KBC Securities investeert volop in Corporate Finance en Research & Sales teams

Frederik Vandepitte versterkt managementteam van KBC Securities

De voorbije maanden heeft KBC Securities , de beursvennootschap van KBC Groep, diverse nieuwe medewerkers aangetrokken voor Corporate Finance – vooral in M&A - en voor Research & Sales. Zo versterkt KBC Securities zijn slagkracht - zowel in de breedte als in de diepte - om zijn klanten nog beter te dienen. In het verlengde van de rekruteringstrend die zich vorig jaar overigens al inzette, trok KBC Securities 10 nieuwe hooggekwalificeerde medewerkers aan voor gespecialiseerde functies.

Bartel Puelinckx, CEO van KBC Securities, geeft duiding: “Dit is opnieuw een belangrijke stap in de verdere realisatie van onze strategische ambitie om in de Benelux uit te groeien tot de referentie in debt en equity voor bedrijven en institutionele investeerders. Vandaag zijn wij al marktleider op het vlak van kapitaaltransacties - zoals ook erkend werd met de Euronext-prijs van Equity House of the year - maar we zetten ook volop in op alle andere segmenten waarin wij actief zijn, zoals M&A. Wat dat laatste betreft zijn wij ervan overtuigd dat deze verdere versterking van ons team, samen met de creativiteit die wij aan de dag leggen in het zoeken naar innovatieve oplossingen zoals bv. met Match’it, het succesvolle online platform voor overnames, en de exclusieve samenwerking die wij verleden jaar zijn aangegaan met het internationale M&A-platform Oaklins, ons duidelijk kunnen onderscheiden van andere marktspelers.”

Frederik Vandepitte treedt toe tot het directiecomité van KBC Securities en wordt er verantwoordelijk voor equity, debt en M&A

Vanaf 2 juli 2018 zal Frederik Vandepitte, als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder van KBC Securities, verantwoordelijk zal zijn voor Corporate Finance, Acquisition Finance, Project Finance, Trade Finance, Loan & Debt Markets en Family Capital Solutions.

Frederik Vandepitte  startte zijn professionele loopbaan bij The Boston Consulting Group. Hij studeerde af als Handelsingenieur in de beleidsinformatica aan KU Leuven en behaalde een MBA aan Columbia Business School. Tot 2015 was hij verantwoordelijk voor de investment banking activiteiten van Morgan Stanley in België. Gedurende 13 jaar adviseerde hij er ondernemers, aandeelhouders en investeerders in de verschillende aspecten van groei en waardecreatie. Na een periode van 10 jaar in het buitenland, in New York, London en Sydney, keerde hij terug naar België in 2010. De afgelopen twee jaar was hij lid van het management comité van Incofin Investment Management, waar hij verantwoordelijk was voor fund development, investor relations en talent management.

In het kader van de versterking van het management van KBC Securities past ook de benoeming van Luc Van den Broeck, CFO, als lid van het Directiecomité dat onder leiding blijft van Bartel Puelinckx, CEO KBC Securities.

 

Het Corporate Finance team, onder leiding van Stefan Goethals, wordt uitgebreid met 7 adviseurs. Daarmee groeit het team naar 26 specialisten.

Reginald Neirynck vervoegde het Corporate Finance team in mei als Executive Director. Reginald heeft een juridische achtergrond en ruime internationale ervaring met grensoverschrijdende fusies en overnames, ECM origination en consultancy, o.a. voor emissies op de obligatiemarkten.

- Michiel Vanhauwere wordt aangesteld als Associate Director Corporate Finance en Annelies Heemeryck als Senior Associate Corporate Finance. In 2016 startten zij het KBC Match'it-platform, een gesloten digitaal matchmakingplatform voor het SME Mid-marktensegment dat uitgroeide tot het referentieplatform voor fusies en overnames in het middensegment.

- Basile Cuignez en Nicolas Ockier starten als Associate Corporate Finance.

Tevens werd een Senior Associate Corporate Finance aangetrokken met jarenlange ervaring in dat segment. In september gaan nog 3 adviseurs bij Corporate Finance aan de slag.

Binnen Match’it zetten Quentin Santy en Gwen De Rudder, beide met een uitgebreide track record bij KBC Bank en KBC Securities, de opdracht van Michiel Vanhauwere en Annelies Heemeryck verder. Francis Mercklé versterkt het Match’it team als Application Manager.

 

Het Research & Sales team, onder leiding van Wouter Vanderhaeghen, werd versterkt met twee senior sales profielen.

Deze aanwervingen brengen het Research & Sales team naar 10 sales, 4 sales traders en 12 analisten.

- Marieke Vermeersch is sinds juni aan de slag als sales director en specialist in Sales voor Life Sciences. Marieke bouwde meer dan 18 jaar aan relevante ervaring op bij onder meer Devgen, Degroof Petercam en Ablynx. Sandra Cauwenberghs en Lenny Van Steenhuyze, de KBC Securities-analisten verantwoordelijk voor de opvolging van de biotechsector, zullen daarvoor nauw met haar samenwerken.

- Tim Leemans zal KBC Securities begin juli vervoegen als executive director sales. Hij brengt meer dan 19 jaar relevante ervaring mee, onder andere bij Econopolis.

Bovendien lopen er vergevorderde gesprekken met verschillende kandidaten om het analistenteam nog verder uit te breiden. Deze expansie past in de ambitie van KBC Securities om zijn researchpositie in de Benelux verder te versterken.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium