KBC speelt met aangepast rekeningaanbod in op veranderend klantengedrag

KBC speelt met aangepast rekeningaanbod in op veranderend klantengedrag

Het is de ambitie van KBC Bank om haar klanten een kwalitatief hoogwaardige, moderne, innovatieve dienstverlening en gebruikservaring aan te bieden, op maat van hun veranderende behoeften en verwachtingen. KBC Bank voert daarom in 2024 een aantal wijzigingen door in haar rekeningpakketten, die tot de meest complete en competitieve rekeningpakketten op de markt behoren. Die wijzigingen weerspiegelen de gestegen inflatie alsook de investeringen die KBC continu doet in innovatie, digitalisering, beveiliging en in de opvolging van de complexe en snel wijzigende reglementering.

 

Rekeningpakketten evolueren mee met veranderende klantenbehoeften

In juni 2014 vereenvoudigde KBC Bank haar rekeningaanbod voor particulieren naar twee pakketten: de gratis KBC-Basisrekening en de betalende KBC-Plusrekening. Beide pakketten omvatten een zichtrekening en een ruim gamma bijhorende bankdiensten. Zo’n 75% van de klanten kiest voor een KBC-Plusrekening.

De voorbije 10 jaar werd het aanbod van de KBC-Basisrekening stelselmatig uitgebreid : ​ een zichtrekening, debetkaart, 24 gratis geldopnemingen (ook via Bancontact CASH-punt), instant overschrijvingen, en recent ook een kredietkaart, ​ …

De KBC-Plusrekening laat bijkomend toe om te betalen met Apple Pay, voorziet een gratis 2e debetkaart en gratis vervanging. Sinds 2014 werd de prijs van de KBC-Plusrekening aangepast in 2016, 2019 en 2021. ​

“Een rekening aanhouden bij KBC opent bijzonder veel mogelijkheden. Klanten kunnen met hun vragen en voor advies terecht in alle KBC-bankkantoren of kunnen een beroep doen op de persoonlijke digitale assistent Kate en de recent nog door SIA bekroonde bankapp KBC Mobile of het KBC-Live contact center (7/7 open met heel ruime openingsuren). Via KBC Mobile hebben onze klanten (en niet-klanten) ook toegang tot ​ een hele reeks niet-financiële diensten (bv. deelfiets huren, parking betalen, dienstencheques bestellen…), naast de talrijke Kate-deals waarmee de gebruikers kortingen kunnen scoren bij hun favoriete handelaars. De particuliere KBC-klanten die dat wensen, kunnen al langer via KBC Mobile Kate Coins verwerven en besteden binnen de KBC-bank- en verzekeringsomgeving. Sinds eind november 2023 kunnen ze ook genieten van voordelen en ​ kortingen wanneer ze aankopen doen bij commerciële partners zoals Amazon.com.be, Foodmaker, Brussels Airport, Omnia Travel, Lucien en Poppy. Het aantal partners en dus de mogelijkheden om kortingen en Kate coins te verwerven en Kate coins te gebruiken, zullen we de komende maanden stelselmatig uitbreiden. Op die manier geven we al onze klanten steeds meer mogelijkheden om tijd te besparen én geld te verdienen en hun koopkracht te beschermen”. zegt Ivo De Meersman Directeur Betaalverkeer en Kaarten Divisie België.

KBC stelt vast dat haar klanten steeds meer extra diensten en functies wensen te gebruiken. KBC wenst aan die vraag tegemoet te komen. Om de uitgebreide dienstverlening op hetzelfde hoge niveau te kunnen blijven waarborgen en nieuwe toepassingen te ontwikkelen die de klant geld en tijd besparen, past KBC haar rekeningaanbod aan. De prijsbijsturing reflecteert de gestegen inflatie sinds de laatste prijsaanpassing in 2021 voor de KBC-Plusrekening en sinds 2014 voor wat betreft de KBC-Basisrekening. ​ ​

 

KBC-Plusrekening

  • Vanaf 1 ​ april 2024 bedraagt de maandelijkse bijdrage voor de KBC-Plusrekening 3,75 EUR (nu 3,25 EUR) maar de rekening blijft gratis voor jongeren tot en met 24 jaar.
  • Voor klanten met een KBC-Plusrekening, blijft de KBC-Basisrekening met identiek dezelfde rekeninghouders gratis, ook na 1 juli 2024 .

 

KBC-Basisrekening ​

Vanaf 1 juli 2024 bedraagt de maandelijkse bijdrage 2 euro.

De rekening blijft gratis voor jongeren tot en met 24 jaar.

 

Voor de KBC-Basisbankdienst en de Universele Bankdienst van KBC wijzigt er niets.

 

 

KBC brengt de betrokken klanten begin januari individueel op de hoogte van deze aanpassingen, in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

 

 

KBC-Plusrekening

 

KBC-Basisrekening

Zichtrekening

 

Ja

 

Ja

Debetkaart

 

2

 

1

Personaliseren debetkaart (foto op debetkaart)

 

2 x per jaar

 

10 euro

Go-kaart (tijdelijke vervanging debetkaart)

 

2 x per jaar

 

10 euro

Kredietkaart

 

Ja, met of zonder Flexbudget

 

Ja, met of zonder Flexbudget

Kaartvervanging

 

Inbegrepen

 

9 euro (inbegrepen als vervanging n.a.v. verlies of diefstal)

Overschriiving in euro in SEPA zone

 

Inbegrepen (zowel papier / loket / elektronisch)

 

Inbegrepen (elektronisch)

2 euro indien op papier / aan loket

Instant overschrijving

 

Ja

 

Ja

Geldopneming in euro

 

Inbegrepen aan zowel loket / cashkaart / KBC (Brussels) of CBC automaat / niet- KBC (Brussels) of CBC automaat / Bancontact CASH-punt

 

Inbegrepen aan KBC (Brussels) of CBC automaat.

Tevens inbegrepen zijn 24 opnames aan niet- KBC (Brussels) of CBC automaat / Bancontact CASH-punt.

Vanaf 25ste verrichting 0.50 euro.

Touch / Mobile / Kate services

 

Ja

 

Ja

Apple Pay

 

Ja

 

Niet mogelijk

Google Pay / Payconiq / MobilePay / Garmin Pay / Fitbit Pay

 

Ja

 

Ja

Goal Alert

 

Inbegrepen

 

0,99 euro / jaar

Maandelijkse bijdrage

 

3.75 euro per maand vanaf 01/04/2024

Gratis voor jongeren

tot en met 24 jaar

 

2 euro per maand vanaf 01/07/2024

Voor klanten met een KBC-Plusrekening, blijft de KBC-Basisrekening met identiek dezelfde rekeninghouders gratis. Gratis voor jongeren tot en met 24 jaar

Diensten die hier niet vermeld worden, worden afzonderlijk aangerekend. Meer informatie vindt u op de KBC website KBC Tarieven - KBC Bank & Verzekering.

Persbericht.pdf 231 KB
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium