Uniek in België: eerste bankingapp met tijdlijn. Klanten én niet-klanten vinden er nieuws en vouchers.

De tijdlijn in KBC K’Ching, de steeds populairdere jongerenapp van KBC/CBC en KBC Brussels, is bedoeld om nog beter in te spelen op de leefwereld van jongeren. Zowel klanten als niet-klanten vinden er nuttige informatie over nieuwe functionaliteiten, interessant nieuws, aankomende events, kortingen en deals.

In de digitale applicatie KBC/CBC/KBC Brussels Touch krijgen ouders voortaan via het Gezinsdashboard een mooi overzicht van de financiële producten van hun minderjarige kinderen en ze kunnen die ook beheren of aanpassen. Meer nog, via een QR-code kunnen ze hen heel eenvoudig toelaten om KBC K’Ching te gebruiken.  

Tijdlijn, ook toegankelijk voor niet-klanten

KBC K'Ching werd in 2016 gelanceerd als de eerste bankapp voor jongeren, vanaf 10 jaar tot wanneer ze een eerste job hebben. De app wordt in nauw overleg met jongeren nog volop verder ontwikkeld.  

Ook niet-KBC-klanten kunnen gebruikmaken van de app, zowel via de eerder dit jaar ingebouwde chatbot als via de tijdlijn die nu opengesteld wordt. De tijdlijn geeft de gebruikers relevante informatie in een conversatievorm die ze gewoon zijn. KBC vult die informatie verder aan via andere kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en e-mail.

De gebruikers van KBC K’Ching vinden via de tijdlijn ook voordeelaanbiedingen (coupons, vouchers). KBC werkt daarvoor met de technologie van www.neardeal.com, een start-up die aan handelaars een platform biedt om aanbiedingen te plaatsen.

Karin Van Hoecke, directeur Mobile First Particulieren: “KBC K’Ching wist ondertussen meer dan 24 000 gebruikers te bekoren en er komen er nog elke dag bij. 60% zijn minderjarigen en de 15 tot 17-jarigen zijn het best vertegenwoordigd en ook het meest actief. De conversatiestijl wordt sterk op prijs gesteld en onze chatbot kreeg ondertussen al meer dan 100 000 vragen van zowat 5 000 unieke gebruikers. De tijdlijn die we nu openstellen voor zowel klanten als niet-klanten bouwt voort op die conversatievorm, die ook in andere sociale media gebruikt wordt. Jongeren raken zo ook steeds beter vertrouwd met mobiel bankieren.”

 

Ouders kunnen via het Gezinsdashboard in KBC/CBC/KBC Brussels Touch vlot de financiële producten van hun minderjarige kinderen beheren

Ouders kunnen op voorhand de gebruiksinstellingen van KBC K’Ching bepalen en die via een QR-code doorsturen naar hun minderjarig kind. Wanneer de jongere de app vervolgens downloadt, moet hij enkel deze eenmalige QR code in te scannen om de app in gebruik te nemen, het registratieproces af te ronden en meteen aan de slag te gaan. Heel eenvoudig: zonder bankkaart of kaartlezer.   

Daarnaast hebben ouders van minderjarige KBC-klanten heel wat mogelijkheden ter beschikking om het gebruik van rekeningen, bankkaarten en apps van hun kinderen te beheren en waar nodig te beperken. Het is gebruikelijk dat die mogelijkheden besproken en beslist worden bij het openen van een rekening.

Voortaan zijn al die mogelijkheden gebundeld in één handig nieuw gezinsdashboard in KBC /CBC / KBC Brussels Touch, waar ze ook meteen aangepast kunnen worden. Ouders kunnen zo zelf op gelijk welk moment bepalen welke financiële mogelijkheden zij hun minderjarige zoon of dochter geven.

Wat kan een ouder bijvoorbeeld beslissen?

  • Is een spaarrekening op naam van de minderjarige ook voor hem zichtbaar (in KBC K’Ching, Mobile, Touch of aan de KBC-automaten)?

  • Welke limieten gelden voor het afhalen van geld en mobiel betalen met KBC K’Ching of KBC Mobile?

 

Karin Van Hoecke, directeur Mobile First Particulieren: ”We vinden het belangrijk dat jongeren beschikken over een financiële basiskennis en dat hun ouders hen daarin kunnen begeleiden, in het tempo dat ze samen bepalen. Luisteren naar de specifieke noden van jongeren is dan ook cruciaal. Tegelijkertijd testen we met KBC K’Ching eveneens nieuwe mogelijkheden uit, zoals onze chatbot, om op die manier onze dienstverlening aan alle klanten te verbeteren, niet enkel voor jongeren. Zo gebruiken we de conversatiestijl nu ook al in onze mobiele toepassing (KBC Mobile).”

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium