• Nederlands
 • English
 • Français
 • Search

  KBC neemt Volksbank Leasing Slovakia over

  ČSOB Leasing vergroot zijn marktaandeel en klantenbasis in Slowakije

  Donderdag 2 juli 2015 — Gisteren bereikten ČSOB Leasing en Volksbank Leasing International een akkoord over de overname door ČSOB Leasing van 100% van de aandelen van Volksbank Leasing Slovakia en zijn verzekeringsmakelaarsdochter Volksbank Sprostredkovatel’ska. Volksbank Leasing Slovakia is een universele leasingmaatschappij die de zevende plaats bekleedt op de Slowaakse leasingmarkt met een marktaandeel van ongeveer 6% en een balanstotaal van ongeveer 170 miljoen euro. KBC is duidelijk marktleider op de Slowaakse leasingmarkt via ČSOB Leasing. De transactie wordt naar verwachting afgerond in het derde kwartaal van 2015 en zal een verwaarloosbare invloed hebben op de winst en het kapitaal van de KBC-groep.

  Door de overname van Volksbank Leasing Slovakia kan ČSOB Leasing zijn klantenbasis uitbreiden en zijn positie als marktleider nog versterken. Dit heeft geen gevolgen voor de klanten van Volksbank Leasing Slovakia. Hun bestaande contracten blijven lopen via hun vertrouwde contactpunten. In de komende jaren zal ČSOB Leasing een integratieplan opstellen met de bedoeling de synergie tussen beide entiteiten te maximaliseren en de mogelijkheden tot kruisverkoop met het bank- en verzekeringsnetwerk van ČSOB te vergroten.

  Johan Thijs, CEO van de KBC-groep: "Met deze eerste overname sinds de Europese Commissie het overnameverbod heeft opgeheven, tonen we onze ambitie om te groeien in onze kernmarkten, zowel extern als organisch. Deze transactie is een uitgelezen kans om onze activiteiten in Slowakije uit te breiden. Tegelijk past ze perfect in onze strategie om ons te concentreren op onze stevige fundamenten: een gezond, klantgericht bankverzekeringsmodel, een sterk risicoprofiel, een stevige liquiditeitspositie die wordt ondersteund door een heel solide en trouwe klantendepositobasis in onze kernmarkten in België en Centraal-Europa en een comfortabele solvabiliteit die ons ruimte geeft voor bijkomende kredietverlening aan onze klanten en voor een actieve ondersteuning van de gemeenschappen en economieën waarin we actief zijn." 

  "In Slowakije is leasing een erg aantrekkelijke financieringsmethode voor materiële activa, zowel voor bedrijven als particulieren. ČSOB is al ruim 18 jaar actief in de sector via zijn dochteronderneming ČSOB Leasing en bediende in die periode al meer dan 105 000 klanten. Deze overname vergroot die klantenbasis nog, niet alleen voor ČSOB Leasing maar voor heel ČSOB, en versterkt het bankverzekeringsmodel," aldus Daniel Kollar, CEO van ČSOB Financial Group.

  "VB Leasing SK is een relevante speler op de leasingmarkt met een marktaandeel van ongeveer 6%. Deze transactie versterkt onze leiderspositie en onze strategie om de beste leasingmaatschappij te zijn voor bedrijvenklanten door het gebruik van innovatieve technologieën en een uniek distributiemodel. We willen de klanten van VB Leasing een dienstverlening van hoge kwaliteit bieden, gebaseerd op de jarenlange ervaring en hoge professionele normen van onze medewerkers," zegt Richard Daubner, CEO van ČSOB Leasing.

  Over ČSOB Leasing

  ČSOB Leasing is een van de sterkste en belangrijkste leasingmaatschappijen in Slowakije. Het is al lang de stabiele leider in dit segment. Het is lid van de Vereniging van Leasingmaatschappijen in Slowakije.

  Over VB Leasing SK

  VB Leasing SK is een universele leasingmaatschappij met een netwerk van 11 kantoren, 90 makelaars en agenten. Er werken in totaal ongeveer 90 voltijdse medewerkers voor het bedrijf. 

  Over de aanwezigheid van KBC in Slowakije (www.csob.sk)

  In 1999 werd KBC de meerderheidsaandeelhouder van ČSOB. De ČSOB-groep is in Slowakije actief in het bankwezen, verzekeringen, assetmanagement, leasing en factoring.

  ČSOB in Slowakije, dat al 42 jaar een tak van de Tsjechische ČSOB Bank was, werd een onafhankelijke rechtspersoon op 1 januari 2008.  Vandaag is het een van de grootste (top 5) banken op de Slowaakse markt.

  ČSOB is een van de grootste en sterkste financiële groepen in Slowakije, met een ruime portefeuille van diensten en producten. Het omvat ČSOB Banka, ČSOB Leasing, ČSOB Poisťovňa, ČSOB Stavebná sporiteľňa, KBC Asset Management, ČSOB Faktoring en ČSOB nadácia.

  De bank bedient haar retail-, kmo- en privatebankingklanten via een netwerk van meer dan 100 kantoren. ČSOB is een universele bank, met de klemtoon op woningkredieten en sparen. De bank biedt de meest uitgebreide waaier aan financiële diensten op de markt en maakt gebruik van het succesvolle distributiemodel van KBC voor bankverzekeren en assetmanagement. 

  Johan Thijs, CEO van de KBC-groep
  Daniel Kollar, CEO van ČSOB Financial Group
  Richard Daubner, CEO van ČSOB Leasing
  ČSOB group in Slovakia
  Viviane Huybrecht

  General Manager KBC Group Corporate Communication / Spokesperson

  www.kbc.com