Overstromingen juli 2021 België: KBC steunt volledig akkoord tussen Assuralia en Waalse Overheid

Slachtoffers worden volledig vergoed voor hun verzekerde schade.

De overstromingsramp die grote delen van België midden juli trof, veroorzaakte naast heel wat menselijk leed ook grote materiële schade.  Er bestond dusver nog onduidelijkheid over het deel van de schade dat de Waalse overheid ten laste zou nemen.

De constructieve onderhandelingen daarover tussen de Waalse overheid en Assuralia, de federatie van de Belgische verzekeringssector, werden vandaag succesvol afgerond.

KBC/CBC zet - via haar breed netwerk van verzekeringsagenten, experts en herstellers - al haar kennis en expertise in om voor haar getroffen klanten een snelle en correcte schaderegeling op te zetten.  Conform het bereikte akkoord, engageert KBC/CBC zich ertoe om zijn klanten 100% te vergoeden voor hun verzekerde schade.

Jan Van Hove, algemeen directeur KBC Verzekeringen: “KBC wil nogmaals haar medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun nabestaanden.  We willen ook onze sterke waardering uitdrukken voor al de hulpverleners en vrijwilligers die zich onvoorwaardelijk inzetten voor de slachtoffers. We waren van bij het begin vastbesloten om met een open blik, soepelheid, solidariteit en creativiteit te bekijken hoe we, via onze verzekeringen en financiële diensten, de slachtoffers kunnen helpen. Het akkoord dat vandaag bereikt werd na constructieve onderhandelingen tussen Assuralia en de Waalse overheid, brengt meer zekerheid voor alle slachtoffers.

Sinds een maand zet KBC/CBC - via haar breed netwerk van verzekeringsagenten, experts en herstellers - al haar kennis en expertise in om voor haar getroffen klanten een snelle en correcte schaderegeling op te zetten. In Wallonië heeft KBC/CBC vandaag al 55% van zijn klanten vergoed, volledig of gedeeltelijk als voorschot aan een gemiddelde van 10.300 €.  In Vlaanderen ligt dat gemiddelde op 7.000 €, wat logisch is gezien de ravage daar minder groot is. KBC/CBC heeft in totaal reeds 15 miljoen euro uitgekeerd aan zijn klanten.

De grootste uitdaging blijft het vinden van genoeg professionals voor de opkuis en verdere herstelling van alle schade.  Op huisvestingsvlak hebben de meeste KBC-CBC-klanten die het slachtoffer werden van de watersnood, een oplossing gevonden samen met hun KBC-/CBC-verzekeringsagent.

Op het terrein werken onze KBC-/CBC-Verzekeringsagenten ook heel nauw samen met onze  KBC-/CBC-bankkantoren om de getroffen gezinnen en bedrijven te helpen en samen een oplossing op maat te zoeken.”

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium