KBC/CBC/KBC Brussels klanten betalen voortaan wereldwijd contactloos met Android Pay en hun debetkaart.

In december 2016 lanceerde KBC Ireland als eerste entiteit binnen de KBC-groep met succes Android Pay. Vandaag is België aan de beurt. Voortaan kunnen de klanten van KBC, CBC en KBC Brussels contactloos betalen met hun smartphone en hoeven ze enkel hun debetkaart te koppelen in de app van Android Pay. Ze kunnen dan in alle veiligheid wereldwijd betalen zonder een app te openen of een code in te voeren. De klant houdt zijn smartphone dicht bij de betaalterminal en Android Pay doet de rest.

KBC Ireland lanceerde Android Pay in december 2016 en Apple Pay in maart 2017. KBC Ireland was daarmee baanbreker op de Ierse markt en ook binnen de KBC-groep. 20% van de klanten van KBC Ireland maakt ondertussen gebruik van deze apps. Daarnaast merkt KBC Ireland dat steeds meer klanten deze innovatieve apps installeren en gebruiken.

KBC, CBC en KBC Brussels zijn dan ook trots dat hun klanten vanaf vandaag eveneens Android Pay kunnen gebruiken in combinatie met hun debetkaart. Met Android Pay kunt u in alle veiligheid wereldwijd contactloos betalen zonder een app te openen of een code in te voeren. De klant houdt zijn smartphone bij de betaalterminal en Android Pay doet de rest. Door gebruik te maken van het Maestro-netwerk is een wereldwijde acceptatie van de app gewaarborgd.

Erik Luts, chief innovation officer en lid van het directiecomité van KBC Groep: “De klanten van KBC in Vlaanderen, CBC in Wallonië en KBC Brussels in Brussel kunnen vanaf vandaag hun debetkaart koppelen aan Android Pay. Dat heeft van KBC flink wat voorbereiding gevraagd – samen met zijn partners Google en Mastercard – maar KBC gelooft stellig in het belang van net deze combinatie. De smartphone wordt zo immers een digitale portefeuille, waarmee onze Belgische klanten wereldwijd in één gebaar contactloos betalingen doen. Heel eenvoudig en veilig, zonder telkens de debetkaart boven te moeten halen. Zo zetten KBC, CBC en KBC Brussels samen met hun klanten een nieuwe stap in gebruiksvriendelijk mobiel bankieren met de smartphone.”

Thierry Geerts, Country Manager voor Google in België: "Mobiel betalen beleeft een ongeziene opmars in België. Technologie maakt het mogelijk om op een eenvoudige en beveiligde manier mobiel te betalen in winkels en online. Door het toevoegen van de debetkaart aan Android Pay verruimt de keuze van betaalmiddelen voor de KBC, CBC en KBC Brussels klant en is wereldwijd contactloos betalen mogelijk zonder de portefeuille boven te halen. Bovendien willen we niet uitsluitend een betaaloplossing zijn, wel een totale commerce-oplossing. Handelaars kunnen bijvoorbeeld via de applicatie ook getrouwheidsprogramma's opzetten en promoties aanbieden."

Wat hebt u nodig?

  • Android Pay is beschikbaar voor alle AndroidTM-smartphones met versie KitKat 4.4 of hoger. Daarnaast moet het toestel NFC (Near Field Communication) ondersteunen om te kunnen communiceren met de betaalterminals.

  • Uw smartphone-abonnement moet data ondersteunen of verbinding met wifi kunnen maken. Hoewel uw toestel niet constant verbonden moet zijn met het internet, zal de app na een beperkt aantal betalingen connectie moeten maken met internet.

  • Daarnaast hebt u uiteraard één of meerdere KBC /CBC /KBC Brussels debetkaart(en) nodig die opengesteld is/zijn voor contactloze betalingen. Om de verificatiecode te verzenden via sms bij installatie van de app moet KBC/CBC/KBC Brussels ook over uw correcte gsm-nummer beschikken. Eventueel past u dat eerst aan via KBC Touch (vanaf oktober ook via KBC Mobile).

Hoe werkt het?

  • Na een aankoop tikt de winkelier het te betalen bedrag in op de terminal.

  • Voor een betaling onder de 25 euro moet u enkel de telefoon uit slaapstand halen en de telefoon dicht bij de betaalterminal brengen. U kunt een beperkt aantal opeenvolgende betalingen doen zonder tussendoor uw scherm te ontgrendelen.

  • Is het bedrag groter dan 25 euro, dan moet u uw telefoon ontgrendelen met uw pincode, wachtwoord, veegpatroon of vingerafdruk. Bij installatie van de app zal Android Pay nagaan of uw smartphone daarmee beveiligd is.

  • Na betaling zal de telefoon biepen of trillen en ziet u een bevestigingsboodschap op uw smartphone. De definitieve bevestiging dat de betaling geslaagd is, ziet u op de betaalterminal.

  • Voor Android Pay geldt dezelfde limiet voor uitgaven als voor uw debetkaart, standaard is dat 2 500 euro per week per debetkaart. Die limiet past u eenvoudig aan in KBC Mobile of KBC Touch.

  • Per debetkaart kunt u in Android Pay de laatste tien transacties die u met Android Pay deed in detail bekijken op uw smartphone.

Waar kunt u Android Pay gebruiken?

In alle winkels waar het logo van Maestro en contactloos betalen te zien is.

Is betalen met Android Pay veilig?

De gegevens van uw echte debetkaart staan niet op uw smartphone. Android Pay gebruikt een virtueel kaartnummer om een betaling te doen. Op het kassaticket zullen de laatste vier cijfers van dat nummer staan.

Wat als u uw smartphone of debetkaart verliest?

Bel meteen naar CardStop (070 344 344), dan wordt zowel uw echte debetkaart als uw virtuele kaart in Android Pay geblokkeerd en kan er niet betaald worden met uw smartphone. De nieuwe debetkaart moet u nadien opnieuw toevoegen in de app.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium