Vanaf 3 maart bieden KBC (Brussels) en CBC een scherp tarief van 1,35 % voor een groene renovatielening. 1 op 3 groene renovatieleningen worden op smartphone via KBC Mobile aangevraagd.

KBC[1] stelt een sterke stijging vast van het aantal  toegekende groene leningen: op 2 jaar tijd is het aantal met 58% toegenomen. De klant grijpt steeds vaker naar een groene lening om klimaatrespecterende renovaties en investeringen te doen. Dat laat hem toe om voordelig en op relatief korte looptijden zijn investering te financieren.

Andere opmerkelijke stijging: in 2018 werden 16% van alle groene renovatieleningen via KBC Mobile afgesloten, in 2019 was dat aantal al verdubbeld naar 31%.

 

[1] Wanneer we verder spreken over KBC is KBC Brussels mee inbegrepen.

Van 03 maart tot 30 april biedt KBC een scherp tarief aan van 1.35 % voor de groene renovatielening [1].

Een voordelige groene renovatielening kan je afsluiten van zodra de investering voor 50% uit energie/klimaat-gerelateerde aankopen bestaat. Dat zijn bijvoorbeeld investeringen in:

 • Zonnepanelen
 • Nieuwe stookketel of zonneboiler
 • Warmtepompen en andere geothermische energiesystemen
 • Hoogrendementsbeglazing
 • Nieuwe isolatie
 • Thermostatische kranen
 • Energie-audit

 

Uit de analyse van de toegekende groene renovatieleningen blijkt onder andere dat 

 • het gemiddeld kredietbedrag 10.000 euro bedraagt
 • de gemiddelde looptijd 46 maanden​ is
 • de jongste ontlener 23 jaar is, de oudste 90 jaar
 • 10 % van de ontleners gepensioneerd is

 

KBC stelt vast dat heel wat kandidaat (ver)bouwers snel zekerheid willen over de financiële marge die ze ter beschikking hebben. En of hun verbouwingsplannen financieel haalbaar zijn. Dat verklaart het succes van het digitale kredietproces bij KBC. Dit geldt ook voor de lening op afbetaling, waar in 2019 31% via KBC Mobile werd afgesloten.

 

Wie op Batibouw een interessant voorstel krijgt, kan meteen zekerheid krijgen over het krediet en een kant-en-klaar kredietvoorstel rechtstreeks en onmiddellijk op de smartphone. Van zodra de klant dat voorstel digitaal tekent, kan hij beschikken over het kredietbedrag. Zo kan hij op Batibouw ter plekke een voordelig contract afsluiten met een leverancier. Makkelijk, snel en zonder ingewikkelde voorwaarden.

In 2019 werd 73% van alle leningen op afbetaling digitaal afgesloten. In 2018 was dat 59%  en in 2017 45% .

Uitgebreide informatie over de groene renovatielening, en welke lening best aansluit op de plannen, is beschikbaar op de KBC website:

 

Simulatievoorbeeld

Representatief voorbeeld: voor een lening op afbetaling van 10.500 euro met een looptijd van 60 maanden aan een vast jaarlijks kostenpercentage en vaste actuariële debetrentevoet van 1,35% , betaalt u 60 maandelijkse aflossingen van 181,04 euro of in totaal  10.861,98 euro.Tarief geldig vanaf 03-03-2020 voor een lening op afbetaling voor de financiering van energiebesparende investeringen in uw woning met een looptijd tot 60 maanden.

 

[1] Tarief ook geldig voor CBC

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium