• English
 • Français
 • Nederlands
 • Search

  Start it @kbc

  Succesverhaal van bij de start

  Dinsdag 17 juni 2014 — Op 20 november 2013 opende KBC samen met Accenture, Flanders DC, Universiteit Antwerpen, Cronos en Mobile Vikings het initiatief Start it @kbc: een incubator die beginnende starters niet alleen onderdak biedt, maar hen vooral ondersteunt en adviseert, zodat ze hun idee duurzaam kunnen laten groeien tot een succesvol businessmodel.

  Vandaag hebben 49 startende ondernemingen hun intrek genomen in de KBC-Toren in Antwerpen. De uitgekozen starters ontwikkelen ideeën rond hightech, e-platform, duurzaamheid, mobiliteit, enz. Ze worden daarbij ondersteund door de Start it Academy met 33 trainingmodules, een-op-een-coaching van expert partners en publieke events ter inspiratie.

  Momenteel wordt samen met Mobile Vikings onderzocht om ook in Hasselt met dat unieke te beginnen. Van de Vlerick Business School kwam de vraag om in Gent een gelijkaardig initiatief te steunen. Daarnaast bekijkt KBC of er meer ruimte voor startende ondernemingen kan worden vrijgemaakt in de huidige locatie in de KBC-Toren in Antwerpen.

  Ten slotte verwelkomden de oprichtende partners ondertussen iMinds als zevende partner. Zo kan Start it zich optimaal integreren in de startende tech-gemeenschap in België.

  Er wordt ook volop gewerkt aan een virtuele community: Start it zet een inspirerende site op poten die de starters zelf aan het woord laat. Zij zijn het perfecte klankbord om met hun ervaringen, tegenslagen en successen andere startende en ondernemende mensen te helpen en te inspireren om de sprong te wagen. Die vernieuwde Start it-website zal eind juni gelanceerd worden.

  Daarbovenop ontwikkelde Start it een tool die starters de mogelijkheid biedt om met experten online in contact te komen en samen te werken aan hun businessmodel.

  De 49 starters werden door alle partners samen uitgekozen voor hun originele ideeën die bijdragen tot de uitbouw van een duurzame maatschappij.

  De starters die een aanvraag indienden maar niet geselecteerd werden, blijven evenwel niet in de kou staan. Ze krijgen niet alleen individuele feedback, maar blijven welkom op activiteiten die rond Start it @kbc georganiseerd worden: events, causerieën, workshops, enz.. over zowel praktische als creatieve thema’s, zoals innovatie, marketing- en salestechnieken, businessmodellen, financiering en verzekeringen, legal en tax, organisatie en entrepreneurship. Ze kunnen deelnemen aan en deel uitmaken van de virtuele community. Een aantal van hen werd inmiddels opgepikt door sommige partners.

  Starters kunnen nog altijd hun dossier indienen op www.startit.be.

  Naar aanleiding van de KBC Group Investor Day, maakt KBC een stand van zaken op en detailleert zijn plannen voor de toekomst, ook in België. Over een daarvan leest u meer in dit bericht. Meer informatie over de strategie en de KBC Group Investor Day zelf, vindt u op www.kbc.com. Volg de Investor Day via #KBCInvestorDay.