KBC zet verder in op duurzaamheid met nieuwe EIB-lening voor KMO’s

KBC zet verder in op duurzaamheid met nieuwe EIB-lening voor KMO’s

  • KBC, CBC en de Europese Investeringsbank (EIB) stellen samen 300 miljoen euro voor duurzame kredieten ter beschikking van Belgische kleine en middelgrote ondernemingen.
  • Focus op klimaatverbeterende investeringen, kredietverstrekking aan landbouw en regiogebonden investeringen (via CBC)
  • Ondernemers die een duurzaam KBC-krediet afsluiten, genieten dankzij de EIB-ondersteuning van een belangrijk rentevoordeel.
KBC, CBC en de Europese Investeringsbank lanceren een kredietpakket van in totaal 300 miljoen euro voor Belgische ondernemingen. Hiermee tonen KBC, CBC en de EIB hun engagement om meer duurzame projecten te realiseren in België.

Wim Eraly, algemeen directeur Corporate Banking KBC Divisie België: "De impact van de klimaatopwarming verminderen vormt een van de grootste uitdagingen voor onze samenleving. Grote en kleine ondernemingen zullen zich dus op relatief korte termijn moeten aanpassen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. KBC Groep wil hen daarbij helpen door hen als bank, verzekeraar en asset manager mee te ondersteunen in hun transitie naar een groenere economie. Dat zit immers ingebed in onze bedrijfsstrategie. Dit gezamenlijk programma van KBC en de EIB maakt de financiering van duurzame investeringen voor Belgische ondernemingen heel wat aantrekkelijker en draagt zo rechtstreeks bij tot een duurzamere samenleving."

Dirk Ector, directeur Ondernemingen bij KBC Bank Divisie België vult aan: “Landbouwers, tuinders en de agro business staan net als ondernemingen in andere sectoren voor voortdurende investeringen om tegemoet te komen aan de evoluerende consumentenbehoeften en -verwachtingen. Wat voor middelgrote ondernemingen vaak nog als een haalbare en aanvaardbare extra investering wordt gezien, is echter minder evident voor de kleinschaliger en meer familiaal georiënteerde Belgische land- en tuinbouw. Als uitgesproken expert met jarenlange sectorervaring in dat domein zijn we daarom verheugd dat we nu - samen met de EIB - deze sector nog beter kunnen helpen bij het realiseren van zichtbare en minder zichtbare maatregelen om zich beter te positioneren in een wijzigende samenleving.

"Dit initiatief beloont die bedrijven die echt hun best doen om groener te worden", voegde de vicepresident van de EIB, Emma Navarro, eraan toe. "Dankzij deze samenwerking met KBC krijgen koplopers op het gebied van duurzaamheid de kans om hun activiteiten verder uit te breiden of nieuwe innovatieve plannen te financieren. De EIB verleent, als europese klimaatbank, steeds meer leningen voor duurzaamheid hetgeen, ook in het licht van het Klimaatakkoord van Parijs, laat zien dat groen ondernemen economisch zin heeft."

 

De KBC-kredieten met EIB-steun zijn beschikbaar voor kleine en middelgrote ondernemers (tot 3.000 werknemers) die investeringen doen in duurzaamheid en/of de bio-economie. De aanvragen moeten voldoen aan de normale kredietvoorwaarden van de EIB en KBC. De totale investering mag niet groter zijn dan 25 miljoen euro. De uiteindelijke goedkeuring van het krediet berust bij KBC.

 

European Investment Bank

Tim Smit

Press Officer | t.smit@eib.org

Tel: +352 4379 89076 | Mob: +352 691 286423

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium