Proximus en KBC werken samen om de eerste innovatieve initiatieven te starten in het voordeel van hun klanten

Proximus en KBC werken samen om de eerste innovatieve initiatieven te starten in het voordeel van hun klanten

KBC stelt financieringsoplossingen voor in de Proximus-winkels en neemt telecomaanbod van Proximus op in het KBC Deals programma.

Proximus zal betalingen faciliteren in zijn My Proximus-app en zal het consulteren en betalen van Proximus-facturen mogelijk maken in KBC Mobile.

 

Proximus en KBC hebben de voorbije maanden verschillende domeinen verkend waarin ze hun respectieve klanten een inspirerende ervaring kunnen aanbieden. Zij lanceren nu enkele eerste concrete initiatieven.

Om de belangstelling van de klanten te kunnen beoordelen, zullen vanaf deze week de financieringsoplossingen van KBC worden voorgesteld aan klanten die een nieuw toestel kopen in de belangrijkste Proximus-winkels in Vlaanderen. Daarnaast zal Proximus in het KBC Deals programma speciale aanbiedingen voorstellen.

In 2020 kunnen klanten ook hun Proximus-facturen raadplegen en betalen via de KBC Mobile-app en alle klanten zullen betalingen kunnen uitvoeren in de MyProximus-app door gebruik te maken van de nieuwe PSD2-mogelijkheden.

Door samen te werken willen Proximus en KBC hun klanten een geweldige gebruikerservaring bieden en hen toegang geven tot een breed gamma van kwaliteitsvolle producten en diensten die hun leven gemakkelijker en beter maken. Beide bedrijven onderzoeken aanvullende innovatieve mogelijkheden, zoals het aanbieden van gezamenlijke content en het ontwikkelen van gezamenlijke proposities waarin telecom- en bancaire oplossingen voor startende ondernemers worden gecombineerd.

Johan Thijs, CEO KBC Groep: "Met KBC hebben we de ambitie om de referentie te zijn op het vlak van bankverzekeren voor onze klanten in onze kernmarkten. Daarom zijn we blij vandaag te kunnen aankondigen dat we met Proximus samenwerken aan technische en commerciële opportuniteiten. We onderzoeken hoe we onze klanten kunnen laten genieten van elkaars hoogwaardige producten en diensten. Daarnaast zijn we allebei enthousiast om samen nieuwe producten en diensten te ontwikkelen en zo een referentie te worden in onze sectoren en onze klanten een ongeëvenaarde en unieke klantenbeleving te bieden".

Guillaume Boutin, CEO van Proximus: "Zowel Proximus als KBC zijn sterke merken in hun lokale markten en een referentie in hun sector. We zijn allebei zeer gefocust op het centraal stellen van onze klanten en op de noodzaak van voortdurende innovatie om voor hen relevant te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat we het verschil kunnen maken en de opportuniteiten van digitaal kunnen grijpen door nieuwe lokale ecosystemen te creëren via verschillende partnerschappen die extra waarde creëren voor onze klanten en voor de Belgische economie. Zowel banken als telecombedrijven beschikken over sterke en complementaire digitale activa die een centrale rol spelen in het leven van mensen, wat kan leiden tot een nog betere beleving voor onze klanten wanneer ze worden gecombineerd".

 

KBC Mobile-klanten profiteren van extra toegevoegde waarde

De toenemende populariteit van KBC Mobile toont aan dat de app voor mobiel bankieren het leven van steeds meer consumenten gemakkelijker maakt en een steeds centralere plaats inneemt op hun smartphone.

Vandaag maken meer dan 1 miljoen KBC Mobile-klanten dagdagelijks en steeds meer gebruik van hun bank- en verzekeringsdiensten.  Daarnaast maken meer dan 182.000 van hen ook gebruik van de niet-bancaire diensten van diverse derde partijen in de app. Ze kopen bijvoorbeeld een ticket bij De Lijn of NMBS, betalen een parkeersessie met 4411 of bij Q-Park, bestellen dienstencheques, enz. In november waren er meer dan 200.000 aankopen van deze niet-bancaire diensten. 

KBC was begin december de eerste financiële instelling in België die haar mobiele applicaties openstelde voor niet-klanten en sindsdien biedt KBC via het KBC Deals programma haar klanten relevante automatische cashbackkortingen aan op aankopen bij tientallen nationale merkketens, lokale retailers en commerciële partners, webshops en dienstverleners - voor zover de klant ervoor kiest om deze te gebruiken. KBC Deals heeft zijn start niet gemist. Een paar dagen na de lancering stond de teller al op ongeveer 30.000 unieke gebruikers van KBC Deals en meer dan 11.000 geactiveerde deals. Proximus zal zijn diensten met een korting  aanbieden  in het KBC Deals programma.

KBC wil dat haar klanten kunnen profiteren van een zo breed mogelijk dienstenaanbod en werkt ook samen met andere telecomoperatoren.

 

Zowel de digitale diensten van MyProximus als die van Proximus Pickx blijven mee evolueren met de behoeften van de klant.

Terwijl Proximus zich eerder dit jaar richtte op de lancering van zijn nieuwe Pickx-entertainmentplatform, dat al 1,1 miljoen unieke bezoekers per maand bereikte via het web en de app, zal Proximus de evolutie en innovatie van al zijn diensten voortzetten om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van de klant.

Het verkoop- en serviceplatform MyProximus ondergaat daarom een belangrijke evolutie om zich om te vormen tot een platform dat een wereld van digitale opportuniteiten opent die het dagelijks leven vergemakkelijkt en en een slimmere manier van werken voor al zijn gebruikers mogelijk maakt.

Het MyProximus-platform wordt vandaag al door meer dan 1,6 miljoen gebruikers gebruikt. De recent toegevoegde loyaliteitsservice Enjoy! bood sinds de lancering in de zomer meer dan 40 aanbiedingen/deals en wedstrijden aan die tot nu toe 200.000 unieke klanten hebben bereikt. Ook dit jaar zullen meer dan 1 miljoen prepaidherladingen via de digitale kanalen van Proximus zijn uitgevoerd. Kleine ondernemingen kunnen nu ook een shopafspraak boeken via MyProximus en alle klanten kunnen binnenkort via de app hun WIFI-ervaring thuis optimaliseren.

Om deze transformatie uit te breiden, werkt Proximus samen met partners in alle domeinen, groot of klein, meestal lokaal verankerd, om hun toegevoegde waarde zo goed mogelijk af te stemmen op het bestaande ecosysteem en zo een vruchtbare omgeving te creëren waarin Belgische burgers en bedrijven kunnen groeien.  Proximus werkt daartoe ook samen met andere financiële spelers in diverse domeinen.

 

Karin Van Hoecke, Directeur Digitale Transformatie KBC België: "We merken dat de verwachtingen van de consument snel evolueren. Consumenten verwachten toegang tot een veel breder en aantrekkelijker dienstenaanbod. Ze willen het snel en eenvoudig direct vanuit één centrale app kunnen activeren, zonder gedoe. Als KBC werken we hier al geruime tijd aan en we zijn van plan dit de komende jaren te blijven doen. We ontwikkelen KBC Mobile tot een open platform dat gemakkelijk toegankelijk is voor elke consument en een reële financiële meerwaarde biedt. Proximus kan ons helpen om die meerwaarde te realiseren. Zo bieden we momenteel in een aantal Proximus-winkels onmiddellijke financiering van mobiele toestellen aan. Ook werken we aan een gezamenlijk aanbod voor ondernemers, te beginnen metscale-ups, wat hen veel administratieve rompslomp zal besparen. Zo denken we bijvoorbeeld na over het aanbieden van een gezamenlijk productpakket voor starters of het gezamenlijk organiseren van lokale digitaliseringsevenementen voor ondernemers. Het gaat dus veel verder dan een uitwisseling van diensten in elkaars app. Als sterke lokale merken willen we elkaar aanvullen om zo een toegevoegde waarde te bieden aan onze particuliere en bedrijvenklanten".

Ben Vandermeulen, Directeur Consumentenstrategie & Ecosysteemontwikkeling bij Proximus :  "Connectiviteit is meer dan ooit essentieel – waar en wanneer dan ook, het ondersteunt het digitale dagelijkse leven van ieder van ons. Daarom stellen we Fiber en binnenkort 5G roll-outs bovenaan onze prioriteitenlijst, want onze netwerken vormen de ruggengraat van de hele transformatie die Proximus is gestart: het zijn de kritische enablers om Proximus te ondersteunen in zijn ambitie om een belangrijke speler te worden in de ontwikkeling van de digitale economie in België. Het is echter niet voldoende om enkel deze essentiële connectiviteit te bieden. Voortdurend anticiperen op de behoeften van de consument en hem of haar relevante diensten aanbieden met de beste digitale ervaring, gaande van de klantenservice tot domeinen zoals entertainment, blijft onze belangrijkste focus. Eerder dit jaar leverden we de eerste bouwsteen met ons Pickx-platform en we zetten op dit moment dezelfde innovatieve mentaliteit in op MyProximus. KBC is een solide partner om onze ambities voor MyProximus te ondersteunen en deze om te vormen tot veel meer dan een servicing app. Van het versoepelen van de verkoopsjourney via KBC-financiering tot zelfs het initiëren van KBC-betalingscapaciteiten rechtstreeks in het MyProximus platform, KBC biedt ons de toegevoegde waarde die Proximus nodig heeft om een relevante, naadloze en werkelijk superieure klantenervaring te creëren. Natuurlijk hebben we nog tal van andere samenwerkingsmogelijkheden met KBC in gedachten, bijvoorbeeld op het gebied van contentdistributie, waar we de brug slaan tussen entertainment en dienstverlening om de innovatieve track met Pickx, die in juni van start is gegaan, verder uit te diepen".

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

Voor KBC:

Viviane Huybrecht, Directeur Corporate Communicatie/woordvoerster KBC Groep

E-mail : pressofficekbc@kbc.be Tel : + 00 32 2 429 85 45

Voor Proximus:  

Fabrice Gansbeke, Tel +32 472 050 702    

Haroun Fenaux, Tel +32 476 600 333

 

Over  Proximus

De Groep Proximus is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf dat actief is op de Belgische en internationale markt en dat residentiële klanten, bedrijven en openbare instellingen bedient. Proximus wil een wereld van digitale opportuniteiten openen zodat mensen beter kunnen leven en slimmer kunnen werken. Het bedrijf staat aan de basis van de digitale revolutie en levert communicatie- en entertainmentervaringen voor particuliere consumenten en maakt digitale transformatie voor bedrijven mogelijk. Via zijn geïntegreerde vaste en mobiele netwerken van de beste kwaliteit biedt Proximus overal en altijd toegang tot digitale diensten en gebruiksvriendelijke oplossingen en is het een toegangspoort tot multimedia-inhoud. Proximus is een pionier in ICT-innovatie, met geïntegreerde oplossingen die een positieve impact hebben op de maatschappij en het milieu, gebaseerd op het internet der dingen (IOT), data-analyse, cloudification en veiligheid. Met 13.385 medewerkers, die er allemaal naar streven om de klanten een superieure ervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2018 een onderliggende omzet van 5.804 miljoen EUR.

Proximus (Euronext Brussel: PROX) is ook actief in Luxemburg via zijn filiaal Proximus Luxemburg en in Nederland via Telindus Nederland. BICS is een toonaangevende internationale communicatie- enabler, een van de belangrijkste internationale spraakproviders en de toonaangevende leverancier van mobiele datadiensten wereldwijd.

 

Voor meer informatie, bezoek www.proximus.com en www.proximus.be.

 

Over KBC

KBC is een van de belangrijkste financiële instellingen in Europa. Het is een multikanaalbankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa, die zich voornamelijk richt op retailklanten, KMO's en middelgrote ondernemingen. De groep heeft belangrijke en in veel gevallen marktleidende posities in de kernmarkten België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slowakije en Ierland. De KBC Groep is ook selectiever aanwezig in een aantal andere landen en regio's wereldwijd.

KBC stelt ongeveer 42.000 mensen tewerk en heeft meer dan 11 miljoen klanten in haar kernmarkten.

 

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium