• English
 • Français
 • Nederlands
 • Skip to Content
  Search

  KBC vervolledigt aanbod voor jonge bestuurders

  Jongeren bewust van hun rijgedrag dankzij KBC DriveSafe

  KBC lanceert KBC DriveSafe, een app die het rijgedrag monitort van de jonge bestuurder die net zijn rijbewijs heeft behaald. Daarmee heeft KBC niet alleen een volledig aanbod producten en diensten die de jongeren goed voorbereid de weg op sturen, maar draagt KBC ook onrechtstreeks bij tot preventie in de ruime zin van het woord.  Daarnaast past de app ook binnen KBC Mobility, een strategisch programma opgezet door VAB, KBC Verzekeringen en KBC Autolease in april van dit jaar dat inzet op duurzame en kwalitatieve mobiliteitsoplossingen in België.

  KBC DriveSafe richt zich op jonge bestuurders die net hun rijbewijs hebben behaald. Uit de ongevallenstatistieken[1] blijkt dat het ongevalsrisico piekt bij jongeren in de leeftijdscategorie 20-24 jaar.

  In 2014 was 24,7% van alle autobestuurders die omkwamen in een ongeval tussen 18 en 24 jaar oud. De laatste cijfers van het BIVV, eerder deze week gepubliceerd, noteren een daling van dodelijke ongevallen tijdens het weekend. Tijdens de rest van de week is er sprake van een stagnatie. Extra aandacht voor het sensibiliseren van jonge, vooral mannelijke verkeersdeelnemers is dan ook aangewezen.

  KBC DriveSafe maakt jongeren bewust van hun rijgedrag en geeft hun feedback om dat rijgedrag te verbeteren. De jongeren kunnen ook algemene informatie over hun rijgedrag delen met een coach, bijvoorbeeld hun ouders. Op die manier kan er een dialoog over veilig rijgedrag ontstaan tussen ouders en kinderen en kan de bezorgdheid van ouders voor een deel worden weggenomen. Dat is een win-winsituatie voor beide partijen. Onderzoek heeft immers aangetoond dat wanneer het rijgedrag wordt opgevolgd, het risico op een ongeval verlaagt.

  Hans Verstraete, CEO van KBC Verzekeringen: “Deze app vervolledigt het aanbod dat KBC ontwikkelde voor de jonge weggebruiker en draagt bij tot de preventie van ongevallen, een aandachtspunt dat hoog op de agenda staat bij een verzekeraar die graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid opneemt. KBC is ervan overtuigd dat het met deze oplossing een positieve bijdrage kan leveren aan mobiliteit en verkeersveiligheid. Deze oplossing past ook perfect binnen het strategisch kader van KBC Mobility, het programma dat eerder dit jaar gelanceerd werd en dat gericht inspeelt op een aantal maatschappelijke trends en technologische ontwikkelingen die vandaag een belangrijke rol spelen bij het uitwerken van oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken.

  Volledig aanbod voor de jonge weggebruiker

  Op de KBC-website krijgt de toekomstige chauffeur heel wat nuttige informatie en ook een totaalaanbod aan producten. Praktische zaken komen aan bod, zoals een rijbewijs al dan niet halen via een rijschool. Maar de toekomstig chauffeur kan zich er ook voorbereiden op zijn rijlessen, aan de hand van tien korte video’s.

  Het voorlopige rijbewijs behalen

  De eerste stap naar het rijbewijs is het theoretisch rijexamen. Om zich daarop voor te bereiden, kunnen jongeren KBC Drive downloaden op hun smartphone. Wie zijn theoretische kennis liever oefent op de computer, kan terecht op de VAB-website. KBC Drive wordt duidelijk gesmaakt, want hij werd al meer dan 47 000 keer gedownload.

  Alleen de weg op

  De eerste maanden alleen op de weg zijn de gevaarlijkste. Jonge bestuurders hebben immers nog niet veel verkeerservaring opgebouwd en schatten risicovolle situaties soms fout in. KBC DriveSafe kan hen daarbij helpen. De app meet hun rijgedrag en geeft feedback over hun snelheid, ecologische rijgedrag (sterk optrekken of sterk afremmen) en aandacht tijdens het rijden.

  Daarnaast biedt DriveSafe de mogelijkheid om die gegevens te delen met een coach, de ouders bijvoorbeeld (zie demo in bijlage). Die coach kan een beloning koppelen aan veilig rijgedrag en dat op die manier extra stimuleren. Bovendien bevat het pakket leuke extra’s, zoals een voordelige VAB-opfrissingscursus, korting op een Proximus-abonnement en wedstrijden met tal van leuke prijzen. Voor 4,99 euro kan KBC DriveSafe gedownload worden (vanaf 5 september voor Android versie 4 en 5, kort daarna ook beschikbaar in de App Store). CBC en KBC Brussels-klanten kunnen de app downloaden in het najaar.

  Technische vereisten voor de DriveSafe-app

  De app zal beschikbaar zijn voor zowel iPhone (versie 8 en 9) als Android smartphones (versie 4 en 5).
  Om gegevens van een rit door te sturen, zodat de bestuurder feedback kan krijgen over zijn/haar rijstijl, is een dataverbinding (3G, 4G of wifi) nodig.

  Een betaalbare verzekering

  Om correct verzekerd te zijn, kunnen beginnende chauffeurs zelf een verzekering nemen of ze kunnen opgenomen worden in de polis van hun ouders. Dat laatste kan de eerste 24 maanden na het behalen van het voorlopige rijbewijs gratis via KBC Start2Drive.

  Jongeren die een eigen wagen kopen, vinden soms moeilijk een betaalbare verzekering. Als hun ouders verzekerd zijn bij KBC, kunnen ze mogelijk de voordelen van KBC MyFirstCar genieten. Dat is een verzekeringsformule speciaal ontwikkeld voor 18- tot 29-jarigen die al wat rijervaring hebben opgebouwd en voor de eerste keer zelf hun auto verzekeren.

  De volgende voorwaarden moeten daarvoor vervuld zijn:

  • De jongere moet minstens een jaar in de autopolis van zijn ouders zijn opgenomen.
  • De ouders moeten al een auto, familiale en brandverzekering bij KBC hebben.

  Wenst u de KBC DriveSafe app zelf te testen, neem dan gerust contact met ons op.

   

  [1] Gegevens uit het Jaarrapport Verkeersveiligheid 2014 van BIVV.

  Contacteer ons
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium