KBC rondt overname af van 40%-belang van MetLife in de joint venture UBB-MetLife (Bulgarije)

Gisteren rondde KBC (via zijn Bulgaarse dochtermaatschappij DZI Insurance) de overname af van het belang van 40% dat MetLife had in UBB-MetLife Life Insurance Company AD, een joint venture voor levensverzekeringen tussen United Bulgarian Bank (“UBB”) en MetLife ('UBB-MetLife'). De overeenkomst werd bekendgemaakt op 29 december 2017 en goedgekeurd door de toezichthouder op 9 maart 2018. De financiële impact ervan is verwaarloosbaar voor KBC.

Dankzij deze overeenkomst zal KBC levens- en schadeverzekeringsproducten van DZI kunnen verdelen via de kantoren van UBB. Zo kan het zijn bankverzekeringsmodel helemaal uitrollen in de Bulgaarse markt, een van de kernmarkten van KBC.

DZI en UBB-MetLife zullen een gezamenlijk marktaandeel hebben van 21% in de Bulgaarse levensverzekeringsmarkt. Samen met UBB-CIBANK versterken ze de referentiepositie van KBC in bankverzekeren in Bulgarije, een land met sterke macro-economische fundamentals, waar er toch nog mogelijkheden zijn voor verdere penetratie in de financiële dienstverlening.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep : “De overname van het resterende belang in de joint venture UBB-MetLife bevestigt onze positie als een sterke speler in de lokale markt, die zijn Bulgaarse klanten een compleet aanbod van bankverzekeringsproducten biedt in een omnikanaalomgeving. Ze zal ongetwijfeld helpen om van UBB en DZI een echte referentie te maken als bankverzekeringsgroep in Bulgarije. En dat komt ten goede aan de klanten, de werknemers en alle andere stakeholders.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium