KBC/CBC introduceert ondernemers bij een netwerk van 16 000 bedrijven in 22 landen

  • De KBC/CBC Trade Club is een platform om ondernemers te helpen hun activiteiten te internationaliseren. Het is een innovatief en gebruiksvriendelijk platform voor bedrijven en ondernemers die klant zijn van de KBC-groep.
  • Momenteel is het toegankelijk in België, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije.
  • De KBC/CBC Trade Club geeft toegang tot 16 000 bedrijven in 22 landen via de Trade Club Alliance (twee jaar geleden in het leven geroepen door Grupo Santander).

Wat is het?

Vanaf vandaag biedt de KBC-groep zijn bedrijvenklanten in België, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije toegang via de KBC Trade Club: een (gesloten) platform met twee belangrijke diensten: een matchmaking community en een uitgebreide bibliotheek met ook marktinformatie.

  1. De matchmaking community genereert businessopportuniteiten en biedt meer mogelijkheden om in binnen- of buitenland te groeien dankzij de 16 000 bedrijven in 22 landen die al op het platform staan. Elk van die bedrijven werd geïntroduceerd door een van de 8 banken die lid zijn van het platform (zie lijst hieronder) en is bijgevolg een geaccrediteerde tegenpartij.
     
  2. De bibliotheek biedt
  • alle nodige informatie over landen wereldwijd. Ze bevat enorm veel informatie, tools en hulpmiddelen waarmee bedrijven hun business in het buitenland kunnen uitbreiden (bv. marktrapporten, landenrapporten, zwarte lijsten, douaneprocedures voor 171 landen, een uitgebreide databank met importeurs en exporteurs over de hele wereld, enz.).
  • Uitgebreide marktinformatie over 121 landen om bedrijven te helpen de meest belovende internationale markten voor hun producten en diensten aan te boren.

Luc Popelier, CEO International Markets KBC Groep: "Ik ben er fier op dat KBC Groep bedrijven die klant zijn toegang kan bieden tot dit unieke platform. Niet alleen dankzij de uitgebreide community maar ook door de nuttige achtergrondinformatie. De KBC/CBC Trade Club kan onze klanten nieuwe opportuniteiten bieden om hun ideeën verder te ontwikkelen en hun zaken uit te breiden."

Een van de sterke punten van de Trade Club is dat er betrouwbare en kredietwaardige klanten van verschillende deelnemende banken samengebracht worden op één platform. Momenteel gaat het o.a. om Banco Santander, Nordea, Eurobank, Banco BPM, Crédit Agricole, Industrial Bank of Korea en Attijarawafa Bank. Daar zullen binnenkort nog andere banken bij komen.

Wie krijgt toegang?

Bedrijven die klant zijn van KBC[1] in België, Tsjechië, Hongarije en Bulgarije kunnen door hun relatiebeheerder uitgenodigd worden om toe te treden tot de KBC Trade Club. Zodra ze op de uitnodiging ingaan, krijgen ze toegang tot het platform. KBC-klanten in Slowakije krijgen toegang vanaf 2019. De toegang is gratis.

De KBC Trade Club wordt beheerd door de onafhankelijke dienstverlener Export Enterprises S.A..

 

[1] KBC, CBC & KBC Brussels

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium