• Français
 • Nederlands
 • English
 • Skip to Content
  Search

  Nieuwe CEO voor KBC Securities

  Het Directiecomité van KBC Groep NV heeft, na goedkeuring door de Nationale Bank van België, de heer Bartel Puelinckx voorgedragen als gedelegeerd bestuurder van KBC Securities NV en opvolger van Koen Hoffman, CEO van KBC Securities NV, die op 1 juli KBC Groep verliet en een nieuwe professionele uitdaging aanging.

  Bartel Puelinckx zal vanaf 1 september 2016 als gedelegeerd bestuurder deel uitmaken van het Directiecomité van KBC Securities en op dat ogenblik ook zijn mandaat als CEO opnemen.

  Na een opleiding in de Toegepaste Economische Wetenschappen (KU Leuven) en Rechten (ULB) startte Bartel Puelinckx (°16/12/1965) zijn loopbaan in 1992 bij Kredietbank op de dienst Buitenlandse Handel.

  In 2002 werd hij bij KBC Bank groepswijd relatiebeheerder voor de belangrijkste multinationale ondernemingsklanten. Van 2006 tot 2010 werkte hij voor K&H, de Hongaarse bankdochter van KBC groep, waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk was voor het segmentbeheer Corporate Banking en vanaf 2007 als lid van het directiecomité van K&H, Human Resources management en Kredietbeleid onder zijn hoede nam.

  Van 2010 tot 2014 werkte hij als Chief Finance Officer voor CSOB, de Tsjechische bankdochter van KBC en was hij verantwoordelijk voor Finance Management, Asset & Liability Management, Credit Management en Investor Relations. Hij bereidde er destijds de geplande beursintroductie van CSOB voor. Sinds 2010 was hij ook lid van de Raad van Bestuur van CMSS (dochterbank gespecialiseerd in woningfinancieringen) en vertegenwoordigde hij in die Raad CSOB als belangrijkste aandeelhouder.

  In juli 2014 keerde hij terug naar België waar hij benoemd werd tot algemeen directeur Group Finance KBC Group. Hij is verantwoordelijk voor Group Finance, Group Tax and Financial Insights & Communication (Investor Relations).

  Zijn jarenlange ervaring en intensieve contacten met bedrijven en klanten in binnen-en buitenland vormen een stevige basis voor de nieuwe uitdaging die hij vanaf 1 september aangaat als CEO van KBC Securities.

  Bartel is gehuwd en heeft 3 kinderen.

  Contacteer ons
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium