KBC verhoogt wooncomfort met preventie van en ontzorgen bij schade, ook vanop afstand.

KBC biedt innovaties die het leven makkelijker maken en het wooncomfort van de klant verhogen. Ook als het om hun woning gaat, zoeken klanten naar veiligheid, comfort en gemoedsrust. KBC trekt volop die kaart met de lancering van een aantal nieuwe diensten: KBC SmartHome en KBC-Bijstand aan huis.

Daarnaast zet KBC ook verder in op digitale kanalen: zo zal de huurder zijn huurwaarborgrekening volledig vanop afstand kunnen openen. Met de KBC-Verzekeringscheck-up kan de klant vlot controleren of hij nog goed verzekerd is. Aan de hand van een handige checklist kan hij nagaan of zijn KBC-verzekeringen up-to-date zijn.

 

Gerust van huis met KBC SmartHome

Iedereen maakt zich wel eens zorgen als hij thuis de deur achter zich toetrekt … het gevoel iets te zijn vergeten dat tot een brandje of waterschade zou kunnen leiden. Om de veiligheid in huis te vergroten, introduceert KBC vanaf 1 maart in samenwerking met fifthplay* KBC SmartHome. Dat pakket bestaat uit een rookmelder en een watermelder, en een toestel dat zorgt voor verbinding met internet (gateway). Via een app ontvangt de gebruiker een signaal bij rook of als er water lekt. Gebruikt hij slimme stopcontacten (smartplugs), dan kan hij die ook via de app bedienen en toestellen aan- of uitschakelen. Zo blijft hij, ook ver van huis, in contact met zijn woning. De gebruiker kan het pakket eventueel uitbreiden met extra rook- en watermelders, CO-melders en smartplugs, die hij kan kopen in de webshop van fifthplay. Via dat platform wordt ook de betaling geregeld: 209 euro voor het pakket all-in (gateway, rook- en watermelder, ontvangen van berichten op je smartphone incl. regelmatige software-updates, toevoeging van nieuwe functionaliteiten, ondersteuning op afstand, enz.).

 

Snel hulp via KBC-Bijstand aan huis

Wanneer het comfort in huis onverwacht wordt verstoord (een verstopt toilet, geen elektriciteit door een kortsluiting in de zekeringkast, defecte verwarming terwijl het buiten vriest dat het kraakt), dan helpt KBC-Bijstand aan huis. Via die polis zorgt een erkende vakman voor de eerste hulp, alle dagen, de klok rond. Hij voert binnen de 24 uur (of 2 uur bij hoogdringendheid) een voorlopige herstelling uit om zo verdere schade aan de woning te voorkomen of te beperken.
Voor 6,5 euro per maand dekt deze verzekering:

  • de interventiekosten van de vakman (tot 400 euro);
  • de wisselstukken om de schade voorlopig te herstellen (tot 100 euro);
  • de verplaatsingskosten.

Iedereen kan deze polis vanaf 1 maart 2017 afsluiten bij de KBC-bankkantoren en KBC-verzekeringsagenten. Vanaf mei 2017 kan dat ook digitaal via KBC Mobile.

 

Comfortabele innovaties op afstand voor de verzekerde en de huurder

KBC biedt ook comfortabele innovaties zoals de online-KBC-Huurwaarborgrekening en de KBC-Verzekeringscheck. 

Met de KBC-Verzekeringscheck-up kan de klant vlot controleren of hij nog goed verzekerd is. Aan de hand van een handige checklist kan hij nagaan of zijn KBC-verzekeringen up-to-date zijn. Is dat niet zo, of ontbreekt er iets? Dan kan hij de nodige aanpassingen digitaal doorgeven aan zijn tussenpersoon. Zodra de KBC verzekeringscheck-up beschikbaar is in KBC Touch, krijgen de klanten een bericht in KBC Touch.

In een snel en eenvoudig digitaal proces kan de huurder zijn huurwaarborgrekening volledig digitaal afhandelen: met slechts één handtekening kan hij deze rekening openen en de waarborg storten. De huurwaarborgrekening kan worden gebruikt voor een huis, appartement, studentenkot, serviceflat of kamer in een rusthuis. Opnieuw een item dat de huurder kan afvinken op zijn Checklist Huren (https://www.kbc.be/wonen/ontdek-onze-checklist-huren.html). Vanaf 21 maart beschikbaar in KBC Touch en vanaf 28 maart in KBC Mobile.


KARIN VAN HOECKE (directeur Mobile First) Deze oplossingen zijn een nieuwe stap waarbij KBC helpt risico’s te voorkomen en bij schade de verzekerde pragmatisch en snel bij te staan. Met nieuwe technologieën en betrouwbare partners streeft KBC naar comfortabel en zorgeloos wonen voor zijn klanten.

 

Scherp tarief voor renovatielening

Naast deze innovaties heeft KBC ook zijn tarief voor de groene energielening aangepast: dat daalt van 2,45% naar 1,90%. Voor andere renovatieleningen is het tarief 2,95%.

Een antwoord op alle vragen over wonen en lenen bieden de experts van KBC Live, die ruim beschikbaar zijn op het nummer  078 152 153. (https://www.kbc.be/campaigns/kbclive/nl/index.html)

 

* fifthplay is een dochteronderneming van de Belgische Niko-groep. Deze Belgische innovator en trendsetter op het gebied van intelligente woningen is marktleider in België voor schakelaars en stopcontacten.

 

 

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium