Limiet contactloos betalen zonder pincode wordt vanaf 14 april verhoogd

Meer en meer consumenten en handelaars ontdekken in deze coronatijden dat contactloos betalen niet enkel snel, makkelijk en veilig is, maar ook de meest hygiënische manier van afrekenen is. Daarom hebben Febelfin en haar leden, waaronder KBC, KBC Brussels en CBC Banque besloten om vanaf 14 april de limieten van contactloze kaartbetalingen zonder pincode op te trekken naar 50 euro.

Digitaal is vandaag meer dan ooit het nieuwe normaal, en het contactloos betalen is één van de hulpmiddelen om de verspreiding van het corononavirus verder in te dijken. Om nog minder contact te moeten hebben met het toetsenbord, wordt contactloos betalen zonder pincode mogelijk voor betalingen onder of gelijk aan 50 euro. Pas na een reeks betalingen die de 100 euro overschrijden zal de pincode moeten geregistreerd worden.

Alle informatie vindt u in dit persbericht van Febelfin.

Contactloos betalen bij KBC (Brussels) en CBC

KBC was de eerste bank in België die vanaf mei 2015 contactloos betalen met bankkaart mogelijk maakte voor klanten (persbericht mei 2015).

Op dit ogenblik kunnen 97 % van de KBC (Brussels) en CBC betaalkaarten (bankkaarten, kredietkaarten en prepaidkaarten) contactloos gebruikt worden.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium