Vlot een Q-Park parking in en uit rijden? Een deelfietsdagpas bestellen ? Voor KBC (Brussels) /CBC Mobile gebruikers kan het.

Klanten van KBC (Brussels) /CBC ervaren in de tweede helft van maart nog meer gebruiksgemak in KBC Mobile:

  • ze rijden de parkeergarages van Q-Park in- en uit met nummerplaatherkenning en betalen automatisch met KBC Mobile [1]
  • ze bestellen een dagpas bij deelfietsverhuurders Blue-bike en Velo Antwerpen.

 

[1] Geldt ook voor KBC Brussels en CBC

 

Karin Van Hoecke, directeur Digitale Transformatie divisie België KBC, licht toe: “Met deze twee nieuwe extra diensten kan de klant opnieuw flink wat tijd besparen. Gewoon eenmalig je nummerplaat koppelen om vlot en snel parkeren mogelijk te maken. Of last minute een deelfietsdagpas aanschaffen om het laatste stukje van je traject toe te fietsen. Meer dan 1 miljoen klanten maken gebruik van KBC Mobile en loggen minstens 1 maal per dag aan. Onze KBC Mobile klanten tonen zich enthousiaste gebruikers van de andere niet-bancaire oplossingen die we sinds vorig jaar aanbieden. Hiervoor hoeven ze niet langer een aparte app te downloaden.  De cijfers van einde februari 2019 spreken voor zich: 181.000 parkeersessies via 4411, 182.000 tickets van de Lijn en 60.500 NMBS tickets. Via KBC Mobile kan de klant de mobiliteitsoplossing kiezen die op dat ogenblik best bij hem past.”

 

Automatisch betalen bij Q-Park parkings

Door zijn nummerplaat te koppelen in KBC Mobile, rijdt een KBC klant een Q-Park parking snel en makkelijk in en uit.

Via camera’s aan de inrit van de Q-Park parking wordt de nummerplaat herkend.  De slagboom opent en de parkeersessie start.

Wanneer de klant weer buitenrijdt, herkent de camera opnieuw de nummerplaat. De parkeersessie wordt automatisch betaald via de rekening die de klant koppelde in KBC Mobile. De klant kan er voor opteren om op zijn smartphone meteen ook een bericht te krijgen met het betaalde bedrag.

Hij hoeft zijn parkeerticket niet meer af te rekenen aan de betaalautomaat: door automatisch te betalen met KBC Mobile kan hij snel, veilig en comfortabel de parking in en uit rijden. Ook in parkeergarages wordt betalen met cash immers steeds minder courant, net zoals bij de parkeerautomaten op straat.

Philip De Brabanter, Managing Director Q-Park België: “België is het eerste land in de Q-Park groep waar we deze investering doen. Q-Park draagt innovatie hoog in het vaandel en het is fijn dit samen te doen met een partner als KBC die innovatie ook hoog op de agenda heeft staan. Met deze vernieuwing wordt parkeren in één keer heel wat comfortabeler voor onze klanten: zowel bij het in- als uitrijden gaat het immers een stuk vlotter. Bovendien is een eenmalige koppeling van de nummerplaat voldoende om in alle 60 parkings van Q-Park in België van dezelfde service te genieten. We zijn ervan overtuigd dat dit platform, dat mede is ontwikkeld met Cegeka, zal bijdragen om onze positie op de Belgische markt verder te verstevigen, maar vooral een betere klantervaring zal garanderen.”

Meer informatie over Q-Park vindt u op https://www.q-park.be/nl-be/parkeren/

In dit filmpje kan u bekijken hoe de nieuwe dienst werkt.

 

Deelfiets huren  

Als aanvulling op het reeds bestaande mobiliteitsaanbod in KBC Mobile (tickets van De Lijn en NMBS en bovengronds parkeren met 4411) heeft de klant nu ook de mogelijkheid om een dagpas te bestellen en te betalen voor één van de volgende deelfietsaanbieders:

  • Blue-bike,
  • Velo Antwerpen.

Via KBC Mobile zoekt de klant een fietsstation in zijn buurt. Hij bestelt en betaalt een dagpas en ontvangt een code waarmee hij een deelfiets kan ontgrendelen en de volgende 24 uur gebruiken.

Na gebruik brengt de klant de fiets terug naar een fietsstation.

Om van deze dienst te gebruik te maken, hoeft de klant geen aparte account aan te maken bij deze aanbieders.

KBC werkt hiervoor opnieuw samen met Olympus Mobility.

 

Meer informatie over deze deelfietsaanbieders vindt u op:

·        https://www.velo-antwerpen.be/

·        https://www.blue-bike.be/

Meer informatie over de vele mogelijkheden van KBC Mobile vindt u hier.

 

Noot voor de redactie

Olympus Mobility bouwt en beheert een mobiliteitsplatform en een app, die al aan bedrijven aangeboden worden door KBC Autolease en andere autoleasebedrijven en die de gebruiker vlot verschillende (openbaar)vervoersoplossingen laten combineren: trein, tram, bus, parkings (NMBS-parking en straatparkeren) en deelsystemen (Velo, Blue-Bike, Cambio, enz.). Ook het treinaanbod van NMBS/SNCB is in deze app verwerkt.

De huidige aandeelhouders van Olympus Mobility zijn VAB, Taxistop en Cambio autodelen.

 

 

 

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium