KBC/CBC/KBC Brussels-klanten kopen binnenkort NMBS/SNCB-tickets bij Olympus Mobility via KBC Mobile

Tussen 26 september en 22 oktober kochten klanten via KBC(*) Mobile al  meer dan 15.000 M-tickets voor De Lijn.

Binnen afzienbare tijd kunnen klanten via KBC Mobile ook even snel en makkelijk in realtime de dienstregeling van NMBS/SNCB raadplegen én treintickets kopen en betalen via Olympus Mobility.

  • Sinds afgelopen zomer kunnen klanten via KBC Mobile M-tickets voor De Lijn kopen (sept. 2018) of een parkeerplaats betalen via 4411 (juni 2018). Tussen 26 september en 22 oktober kochten klanten via KBC(*) Mobile al  meer dan 15.000 M-tickets voor de Lijn. En er werden via KBC Mobile al meer dan 60 000 parkeersessies betaald.
     
  • Binnen afzienbare tijd kunnen klanten via KBC Mobile ook in realtime de dienstverlening van NMBS/SNCB raadplegen én een ticket kopen. Betreft het een treinticket voor senioren of jongeren, of een weekendbiljet? Dan wordt de ticketprijs automatisch aangepast.   
     
  • KBC werkt hiervoor samen met Olympus Mobility. Olympus Mobility bouwt en beheert een mobiliteitsplatform en een app, die al aan bedrijven aangeboden worden door KBC Autolease en andere autoleasebedrijven en die de gebruiker vlot verschillende (openbaar)vervoersoplossingen laten combineren: trein, tram, bus, parkings (NMBS-parking en straatparkeren) en deelsystemen (Velo, Blue-Bike, Cambio, enz.). Ook het treinaanbod van NMBS/SNCB is in deze app verwerkt. De huidige aandeelhouders van Olympus Mobility zijn VAB, Taxistop en Cambio autodelen.
     
  •  Klanten hoeven geen bijkomende app te installeren, maar vinden deze service geïntegreerd in hun vertrouwde KBC Mobile. KBC Mobile telde eind september meer dan 1 000 000 actieve gebruikers.

 

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie KBC vat het als volgt samen:We hebben de ambitie om onze leidinggevende rol te blijven spelen in de financiële dienstverlening en de gebruikservaring van onze klanten verder te optimaliseren door extra diensten met toegevoegde waarde te bieden. Daarom staan we open voor partnerships binnen en buiten onze sector om samen te innoveren en nieuwe, klantgerichte toepassingen te ontwikkelen.

We zijn dan ook blij dat we onze klanten opnieuw en als eerste financiële instelling een vaak gebruikte service kunnen aanbieden via KBC Mobile. Ze maken al enthousiast gebruik van de mogelijkheid om M-tickets van De Lijn aan te kopen of een parkeerplaats te reserveren via KBC Mobile. Daar voegen we nu de tickets van NMBS/SNCB aan toe. Op die manier maken we het gebruik van openbaar vervoer voor onze klanten opnieuw een stuk makkelijker en laagdrempeliger, vanuit een voor hen vertrouwde app. Uiteindelijk willen we ervoor zorgen dat onze klanten de KBC Mobile-app kunnen gebruiken voor de meest courante zaken, in plaats van 10 verschillende apps te moeten downloaden en gebruiken naast elkaar. Op die manier maken we hun het leven makkelijker.”

 

* Voor KBC-, CBC- en KBC Brussels-klanten

 

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Viviane Huybrecht, directeur Corporate Communicatie/Woordvoerster KBC Groep

Tel. +32 2 429 85 45  - E-mail: [email protected]

Koen Van De Putte, Managing director Olympus Mobility

Tel : + 32 (0)478/480.380 – E-mail: [email protected]
www.olympus-mobility.com

Dimitri Temmerman, Woordvoerder NMBS

Tel. +32 2 528 84 84 | (911) 884 84 | +32 499 54 31 43 – E-mail: [email protected] | www.nmbs.be

 

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium