Primeur in België

KBC eerste Belgische financiële instelling die betalen met Garmin Pay mogelijk maakt

Vanaf dinsdag 23 oktober kunnen klanten van KBC, CBC of KBC Brussels, die in het bezit zijn van een Garminhorloge met betaaloptie, hun aankopen hiermee gratis betalen.

Hiermee is KBC de eerste financiële instelling in België die Garmin Pay aanbiedt:  een snelle, veilige, kosteloze en handige manier van contactloos betalen voor de actieve klant.

KBC wenst hiermee haar voortrekkersrol op vlak van betaalmethodes kracht bij te zetten. In september vorig jaar lanceerde KBC bijvoorbeeld al Google Pay, een betaalmethode die ondertussen zijn publiek gevonden heeft.

Daarenboven was KBC Ierland baanbreker op de Ierse markt door als enige bank in Ierland de digital wallet van Apple Pay, Google Pay, FitBit Pay én Garmin Pay aan te bieden aan zijn klanten.

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC zegt: De lancering van Garmin Pay in België biedt de ideale oplossing voor KBC klanten die een actief leven leiden. Sport en betalen kan in één vloeiende beweging, geen gezeul met geld of bankkaart, een horloge volstaat. We zien in België de vraag naar snelle veilige betaaloplossingen toenemen. Mensen willen efficiënt leven want tijd is kostbaar en hierbij is eenvoudig betalen zonder fuzz een voordeel. Als financiële instelling spelen we (pro-)actief in op de veranderende gewoontes van onze klanten en zoeken we constant naar oplossingen. We zijn dan ook opgetogen dat we met de lancering van Garmin Pay onze klanten een uitgebreider aanbod vernieuwende (betaal)oplossingen kunnen aanbieden.”

KBC kan deze oplossing als eerste aanbieden in België dankzij de uitstekende samenwerking met enerzijds Garmin, maar anderzijds ook dankzij Mastercard. Net zoals KBC kijkt Mastercard ook vooruit en zijn beide partijen continue op zoek naar oplossingen die het leven van hun klanten eenvoudiger kunnen maken.

Met Garmin Pay hebben de houders van een compatibel Garmin sporthorloge vandaag de vrijheid om hun telefoon en portefeuille thuis te laten wanneer ze gaan sporten. Ze kunnen dankzij Garmin Pay betalen om het even waar hun sportschema hen naartoe leidt”, zegt Rudy Vander Motte, Product Manager Garmin Belux.

We zijn erg trots om Garmin Pay samen met KBC en Garmin te lanceren: de eerste smartwatch waar je in België mee kan betalen dankzij ons debet product Maestro. We zijn ervan overtuigd dat deze lancering, naast het aanbieden van een nieuw, hoogtechnologisch en gebruiksvriendelijk product, het gebruik van contactloze betalingen in België zal versnellen", zegt Henri Dewaerheijd, Country Manager Belux Mastercard.

 

In België zijn ondertussen meer dan 90% van de betaalterminals uitgerust met de contactloze functie. Vandaag gebeuren reeds 7% van de betalingen met KBC-bankkaarten contactloos. Met een gemiddeld bedrag van 16 euro wordt contactloos gezien als een vlotte, snelle en veilige manier van betalen.

Nieuwe digitale betaaloplossing:

Met Garmin Pay heeft de klant een alternatieve, efficiënte betaalmethode, ideaal voor gebruik onderweg. Met de contactloze betaaloplossing van Garmin kan de klant betalen in om het even welke handelszaak die contactloos betalen én Maestro aanvaardt. Betalingen zijn gratis. België telt bijna 20.000 geregistreerde compatibele Garmin horloges.

Hoe werkt het ?

Eigenaars van een sporthorloge met betaalfunctie (zie Garmin voor een volledige lijst van ondersteunde modellen), koppelen hun KBC-Bankkaart éénmalig via de bijhorende Garmin Connect app.

Veilig
Een betaling uitvoeren kan pas als de klant de betaalfunctie heeft geactiveerd door zijn Garmin pincode in te geven op het horloge. Die pincode is geldig zolang het horloge niet wordt uitgedaan of maximaal 24u. Is de pincode ingegeven, dan kan de gebruiker eenvoudig betalen door de betaalfunctie op te roepen en vervolgens zijn horloge dicht tegen de betaalterminal te houden.

Hier zie je hoe vlot een betaling met een Garmin horloge verloopt.

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium