KBC/CBC-klanten halen voortaan geld uit de automaat met hun smartphone

Beschikbaar voor iOS, Android en Windows phones.

Vanaf 30 juni 2014 kunnen klanten van KBC en CBC geld opnemen in alle KBC/CBC-bankautomaten (1400 toestellen over het hele land) met hun smartphone in plaats van met hun bankkaart.
Geld opnemen wordt dan als nieuwe mogelijkheid aangeboden in de KBC/CBC-Mobile Banking-app. Een primeur op de Belgische markt. 

De klanten beschikken daarmee over een snel, gebruiksvriendelijk en veilig alternatief voor de bankkaart. Bovendien kan de klant geld opnemen van al zijn zichtrekeningen (niet alleen die gekoppeld aan de bankkaart).

De klant heeft zijn bankkaart ook niet meer nodig om buiten de kantooruren in de automatenlobby van KBC/CBC binnen te komen. De kaartlezers zullen buiten werking gesteld worden zodat de klant ook buiten de openingsuren toegang heeft tot de automatenzone. Op die manier biedt mobiel bankieren bij KBC/CBC nog meer mogelijkheden: saldo raadplegen, kredietkaartuitgaven bekijken, in real time overschrijvingen doen, scashen, doelsparen, geld opnemen, enz..

Binnen enkele weken wordt in alle KBC/CBC-bankkantoren een lokaal wifinetwerk ter beschikking gesteld van de klant. Zo kan hij voor zijn verrichtingen met zijn smartphone gebruik maken van het KBC/CBC-netwerk in plaats van zijn eigen internetverbinding.

Door sterk in te zetten op innovatie wil KBC/CBC de referentie blijven op het vlak van automatenaanbod en een vlotte, intensieve wisselwerking opzetten met de andere (distributie)kanalen.

Geld opnemen met de smartphone, hoe werkt het?

  1. De klant kiest zijn rekening en het bedrag in de app.
  2. De klant duwt op het scherm van de automaat: een QR-code verschijnt.
  3. De klant scant met de camera van zijn smartphone de QR-code op het scherm.
  4. De klant tekent met zijn pincode.
  5. De klant kan het gewenste bedrag kiezen, maar niet de coupures.

De minimumstandaardlimiet voor een opvraging gaat van 0 euro (voor minderjarigen die de limiet samen met hun wettelijke vertegenwoordiger kunnen aanpassen) tot 250 euro. Die minimumlimieten kunnen verhoogd worden tot maximaal 650 euro voor meerderjarigen, hetzij in de app met de kaartlezer en bankkaart, hetzij in het KBC/CBC-bankkantoor.

De QR-code die op het automatenscherm verschijnt, bevat geen persoonlijke gegevens.

De pincode van de mobile banking app van de klant vormt de beveiliging. 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium