Kook lokaal: bestel nu je Belgische maaltijdbox van Foodbag via KBC/CBC Mobile

Voor sommige marktspelers uit de horeca en catering die konden inspelen op gebruiksgemak en de noden van hun klanten vormde de coronaperiode een buitenkans. Zo zagen aanbieders van maaltijdboxen het voorbije jaar hun klantenbestand fors toenemen. Foodbag is één van die aanbieders en groeide uit tot één van de grootste Belgische fresh food e-commerce spelers. Foodbag, waarvan zo goed als alle leveranciers en producten uit België komen, levert elke week maaltijdboxen met verse, seizoensgebonden ingrediënten en originele recepten aan huis.

Vanaf vandaag kunnen de klanten van KBC, KBC Brussels en CBC de Foodbag-maaltijdboxen rechtstreeks bestellen en betalen via KBC/CBC Mobile. Daarmee breidt KBC[1] het aantal niet-financiële diensten van derden die in de app worden aangeboden opnieuw verder uit. Meer dan een half miljoen KBC Mobile-gebruikers doen er regelmatig een beroep op. Deze diensten werden intussen samen meer dan 4 miljoen keer gebruikt en beantwoorden dus duidelijk aan een nieuwe behoefte van klanten.

Tot 30 november genieten KBC Deals gebruikers ook van een extra financieel voordeel bij Foodbag: nieuwe Foodbagklanten krijgen een korting van 20 euro op hun eerste bestelling, bestaande klanten krijgen een eenmalige korting van 5%.

 

[1] KBC verwijst in dit persbericht zowel KBC als CBC en KBC Brussels

Jo Vander Stuyft, directeur Particulieren bij KBC: “KBC is erg blij met deze samenwerking met Foodbag, een op-en-top Belgisch bedrijf. Hun samenwerking met lokale partners, de levering met hun eigen chauffeurs, het transparant communiceren over producten en het kiezen voor zo duurzaam mogelijke alternatieven sluit perfect aan onze eigen rol als KBC in de lokale samenleving. We hebben daarom bij deze extra dienst in het domein ‘food’ ook zeer bewust gekozen voor Foodbag. We maken het onze Mobile klanten nu dus nog makkelijker om hun wekelijkse foodbox te bestellen. Via KBC Deals hangt daar trouwens regelmatig nog een extra korting aan vast. Dat we zo met het bereik van onze extra diensten in Mobile ook het groeiverhaal van Foodbag ondersteunen is mooi meegenomen.”

 

Stéphane Ronse, CEO & oprichter Foodbag:  "Foodbag is trots om de exclusieve food partner van KBC te zijn. In een digitale wereld is KBC Mobile immers een belangrijk platform om de Belgische consument te bereiken. De gebruikersvriendelijke app laat consumenten toe snel en efficiënt online Foodbag-bestellingen te plaatsen en te betalen.” 

 

Hoe werkt de Foodbag-dienstverlening in KBC Mobile?

  • Klik op de Foodbag-button bij de Extra Diensten in KBC Mobile
  • Selecteer je gerechten. Je kan 3 tot 5 gerechten kiezen uit het weekmenu. Je hebt elke week de keuze uit 23 gerechten in 5 verschillende kookstijlen, waaronder ook kant-en-klare gerechten.
  • Bestellen kan heel flexibel: je kiest per gerecht voor hoeveel personen je het wil bereiden, en je kan bij de samenstelling van je weekmenu probleemloos de aantallen en de kookstijlen afwisselen.
  • Een abonnement nemen is niet nodig, zo ontvang je nooit onverwacht een maaltijdbox
  • Bestel je via KBC Mobile? Dan kan je ook onmiddellijk betalen via deze app.
  • Geniet tot 30 november van een financieel voordeel dankzij KBC Deals
  • Foodbag levert de maaltijdbox kraakvers en gekoeld aan jouw deur op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag door een eigen koerierdienst.

Op een paar jaar tijd nam het gebruik van niet-financiële extra diensten in KBC Mobile spectaculair toe. Tussen 2019 en eind september 2021 verdubbelde het aantal KBC Mobile-gebruikers die deze diensten benutten tot 660.000, met in het eerste semester van 2021 alleen al bijna 2 miljoen transacties, evenveel als in heel 2019.  Bovendien gaven meer dan 300.000 klanten hun toestemming om persoonlijke deals te ontvangen. Sinds de lancering eind 2019, werden er eind september 2021 bijna 730.000 cashback-deals geactiveerd in KBC Mobile, waarvan er 151.000 ook effectief gebruikt werden. Gebruikers van KBC Deals kregen op deze manier al meer dan 600.000 euro aan cashbacks terugbetaald op hun KBC-rekening.

 

Over Foodbag - www.foodbag.be

Foodbag levert maaltijdboxen aan huis met kwaliteitsvolle en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong. De Foodbag-chefs stellen elke week 23 gezonde en gevarieerde gerechten voor, waaruit de klant er drie, vier of vijf, kiest en zo zijn eigen, persoonlijke maaltijdbox samenstelt. Voor de gerechten is er keuze uit vegetarische, originele, kant-en-klare, kindvriendelijke en snelle of Sana-proof gerechten.

Dankzij de praktische en eenvoudige receptenkaarten tovert de klant in no time een heerlijke maaltijd op tafel. Foodbag is de eerste maaltijdboxleverancier is die zowel te bereiden maaltijden als kant-en-klare gerechten aanbiedt.

Foodbag heeft een eigen koerierdienst met 100 chauffeurs en 150 inpakkers. Daarmee is het de eerste Belgische speler in de fresh food e-commerce markt, met een eigen actief gekoeld distributienet waarbij kwaliteit van dienstverlening voorop staat. Om de maaltijdboxen aan je voordeur te krijgen, schakelt het vijftigplussers en gepensioneerden in.  Foodbag levert in heel België.

In juni 2019 fusioneerde Foodbag met Smartmat. In 2021 nam Foodbag de maaltijdbox 15gram over. Met Canteen levert Foodbag nu ook aan bedrijven.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium