Met de Instant Card service beschikken KBC-klanten meteen over een digitale versie van hun debetkaart.

KBC biedt vanaf vandaag als eerste grootbank in België de Instant Card Service aan.

Dankzij deze service beschikt een klant van KBC (Brussels) / CBC[1] die een nieuwe debetkaart aanvraagt, of een bestaande kaart vervangt, meteen digitaal over zijn nieuwe kaart in KBC Mobile.

De klant kan dan onmiddellijk   :

 • contactloos betalen in de winkel.
  De nieuwe debetkaart kan gekoppeld worden aan contactloze betaaloplossingen zoals KBC-MobilePay, Google Pay, Apple Pay, FitBit Pay, Garmin Pay, of een wearable.

   
 • betalen op het internet.
  De kaartgegevens van de nieuwe debetkaart kunnen opgevraagd worden in KBC Mobile, zodat de klant deze kan gebruiken bij een internetaankoop en de betaling kan bevestigen met MobilePay door de QR-code in te scannen.

[1] Waar we verder spreken over KBC, worden tevens KBC Brussels en CBC bedoeld.

Karin van Hoecke, directeur Digitale Transformatie KBC België, licht de service toe: “Open je voor het eerst een rekening bij ons, dan kan je daar voortaan meteen mee aan de slag , dankzij de Instant Card service. Je  debetkaart is immers meteen digitaal beschikbaar in KBC Mobile en je kan onmiddellijk betalingen doen, zowel in de winkel als op het internet. Je fysieke kaart ontvang je binnen de 5 dagen. Mocht je je fysieke kaart verliezen of mocht ze gestolen worden, dan is de vervangingskaart ook meteen digitaal beschikbaar zodat je gewoon verder betalingen kan uitvoeren. We zijn heel blij dat we als eerste bank in België onze klanten hiervan kunnen laten genieten.

Een nieuwe rekening openen gaat overigens ook veel makkelijker en neemt nu slechts 6 minuten in beslag. Die gebruiksvriendelijke en comfortabele manier van werken hebben we ge-smart copied van onze collega’s van KBC Ireland, die in september 2017 de standaard voor digitaal klant worden reeds in de markt zetten.  Meer gebruiksgemak, minder rompslomp, om onze klanten verder te ontzorgen. Wanneer de klant gebruik maakt van Itsme om de documenten digitaal te ondertekenen, kan hij zelfs op minder dan 4 minuten beschikken over een actieve rekening.”

Steeds meer klanten worden klant via een digitaal kanaal. Van alle nieuwe KBC-klanten in oktober 2020,  werd 39 % klant via een digitaal kanaal: in januari 2020 was dat 30%. In april noteerde KBC een piek van  maar liefst 56% . Van die klanten die in oktober 2020 klant werden via een digitaal kanaal, deed 39% dat via KBC Mobile en 61% via de website. In juli 2020 was dat nog 24% via KBC Mobile en 76% via de website.

Als een klant

 • een nieuwe rekening opent,
 • een nieuwe kaart aanvraagt op een bestaande rekening,
 • een beschadigde debetkaart wil vervangen,
 • CardStop contacteert bij verlies of diefstal van zijn kaart,

duurt het een vijftal dagen vooraleer hij een( nieuwe) fysieke debetkaart ontvangt.

In KBC (Brussels) en CBC werden in 2020 maandelijks gemiddeld:

 • 10.360 debetkaarten als gestolen of verloren werden gemeld  via Cardstop
 • 10.362 debetkaarten vervangen via andere kanalen (bv. de vervanging van een beschadigde kaart aanvragen via KBC Mobile)
 • 5.847 Go-kaarten uitgereikt via de kantoren als tijdelijke vervanging van een verloren, beschadigde of gestolen kaart

Vanaf vandaag ontvangt de klant meteen zijn nieuwe kaart, digitaal in KBC Mobile.

Meer details over de mogelijkheden van de verschillende betaalservices vindt U op de KBC website.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium