• Nederlands (België)
 • English
 • Français
 • Skip to Content
  Search

  Verenigingen op weg met de KBC-verenigingsservice

  Onlangs  lanceerde KBC voor zijn klanten de KBC-verenigingsservice. Een platform dat toegankelijk is via de site van KBC en die informatie en tools bundelt die verenigingen op weg en onderweg helpt. Het platform is een ecosysteem tussen KBC en vier partners die samen een brede waaier aan informatie en services bieden om een vereniging efficiënt te  beheren. KBC wil deze verenigingen bijstaan met een aanpak op maat voor hun financiële en administratieve verplichtingen.

   

  Het verenigingsleven in België

  Ruim 56% van de actieve bevolking tussen 18 en 65 jaar engageert zich in het verenigingsleven. Verenigingen in België zijn goed voor 2,2 miljoen leden. De administratie en praktische organisatie van een vereniging is vaak een tijdrovende bezigheid. Het begint bij de oprichting: kiezen tussen een feitelijke vereniging of vzw, welke structuur zal de vereniging hebben en welke documenten moeten er worden ingevuld? Hoe zit het met de aansprakelijkheid als lid of als bestuurder? En vooral, waar vind je eenvoudig en snel de nodige informatie om je op weg te helpen?  Toch is KBC de eerste bank-verzekeraar met een aanbod op maat als antwoord op deze en vele andere vragen van de talloze verenigingen. De KBC-Verenigingsservice op de KBC-website bundelt informatie, tools en apps om verenigingen op weg te helpen. KBC mikt hiermee op verenigingen in de sportieve en socio-culturele sfeer.

  Oplossingen op maat

  Voor beheerders van verenigingen zijn de procedures vaak omslachtig en is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Voortaan komt daar met de KBC-verenigingsservice verandering in. Zo zal het niet meer nodig zijn om met drie leden naar een kantoor te gaan om bijvoorbeeld een rekening te openen. Alle formulieren kunnen samen met de andere leden thuis of tijdens de vergadering online ingevuld worden om ze daarna aan het KBC-kantoor te bezorgen. Eén opgegeven vertegenwoordiger volstaat om dit verder af te ronden. Door deze efficiëntere tijdsbesteding is er meer tijd voor persoonlijk advies in het kantoor.  Op dezelfde website kunnen verenigingen een betaalterminal huren om te gebruiken tijdens evenementen van de vereniging.

  Samen staan we sterker

  KBC ging voor deze dienstverlening in zee met verschillende innovatieve partners: 

  • ThreeAndMore, een startup uit de startit@kbc incubator, biedt een gratis app en een digitaal platform om de organisatie en communicatie voor verenigingen een stuk eenvoudiger te maken.
  • Vereniginginfo.be en eenvzwoprichten.be bundelen informatie over het opstarten van een vereniging, wettelijke en juridische verplichtingen, hulp bij het invullen van ingewikkelde documenten.
  • Joyn is een digitaal getrouwheidsprogramma dat door verenigingen ook kan gebruikt worden voor lidkaarten. De leden kunnen digitale stempels sparen voor kortingen en gratis producten in winkels en horecazaken.
  • Koalect is en Belgisch fintech bedrijf dat een reeks tools ontwikkelde om de verenigingen te helpen met het organiseren, beheren en communiceren van inzamelacties.

  Deze partners kunnen rechtstreeks vanuit de KBC-Verenigingsservice worden gecontacteerd. Het aanbod kan in de toekomst ook nog verruimd worden.

  De rol van KBC in de samenleving

  KBC-Verenigingsservice illustreert onze KBC-strategie, hoe KBC steeds op zoek is naar innovatieve oplossingen om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Een van de pijlers van de strategie is de verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving en de ondersteuning van lokale economieën:

  Daniel Falque, CEO KBC Divisie België: “Wie in een vereniging actief is of deze beheert, doet dit met toewijding. Maar zit dikwijls met vele prangende vragen. KBC wil deze toewijding steunen en een partner zijn die op dezelfde golflengte zit. Of het nu gaat over informatie over de oprichting, of over financieringsmogelijkheden, KBC staat klaar met advies op maat. In onze zoektocht naar klantgerichte oplossingen ontstaan er nieuwe ecosystemen tussen KBC en onze partners, dit is een win-win situatie en mooi meegenomen.”

   

   

   

   

  [1] De KBC-verenigingsservice is beschikbaar voor klanten van KBC Bank en Verzekeringen en niet bij KBC Brussels en CBC.

  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium