KBC-klanten en Spaargids.be belonen KBC Bank met drie awards:

Beste Bank - Beste Digitale Bank - Meest Innovatieve Bank

KBC Bank zag zich ook dit jaar bekroond in de Spaargids.be Bank Awards.

Op basis van een enquête polst Spaargids.be jaarlijks naar de tevredenheid van klanten over hun bank. Dit jaar lieten meer dan 51000 deelnemers hun stem horen.

KBC won maar liefst drie awards: 'Beste Digitale Bank',  'Meest Innovatieve Bank' en ‘Beste Bank’. 

  • In de categorie ‘Beste Digitale Bank’ telt de gemiddelde beoordeling van mobiel bankieren via app en van internetbankieren via PC mee.
  • Bij de ‘Meest Innovatieve Bank’ wordt rekening gehouden met bepaalde aspecten met betrekking tot innovatie.
  • In de categorie ‘Beste Bank’ is de beoordeling opgebouwd rond drie deeldomeinen: kantorennetwerk, digitaal platform en beleggingsbank.

In alle categorieën zorgde de feedback die KBC kreeg over zijn KBC Mobile app en de vele gebruiksvriendelijke oplossingen die de app biedt voor de doorslag.

 

Daniel Falque, CEO KBC België, reageert heel enthousiast : “We zijn heel blij met deze drie Spaargids.be Bank Awards. Dat we deze awards krijgen, vormt voor iedereen in KBC de terechte bekroning van ons werk. Zo maakt KBC zijn reputatie als klantgerichte innovator opnieuw helemaal waar. We ervaren dit als een oprechte waardering van onze klanten voor de dienstverlening en de gebruiksvriendelijke oplossingen die we hen aanbieden. Als gevolg van de Corona-pandemie kreeg de samenleving veel sneller dan verwacht een verregaande digitale boost, en stelden onze klanten het nog meer op prijs dat ze hun  belangrijkste bank- en verzekeringszaken digitaal heel makkelijk kunnen regelen via hun smartphone, tablet en computer met onze toepassingen KBC Mobile en KBC Touch. Ook in de toekomst zullen we blijven innoveren. Innovatie is voor ons immers een strategisch ankerpunt dat ons in staat stelt om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden en onze klanten nog beter te kunnen bedienen en ontzorgen.”

 

Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie KBC Divisie België vult aan : “We zijn echt  trots op deze awards. Zij zijn een beloning voor de aanhoudende inspanningen die KBC in de voorbije jaren heeft geleverd om gebruiksvriendelijke oplossingen te ontwikkelen die het leven van de klant zo makkelijk mogelijk maken.

We hebben dit uitstekende resultaat vooral te danken aan onze klanten die ons naar de top stemden in deze enquête. KBC kijkt niet alleen naar de financiële noden van de klant, maar heeft ook een ruim aanbod van niet-bancaire diensten van derde partijen, die enorm in de smaak vallen. Met de komst van Kate,  de nieuwe persoonlijke digitale assistente in KBC Mobile, zetten we de ontzorging van de klant nog centraler met een betere klantenbeleving als ultieme doel.

Daarnaast danken we dit resultaat ook aan de vele KBC-collega’s die zich dag in dag uit inspannen om de klantenbeleving en dienstverlening nog beter te maken en zo het leven van onze klanten te vergemakkelijken. Hartelijk bedankt! Het motiveert ons nog meer om onze dienstverlening te blijven uitbreiden en verbeteren.”

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium