KBC TFI overgenomen door PKO Bank Polski Group

  • PKO Bank Polski Group heeft de overname afgerond van 100 procent van de aandelen van KBC TFI. Deze transactie werd op 8 september 2017 aangekondigd.

  • De overgenomen beheerder van gemeenschappelijke beleggingsfondsen zal uiteindelijk samensmelten met PKO TFI, een beleggingsvennootschap binnen PKO Bank Polski Group (volledig in handen van PKO Bank Polski).

  • Die fusie zal naar verwachting een extra boost geven aan de nu al stevige groei van PKO TFI.

De overname van 100 procent van de aandelen in KBC TFI van KBC Asset Management NV door PKO BP Finat Sp. z o. o., een dochteronderneming van PKO Bank Polski, werd afgerond op 12 december 2017. Door de geplande fusie van PKO TFI met KBC TFI zullen de klanten toegang krijgen tot een nog vollediger aanbod van beleggingsproducten. De twee bedrijven beheren momenteel in totaal ongeveer 29 miljard PLN aan activa.

 

Eerder gaf de voorzitter van het Poolse bureau voor mededinging en consumentenbescherming al zijn toestemming en liet de Poolse financiële toezichthouder weten geen bezwaar te hebben tegen de transactie. Die voorwaarden moesten vervuld zijn vooraleer de op 8 september 2017 gesloten overeenkomst kon worden afgerond.

 

"Met deze geslaagde deal toont PKO Bank Polski Group dat het een stevige organische groei effectief kan combineren met zorgvuldige overnames, tegen voorwaarden die aantrekkelijk zijn voor ons en onze aandeelhouders. De fusie met KBC TFI zal een extra boost geven aan de nu al dynamische groei van PKO TFI, dat marktleider is in het segment van de retailfondsen," zegt Zbigniew Jagiełło, de CEO van PKO Bank Polski.

"Deze transactie ligt helemaal in de lijn van de bedrijfsstrategie van KBC, met een focus op particuliere klanten, KMO’s en midcapbedrijven in de Belgische, Bulgaarse, Hongaarse, Ierse, Slowaakse en Tsjechische thuismarken van KBC. Ik ben ervan overtuigd dat KBC TFI onder zijn nieuwe aandeelhouderschap zijn bedrijfsactiviteiten met succes zal kunnen voortzetten, ten voordelen van zijn klanten en andere stakeholders," aldus Johan Thijs, CEO van KBC Groep NV.

 

Op dit ogenblik heeft PKO TFI een beheerd vermogen van 25 miljard PLN, terwijl het beheerd vermogen van KBC TFI 4 miljard PLN bedraagt. Uiteindelijk zullen die twee beleggingsvennootschappen van PKO Bank Polski Group worden gefuseerd. Die fusie van KBC TFI en PKO TFI is gepland voor het eerste halfjaar van 2018.

Dit jaar vierde PKO TFI zijn 20e verjaardag. Het is de grootste retailfondsbeheerder in Polen, met een marktaandeel van 15% in een markt die op het einde van het derde kwartaal van 2017 meer dan 154 miljard PLN waard was. PKO TFI is ook de grootste beleggingsvennootschap op basis van het aantal klanten (meer dan een half miljoen eind november 2017).

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium