KBC neemt nieuwe marktenzaal in Brussel in gebruik.

Op 3 april nam KBC zijn nieuwe marktenzaal in gebruik. Deze is niet enkel efficiënt en hoogtechnologisch ingericht; ze is ook van bij het begin ontworpen vanuit een duurzame invalshoek. Zowel de marktactiviteiten van KBC als KBC Securities kregen er een plek. Als Belgische financiële instelling kiest KBC er bewust voor om in een nieuwe Belgische marktenzaal te investeren. Vanuit deze toekomstgerichte omgeving ondersteunt KBC onder meer zijn Belgische ondernemingsklanten op het vlak van kapitaalmarkttransacties zoals IPO’s en kapitaalverhogingen, obligatieuitgiftes enz. en levert het gespecialiseerde aandelenresearch in Benelux-aandelen voor nationale en internationale investeerders.

Luc Gijsens, CEO International Markets KBC Groep, die binnenkort met pensioen gaat, blikt terug op deze verwezenlijking:

“Toen ik mijn loopbaan in 1977 startte bij de toenmalige Kredietbank - een van de voorlopers van wat nu KBC is - kwam ik al kort na mijn aanstelling terecht in de marktenzaal. Die omgeving van toen valt nauwelijks te vergelijken met wat de marktenzaal vandaag aan technologie en hooggespecialiseerde medewerkers telt. De snelheid waarmee de voortdurende nieuwsstroom wordt verwerkt, de transactievolumes die er dagelijks passeren, de veelheid en complexiteit van de aangeboden producten en diensten zorgen ervoor dat KBC en zijn professionele klanten voortdurend kunnen rekenen op accurate, betrouwbare en hoogwaardige financiële service. Dat dat voor de Belgische klanten van KBC vanuit het eigen land kan gebeuren, vormt daarin ontegensprekelijk een meerwaarde. Ik ben er dan ook trots op om aan het einde van mijn loopbaan een KBC- marktenzaal van de nieuwste generatie te kunnen achterlaten, die niet enkel het kloppend hart maar ook het uithangbord vormt van de financiële expertise van KBC.”

Bartel Puelinckx, CEO KBC Securities, vervolledigt:

“Met een marktaandeel in België van zowat 75 procent is KBC Securities er overduidelijk marktleider op het vlak van equity capital market-transacties zoals IPO's en kapitaalverhogingen. De marktenzaal vervult daarin een centrale rol. Dezelfde zaal vormt bovendien de natuurlijke biotoop voor niet alleen de sales- en brokerage-activiteiten van KBC Securities maar evenzeer voor de aandelenresearchafdeling in 135 Benelux-aandelen. Het analistenteam covert het merendeel van de Belgische en een groot deel van de Nederlandse aandelenmarkt en vormt zo de referentie in zijn domein.  KBC Securities zet volop in op deze research, als een cruciale bron van informatie voor heel wat nationale en internationale klanten en investeerders.“

 

De nieuwe marktenzaal telt 164 dealerdesks van waaruit de wereldwijde financiële markten continu worden opgevolgd op 570 beeldschermen met gespecialiseerde financiële informatie. Zij zijn aangesloten op meer dan 1.000 ontdubbelde stopcontacten en 20 kilometer bekabeling. Skype-verbindingen vervangen quasi alle vaste telefoontoestellen.

Naast de dealers en andere medewerkers van de marktenzaal en KBC Securities verhuisden ook heel wat achterliggende en ondersteunende diensten en activiteiten naar Havenlaan 2. De beslissing om daar een nieuwe Brusselse marktenzaal te bouwen was immers ook het logische gevolg van de verkoop van het bedrijfsgebouw aan de Havenlaan 12, waarin de marktenzaal tot dan toe gevestigd was. In totaal kregen 600 collega’s een nieuwe werkplek. De hele herinrichting en verhuizing nam amper een half jaar in beslag.

De voortdurende zorg van KBC voor duurzaamheid werd ook doorgetrokken in het ontwerp van deze nieuwe marktenzaal. Zo werd er gekozen voor LED-verlichting in combinatie met veel natuurlijk daglicht en is de IT-infrastructuur van een energiezuinig type. Watergekoelde bureaubladen aan de dealerdesks zorgen voor een aangename werkomgeving. Bij de ontmanteling van de oude marktenzaal werd zoveel mogelijk materiaal gerecupereerd en gerecycleerd. De bestaande bureauframes kregen enkel een nieuw werkblad en de oude panelen worden door een gespecialiseerd bedrijf gerecycleerd tot nieuwe meubelpanelen. Bruikbaar kantoormateriaal in goede staat dat niet mee werd verhuisd, werd geschonken aan scholen en vzw’s. De resten aan metaal, textiel en kunststoffen uit het oude meubilair zullen worden gerecycleerd.

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium