Kinderopvang tijdens zomervakantie, al meer dan 15 jaar een succes bij KBC

15 jaar samenwerking tussen KBC en Stekelbees

Sinds 2003, na een eerst beperkt experiment in 2002, zorgt KBC samen met VZW Stekelbees voor de opvang van kinderen van personeelsleden tijdens de zomervakantie. Nu kunnen ze terecht op 8 locaties. De opvanguren en –dagen houden rekening met de gangbare werktijden en sluitingsdagen van de grote administratieve gebouwen van KBC. Het initiatief maakt het voor KBC-medewerkers* makkelijker om hun job in balans te brengen met hun privéleven. In 2016 vonden 408 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar uit 235 gezinnen hun weg naar deze kinderopvang. De ouders betalen hiervoor een beperkte vergoeding.

Ook deze zomer doet KBC een beroep op VZW Stekelbees om de kinderopvang op 8 locaties te verzorgen. Kinderen van KBC-medewerkers kunnen er terecht van 08.00 uur tot 17.30 uur. Op een aantal locaties is er ook tieneropvang tot 15 jaar mogelijk. Om het aanbod zo ruim mogelijk te houden, sluit KBC op twee locaties aan op opvanglocaties van andere werkgevers.

De kinderen vergezellen hun ouders naar het werk in Brussel, Leuven en Antwerpen en vertrekken van daaruit naar de opvangplaatsen van Stekelbees. Hun ouders hoeven dus geen extra verplaatsing te doen. De kinderen krijgen op die manier ook de kans om de werkplek van mama of papa eens te bezoeken.

De kinderopvang is op maat van KBC gemaakt. De opvanguren en –dagen houden rekening met de werktijden en sluitingsdagen van de grote administratieve gebouwen van KBC. Geen ouders meer die later moeten beginnen of vroeger stoppen om hun kinderen in de opvang te gaan halen. KBC stelt immers lokalen ter beschikking in de KBC-hoofdkantoren waar monitoren zorgen voor de opvang voor en na de werktijd van de ouders.

In 2016 maakten 235 gezinnen gebruik van deze opvangmogelijkheden. 408 kinderen werden ingeschreven, samen goed voor 3260 opvangdagen. De ouders betalen een beperkte vergoeding en hebben recht op een fiscaal attest; KBC vult de vergoeding verder aan met een bijdrage voor de organisatiekosten. Ook dit jaar verwacht KBC niettemin heel wat vrolijke kinderstemmen in haar administratieve gebouwen te horen en nieuwsgierige blikken te zien wanneer ze de werkplek van hun ouders bezoeken.  Het aanbod past in de KBC-aanpak om job en privéleven in balans te houden. KBC biedt in dat kader ook andere initiatieven aan zoals een strijkdienst, broodafhaalpunten of fitnesszalen waar tijdens de middag sportsessies worden georganiseerd.

 

*Deze opvang door Stekelbees staat open voor KBC-medewerkers uit Vlaanderen en voor medewerkers van KBC Brussels.

Contacteer ons
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Stef Leunens Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium