Scherp financieringstarief voor fiets, moto en milieuvriendelijke auto, twee maanden Volledige Omnium gratis. Private Lease als alternatief.

Scherp financieringstarief voor fiets, moto en milieuvriendelijke auto, twee maanden Volledige Omnium gratis. Private Lease als alternatief.

Van 05/01 tot 31/03 genieten zowel KBC -klanten als niet-klanten van scherpe tarieven voor autofinanciering

Van 05/01 tot 31/03 genieten zowel KBC[1]-klanten als niet-klanten van scherpe tarieven voor autofinanciering:

 • 0,69% voor milieuvriendelijke wagens (elektrische wagens, plug-in hybrides, CNG) en fietsen
 • 0,89% voor andere nieuwe wagens, moto’s en mobilhomes
   

Fietsleningen en autofinancieringen waren in 2020 erg in trek.

 • Aanvragen autofinancieringen : tijdens en na het Autosalon 2020 (januari/februari 2020) noteerde KBC een spectaculaire stijging met 90% ten opzichte van een gemiddelde maand (2020).
 • Fietsleningen: tussen eind december 2019 en eind december 2020 noteerde KBC een stijging van 37%. Sinds einde mei (na de eerste lockdown) steeg het aantal fietsleningen met 76 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
 • KBC Autolease biedt sinds kort ook tweedehands leasefietsen te koop aan met 12 maanden garantie. Zowel klassieke (elektrische) stadsfietsen en speedpedelecs, als koers-, vouw- en bakfietsen.

Klanten opteren steeds meer voor gebruiksvriendelijke digitale kanalen:

 • In 2017 werd 24% van de financieringen digitaal afgesloten en 76% via een bankkantoor. 
  In 2020 sluit 19% van de klanten een financiering af via een kantoor en 81% via een digitaal kanaal,
  waarvan 53% aanvragen via KBC Mobile (in 2018 bedroeg dat slechts 13%).  De klant kan zijn financiering volledig digitaal aanvragen en ondertekenen, net zoals zijn verzekering simuleren en afsluiten, een schadegeval aangeven en opvolgen of een Private Lease contract afsluiten.
 • Een autoverzekering afsluiten kan volledig digitaal via KBC Touch of KBC Mobile. Ook de schadeaangifte en volledige afhandeling ervan kan digitaal. Sinds 2020 krijgt de klant ook het verzekeringsbewijs (de vroegere “groene kaart”) digitaal bezorgd in KBC Mobile.
   
 • Een klant die over een omniumpolis beschikt en schade aan zijn voertuig aangeeft via KBC Mobile of KBC Touch, krijgt in 55% van de gevallen een instant beslissing en weet meteen of het schadegeval al dan niet gedekt is. Hij kan meteen ook een afspraak maken met een hersteller. Via KBC Mobile kan hij de voortgang van het volledige dossier opvolgen.

 

[1] Onder KBC verstaan we verder tevens KBC Brussels en CBC

 Voordeliger tarief voor wie leent voor milieuvriendelijke wagen of voor fiets

Patrick Tans, Algemeen Directeur Bankproducten en Transformatie divisie België: “Geheel in lijn met onze KBC duurzaamheidsdoelstellingen, zetten we ook dit jaar de meest milieuvriendelijke oplossingen in de kijker en bieden klanten en niet-klanten een speciaal tarief voor milieuvriendelijke wagens en fietsen van 0,69%. Voor andere voertuigen bedraagt het tarief 0,89%. De Belg heeft, meer dan ooit tevoren, in de lockdown periode de fiets ontdekt: de aantallen fietsfinanciering en fietsleasing via de werkgever groeiden zeer sterk. Deze stijging was het meest uitgesproken toen de fietswinkels weer openden in mei: het totaal aantal fietsleningen sinds mei ligt 76% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Klanten en niet-klanten kunnen het volledige KBC-aanbod van financiering, private lease en verzekeringen simuleren én afsluiten via de zeer toegankelijke en gebruiksvriendelijke digitale oplossingen in KBC Mobile/KBC Touch en de KBC-website. De cijfers tonen aan dat onze klanten het gebruiksgemak en de snelheid van dit kanaal weten te waarderen. ”

Deze voordeeltarieven gelden ook voor jonge tweedehandswagen (tot 3 jaar oud, te rekenen vanaf eerste inschrijvingsdatum voertuig).

Voor andere tweedehandswagens geldt een tarief van 3.70%.

De looptijd van de lening is, zoals wettelijk voorzien, afhankelijk van het geleende bedrag.

Voor nieuwe wagens, moto’s en mobilhomes is dit bij een digitale aanvraag maximaal 72 maanden, voor 2de hands is dit maximaal 60 maanden.

 

Klanten krijgen 2 maanden Volledige Omnium gratis en sluiten hun verzekeringen volledig digitaal af.

De klant, of nieuwe klant, krijgt in de periode 01/01/2021 tot 30/04/2021 zijn full omnium 2 maand gratis wanneer hij

 • een Omnium Verzekering Alle Risico’s afsluit voor zijn personenauto of
 • een Volledige Omnium voor zijn lichte vrachtauto afsluit.

Hans Verstraete, Algemeen Directeur KBC Verzekeringen: “We trekken volop de digitale kaart, zowel voor het afsluiten van nieuwe autoverzekeringen als voor de schadeaangifte en de opvolging ervan. De verdere verfijning van onze processen zal deze groei ondersteunen. We merken dat onze klanten ook steeds meer opteren voor snelle, gebruiksvriendelijke en makkelijke digitale schade-aangifte. Een klant die over een omniumpolis beschikt en schade aan zijn voertuig aangeeft via KBC Mobile of KBC Touch, krijgt in 55% van de gevallen een instant beslissing of het schadegeval al dan niet gedekt is, en kan meteen ook een afspraak maken met een hersteller. Via KBC Mobile kan hij de voortgang van het volledige dossier opvolgen. Dat is de ontzorging waar we naar streven.”

 

Met KBC Private Lease makkelijker op de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen inspelen en zorgeloos autorijden.

Met een private lease-contract heeft de klant een zeer volledig uitgeruste auto en is hij verzekerd van een verschillende diensten zoals onderhoud, voertuigbijstand (inclusief vervangwagen), autoverzekering en reparaties.

Bij Private Leasing geniet de klant van een aantal troeven.

 • Zo goed als alle standaardkosten zijn inbegrepen: verzekeringen, onderhoud en reparaties, jaarlijkse belasting, zomerbanden of 4-seizoensbanden. Je weet met andere woorden perfect waar je voor een aantal jaren financieel voorstaat met een vast huurbedrag per maand.
 • Het aantal kilometers is contractueel vastgelegd. Wanneer je dat overschrijdt dan is de meerprijs op voorhand gekend. 
 • Eventuele waardevermindering merk je niet op einde van het contract, je levert de wagen eenvoudig in (de gewone gebruiksschade wordt bepaald aan de hand van de Renta-Norm).

Bij een Private Lease-contract kan de klant gedurende 47 maanden rijden met een comfortabele wagen die geleverd wordt in de garage van zijn keuze.

KBC Autolease geeft de gebruiker momenteel de keuze uit een 20-tal voertuigen, zowel wagens met conventionele brandstof als elektrische, hybride en plug-in hybride wagens.

Stefan Delaet, CEO KBC Autolease, licht toe: “De Belgische consument is nog weinig vertrouwd met Private Lease, terwijl dit in Nederland al een enorm succes is. De automarkt, maar ook de fiscaliteit evolueert snel. Wie had voor vijf jaar de sterke groei van elektrische en/of hybride wagens durven voorspellen, of hoe anders we vandaag tegen dieselwagens aankijken? Met een Private Lease wagen is het veel makkelijker op de nieuwste trends en technologische ontwikkelingen in te spelen. Wij geloven dan ook volop in Private Lease voor onze Belgische Klanten: de formule is simpel. Met slechts enkele clicks is uw keuze gemaakt en bent u klaar om tegen een aantrekkelijk ‘vast’ maandbedrag zorgeloos de wijde wereld in te rijden en volop te genieten.”

Meer informatie over en het aanbod van KBC Private Lease vind je op de KBC Website. Het aanbod ontdekken kan zowel via de KBC website als KBC Touch of KBC Mobile. Een private lease contract afsluiten kan voorlopig enkel via KBC Touch of via KBC Mobile.

Leasefietsen krijgen tweede leven op particuliere markt

Ook KBC Autolease merkt dat de Belg massaal voor de fiets kiest: in de voorbije jaren grepen meer dan 18.500 werknemers hun kans om tegen een fiscaal gunstig tarief de fiets van hun dromen te leasen. De eerste fietsen bereiken intussen het einde van de leasetermijn en keren nu terug naar KBC Autolease, net nu de wachttijden voor nieuwe fietsen sterk oplopen.

Na een grondige controle én een onderhoudsbeurt biedt KBC Autolease deze fietsen nu op de particuliere markt te koop aan, met 12 maanden garantie.

In het aanbod zitten zowel klassieke (elektrische) stadsfietsen en speedpedelecs, als koers-, vouw- en bakfietsen. Het volledige aanbod vind je hier op de website van KBC Autolease.

 

Simulatievoorbeeld

Autolening – 15.000 euro –0,69%

* Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 15.000 euro met een looptijd van 60 maanden aan een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 0,69% , betaalt u 60 maandelijkse aflossingen van 254,40 euro of in totaal 15.263,63 euro. Tarief geldig vanaf 05-01-2020 voor looptijden tot 60 maanden, voor een lening op afbetaling voor een financiering van een milieuvriendelijke auto (elektrisch, plug-in hybride, CNG), aangekocht door een particulier.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium