een KBC-bankrekening (met transactiegegevens) beschikken, kan KBC hen geen persoonlijke relevante kortingen aanbieden en dus ook geen cashback-formule toepassen. Om ook hen van een gelijkaardig voordeel te laten genieten, start KBC in het voorjaar van 2020 met een voucherpakket in KBC Mobile. Zo’n pakket geeft zowel klanten als niet-klanten recht op een onmiddellijke korting bij de handelaar.

Op die manier kunnen ook niet-klanten in KBC Mobile genieten van interessante voordelen, bovenop het gebruiksgemak dat de opengestelde niet-bancaire diensten vandaag al bieden.

 

[1] Dit programma geldt eveneens voor CBC en KBC Brussels

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium