Payconiq gaat samen met het Luxemburgse Digicash

Acquisitie maakt mobiel betalen in de hele Benelux mogelijk

Luxemburg, 2 augustus 2017 – Payconiq kondigt vandaag de uitbreiding naar Luxemburg aan door de krachten te bundelen met Digicash Payments SA, het bedrijf achter de Luxemburgse mobiele betaaldienst Digicash. Payconiq heeft als doel een sterk partnerschap met de banken en winkeliers van Luxemburg te vormen en om verder te bouwen op de inspanningen die de afgelopen jaren zijn gemaakt door Digicash, om zo uit te groeien tot de meest geavanceerde mobiele betalingsopstelling in Europa. Dankzij het bundelen van de krachten zal het internationale aspect van Payconiq de consumentenbeleving van mobiel betalen in Luxemburg zowel online, onderweg en onderling gaan versterken.

Payconiq, al actief in België en binnenkort ook in Nederland, krijgt van grootbanken ING en KBC de nodige ondersteuning voor de belangrijke uitbreiding. De overname van het succesvolle Digicash Payments, de mobiele betalingsservice die wordt verstrekt in samenwerking met de banken van Luxemburg en waar meer dan 25% van de Luxemburgse bevolking gebruik van maakt, vindt plaats onder het toezicht van de Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF). Op korte termijn kunnen Digicash-klanten blijven vertrouwen op de mobiele betaaldienst die de Luxemburgse banken via hun Digicash-apps leveren. Payconiq streeft ernaar de uitbreiding van diensten voor consumenten en (online) handelaren in de eerste helft van 2018 te voltooien.

Duke Prins, CEO van Payconiq, zegt over de internationale uitbreiding: "Het innovatieve werk van banken en de ondernemers achter Digicash zal een belangrijke pijler gaan vormen van het gecombineerde product dat we bouwen. Ons doel is om nauw samen te gaan werken met de Digicash gemeenschap van consumenten, winkeliers en banken. De gezamenlijke filosofie, bedrijfsopstelling en productontwerp vormt een stabiele basis en geeft een goed voorbeeld van een Benelux-partnerschap dat een sterke basis legt voor een Europese toekomst in digitale betalingen.”

Over Payconiq

Betalen zonder IBAN-rekeningnummer

Payconiq maakt mobiel betalen mogelijk door in één app alle manieren van betalen te ondersteunen - online in webshops, onderweg in winkels en onderling tussen gebruikers. Consumenten hoeven het IBAN-rekeningnummer van de begunstigde niet te kennen om een betaling te verrichten. In winkels en online kunnen consumenten betalen door het scannen van een QR-code of via een direct-link naar de app. Onderling wordt betaald door de koppeling van de app, en dus de bankrekening, aan het telefoonnummer. Door de app toegang te geven tot de contactenlijst kan een ontvanger eenvoudig geselecteerd worden.

Internationaal

Met de toevoeging van Luxemburg kunnen straks in de hele Benelux betalingen worden gemaakt en ontvangen via Payconiq. In België zijn inmiddels ruim 35.000 winkeliers aangesloten. Daar wordt Payconiq ondersteund door Belfius, ING en KBC/CBC. In Nederland, waar de banken ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS zijn aangesloten, wordt gewerkt aan de uitrol van Payconiq voor consumenten en winkeliers.

Voordeel voor consument en winkelier

Payconiq is de eerste internationale betaaldienst waarmee consumenten via de smartphone online, onderweg en onderling betalingen kunnen verrichten. Winkeliers kunnen daardoor online en in de winkel hetzelfde eenvoudige betaalmiddel inzetten, waardoor transacties efficiënter en overzichtelijker worden uitgevoerd. Bovendien werkt Payconiq met een APIstructuur, wat integratie zeer eenvoudig maakt en mogelijkheden biedt zoals de koppeling met loyalty programma’s. Doordat een betaalterminal niet langer nodig is om een transactie te kunnen ontvangen, kunnen winkeliers tegen een scherp tarief van Payconiq gebruik maken. Voor consumenten is Payconiq geheel gratis.

Noot voor de pers

Over Payconiq

Payconiq is een Europees mobiel betaalinitiatief met kantoren gevestigd in Amsterdam, Brussel, Hasselt en Luxemburg. Payconiq werd in 2014 bedacht in het ING innovatiecentrum in Amsterdam. Inmiddels zijn in België ruim 35.000 winkeliers aangesloten, wordt in Nederland gewerkt aan de uitrol van de betaaldienst en zal Payconiq in Luxemburg gefaseerd worden geïntroduceerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Catherine Depoorter, Glasnost International, namens Payconiq

Tel: +352 27 86 02 22

Email: press@payconiq.com

Contacteer ons
Stef Leunens KBC Groep NV
Stef Leunens KBC Groep NV
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium