KBC Securities opnieuw winnaar van Euronext Awards

Euronext Brussels roept KBC Securities opnieuw uit tot “Equity Finance House of the Year” en “Cash Market Belgian Brokerage House of the Year”.

KBC Securities werd vandaag door Euronext Brussels opnieuw uitgeroepen tot “Equity Finance House of the Year” en “Cash Market Belgian Brokerage House of the Year”. Met deze Awards 2017 bekroont Euronext de belangrijkste marktspelers van het voorbije jaar op de Brusselse beurs.

De Equity Finance House Award is gebaseerd op het aantal aandelentransacties die via de laureaat verliepen en de adviesrol die hij daarin vervulde.

De Cash Market Belgian Brokerage House of the Year Award wordt dan weer toegekend aan het Belgisch Euronext-lid dat het grootste volume realiseerde op de Brusselse aandelenmarkt.

 

Bartel Puelinckx, CEO van KBC Securities, reageert zeer tevreden: “Dat Euronext Brussels ons deze Awards opnieuw toekent, doet ons heel veel plezier. Het toont duidelijk aan dat KBC Securities de referentiebroker blijft voor de Belgische aandelenmarkt. In 2017 vonden er 16 kapitaalmarkttransacties plaats op Euronext Brussel zoals beursintroducties, kapitaalverhogingen en bookbuildings. Dat KBC Securities bij 13 daarvan een leidende rol had, bewijst ons onbetwist marktleiderschap op het vlak van equity capital market-transacties. We danken dat in de eerste plaats aan het vertrouwen van onze klanten maar ook aan onze teams - en dat in steeds uitdagender omstandigheden. Vorig jaar zijn we lid geworden van Oaklins, het internationaal M&A netwerk, waardoor we nu ook onze activiteit van Fusies en Overnames een boost geven. Ook in 2018 blijven we als innovatieve en klantgerichte marktspeler dienstverlening opzetten om zowel grote en middelgrote bedrijven als kmo’s te ondersteunen doorheen hun volledige levenscyclus. Dat danken we aan ons nog steeds verder groeiend team van toegewijde gespecialiseerde medewerkers.”

Deze bekroning door Euronext Brussels vormt een treffende illustratie van de rol die KBC Securities vervult in het Belgische economische weefsel. Die positie wordt nu nog verder uitgebouwd door een grotere klemtoon te leggen op aandelenresearch (in België, maar ook in Nederland), de aanstelling van een specifiek team voor Family Offices, een sterke ambitie te formuleren inzake kapitaalmarkten en fusies & overnames, de uitbreiding van het salesteam in Brussel en New York, en het in dienst treden van bijkomende gespecialiseerde analisten. Zo kan KBC Securities zijn strategische ambities verder waarmaken en uitgroeien tot de referentie voor ondernemers in alle markten waarin het actief is.

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium