TreasurUp, de fintech scale-up van Rabobank werkt nu ook samen met KBC

TreasurUp, de fintech scale-up van Rabobank heeft een contract getekend met de Belgische KBC Groep. TreasurUp biedt een white-label treasury platform.

“Dankzij deze samenwerking kunnen middelgrote bedrijven, gebruik maken van een volledig nieuw online deviezenplatform, toegankelijk via het web en mobiel. Bovendien biedt dit platform de mogelijkheid aan deze bedrijven om de indekking van hun wisselrisico’s en zelfs hun indekkingsstrategie geheel of gedeeltelijk te automatiseren.  Als de lancering in België succesvol blijkt te zijn, kan de samenwerking uitgerold worden naar de andere entiteiten van KBC. Daarenboven is het snelle innovatietempo dat TreasurUp biedt uniek en specifiek afgestemd op de bedrijfsklanten. Dit is iets wat de KBC in toenemende mate zoekt bij haar partners", aldus Patrick Roppe, General Manager Financial Markets KBC Group.

                                                                                

Over TreasurUp

TreasurUp, voorheen bekend als Easytrade, is een onderneming van Rabobank. De oprichters waren een van de drie winnende teams van de wereldwijde "Moonshot"-innovatiecampagne van de bank in 2016. Sindsdien is dit uitgegroeid tot een geïntegreerd platform voor online treasury inzichten en uitvoeringsinitiatie dat door banken kan worden geïmplementeerd voor hun bedrijfsklanten over de hele wereld. TreasurUp biedt online indekking tegen wisselkoersrisico's en ontwikkelt nieuwe modules over wisselkoers- en liquiditeitsmanagement en base finance. "TreasurUp heeft bewezen te voldoen aan een duidelijke vraag in de markt. Tegenwoordig praten we met de grootste banken ter wereld en zij vinden onze aanpak en de bewezen resultaten van ons platform erg goed. We staan op het punt om van de bank te verdwijnen. Als zelfstandige entiteit geloven we dat we nog sneller kunnen handelen, wat in deze markt noodzakelijk is", aldus Niels van Daatselaar, CEO van TreasurUp. KBC is de derde grote bank die samenwerkt met TreasurUp, na succesvolle samenwerkingsverbanden met Rabobank en de Finse OP Financial Group.

                                                                                                                                                                            

Over KBC

KBC is één van de belangrijkste financiële instellingen in Europa. Het is een multi-kanaal bankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa die vooral particuliere klanten, KMO’s en middelgrote bedrijven bedient. De groep neemt belangrijke, en in vele gevallen marktleidersposities, in zijn kernmarkten van België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slovakije en Ierland. De KBC Groep is ook selectiever aanwezig in een aantal andere landen en regio’s wereldwijd.

KBC stelt ongeveer 42.000 medewerkers tewerk en telt meer dan 11 miljoen klanten in zijn kernmarkten.

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium