Voetballiefhebbers krijgen binnenkort alle goals en hoogtepunten tijdens Jupiler Pro League matchen met beeld en commentaar, live op hun smartphone via KBC mobile.

Zowel voor klanten als niet-klanten van KBC.

De komende 5 seizoenen heeft KBC de exclusieve rechten verworven voor het aanbieden van mobiele clips tijdens de matchen van de Jupiler Pro League (‘near live clips’). Daarnaast heeft KBC ook de niet-exclusieve rechten verworven op de online samenvattingen van alle wedstrijden. 

Alle voetballiefhebbers, zowel klanten als niet-klanten van KBC, zullen vanaf eind augustus KBC Mobile kunnen gebruiken om de goals en hoogtepunten tijdens de match én alle samenvattingen op het einde van het voetbalweekend te bekijken.  KBC Mobile is de enige app in België die dergelijke ‘Goal alert’ zal aanbieden. Ook de voetbalfans in Brussel en Wallonië krijgen eenzelfde beleving via respectievelijk KBC Brussels Mobile en CBC Mobile.

Alle goals en hoogtepunten van je favoriete ploeg(en) worden met beeld en commentaar vrijwel onmiddellijk gepusht naar je telefoon tijdens de match zelf. Daarenboven kan je op het einde van het voetbalweekend de samenvattingen van alle wedstrijden rustig herbekijken. Zo mis je geen enkel belangrijk moment meer van je favoriete club en ben je altijd mee, waar je ook bent.  

KBC wil met ‘Goal Alert’ een gebruiksvriendelijke oplossing bieden voor de grote groep voetballiefhebbers die geen tijd heeft om een volledige match te bekijken, maar wel graag mee is met zijn of haar favoriete club en/of een overzicht wil van de volledige competitie. 

KBC kan alle Belgische voetbalfans, zowel klanten als niet-klanten van KBC, op die manier een unieke en exclusieve mobiele voetbalbeleving bieden. Ben je nog geen klant van KBC, dan kan je toch perfect gebruik maken van de KBC Mobile app, zonder dat je een bank- of verzekeringsproduct van KBC hoeft te hebben.

Voor wie een betalende KBC-Plusrekening heeft, zit Goal Alert vervat in de prijs.  Wie geen KBC -Plusrekening bezit of wie geen KBC-klant is, betaalt een zeer democratische prijs voor “Goal Alert”.

 

Waarom brengt KBC als financiële instelling Near-Live Clips ? 

Patrick Tans, algemeen directeur Bankproducten en Transformatie KBC Divisie België geeft tekst en uitleg:

“De verwachtingen van de consument evolueren snel. KBC wil dat haar klanten kunnen genieten van een zo breed mogelijk dienstenaanbod, snel en eenvoudig direct te activeren vanuit één centrale app, zonder gedoe en zonder 10 verschillende apps te moeten downloaden. Als KBC werken we hier al geruime tijd aan en we zijn van plan dit de komende jaren te blijven doen. Meer dan 1,5 miljoen KBC Mobile-klanten maken vandaag gebruik van hun bank- en verzekeringsdiensten. Meer dan 250.000 onder hen gebruiken de niet-bancaire diensten van derde partijen in de app die we sinds midden 2018 geleidelijk aan ook aanbieden. Ze kopen een ticket of meerrittenkaart van De Lijn, MIVB of NMBS, betalen een parkeersessie met 4411 of bij QPark, reserveren een deelfiets of deelwagen, bestellen dienstencheques of consulteren hun maaltijdscheques, tanken bij Q8 zonder een bankkaart te hoeven bovenhalen, reserveren hun Fast Lane of Lounge Pass op Brussels airport of een filmticket bij Kinepolis,  … In totaal werd sinds de lancering al meer dan 2.700.000 keer een niet-financiële dienst gebruikt.”

Sinds december 2019 is KBC ook de eerste financiële instelling in België die haar mobiele toepassingen openstelt voor een ruimer publiek dan de eigen klanten. Ook niet-klanten kunnen nu gebruik maken van een aantal niet-bancaire diensten via KBC Mobile, ook al hebben ze geen bank- of verzekeringsproducten bij KBC. En die platformklanten maken daar in toenemende mate gebruik van. 

Patrick Tans gaat verder :

We ontwikkelen KBC Mobile tot een open platform dat gemakkelijk toegankelijk is voor elke consument en een reële meerwaarde biedt.  Nu willen we nog een stap verder gaan. Het is algemeen geweten dat voetbal mensen verbindt en samenbrengt, het is ook de populairste sport in België.  Bovendien zien we dat mensen minder en minder tijd hebben. Ze verwachten dat het hen makkelijk gemaakt wordt, dat ze geen tijd verliezen maar wel mee zijn. Dit is exact waar wij willen op inspelen. Wij bieden een heel gebruiksvriendelijke oplossing  voor de grote groep voetballiefhebbers die geen tijd heeft om een volledige match te bekijken, maar wel graag mee is. Alle goals en hoogtepunten met beeld en commentaar, direct proactief gepusht naar de smartphone van de voetbalfan tijdens de match. We geloven dat we daardoor als enige financiële instelling in België via KBC Mobile een unieke en exclusieve mobiele voetbalbeleving kunnen bieden aan alle Belgische voetbalfans. “

 

Guillaume Collard, Managing Director van Eleven Sports Belgium/Luxembourg  is  heel enthousiast over de unieke samenwerking met KBC:

“Wij willen het Belgische voetbal bij zoveel mogelijk fans brengen. We weten dat voetbal vandaag niet alleen meer lineair wordt geconsumeerd op TV, maar dat steeds meer digitaal naar voetbal wordt gekeken, op een gefragmenteerde manier, vooral door jongeren die heel mobiel zijn. Daarom zijn we bijzonder opgetogen dit partnership met KBC te kunnen aankondigen. Eleven staat ook voor innovatie. Dat een bank-verzekeraar een dienst in zijn app lanceert om het Belgische voetbal nog dichter bij de voetbalfans te brengen, past dan ook perfect binnen onze strategie op dit vlak.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Viviane Huybrecht, directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep

Tel +32 2 429 85 45  - E-mail: pressofficekbc@kbc.be

Jan Mosselmans, Head of Content and Production, Eleven Sports

Tel +32 475 43 44 19 – E-mail : jan.mosselmans@elevensports.com

Over Eleven Sports  

Bij ELEVEN SPORTS zit je goed voor het strafste van de sport. Zowel in het voetbal, als in het basketbal, American football en de gevechtssporten, Eleven zendt de absolute topcompetities uit. Zo genieten de voetballiefhebbers van nationale competities als LaLiga, Serie A, Bundesliga, FA Cup, League Cup en MLS, en de hockey-fans van de Euro Hockey League. Maar ook de beste landenteams zien ze aan het werk in de UEFA Nations League, de kwalificatiewedstrijden voor UEFA EURO 2020 en de UEFA-kwalificatiewedstrijden voor de het WK 2022. Fans van Amerikaanse sporten worden bij Eleven verwend met de NBA en de NFL, en ook UFC krijgt een ruime plaats in het aanbod. 

Kers op de taart: vanaf volgend seizoen zullen de voetbalfans bij Eleven ook kunnen genieten van het Belgische voetbal. Eleven heeft immers de rechten verworven van alle competities van de Pro League en dit voor de komende vijf jaar. Wie de wedstrijden van 1A, 1B, de Women Super League en de Supercup wil bekijken, zal dus op Eleven moeten afstemmen.

Eleven Sports is de enige sportzender in België en Luxemburg die beschikbaar is in alle huishoudens. 

Abonnees kunnen de drie kanalen van Eleven in België en Luxemburg eveneens online bekijken in het Nederlands en het Frans op www.elevensports.be en www.elevensports.lu. 

De app kan worden gedownload via Google Play in de App Store. 

Blijf up-to-date over het laatste sportnieuws op onze social mediakanalen: 

Like ons op Facebook: Eleven Sports 

Like ons op Instagram: elevensportsbe 

Volg ons op Twitter: @ElevenSportsBEn 

Volg ons op LinkedIn: Eleven Sports Belgium 

Over KBC Groep

KBC is één van de belangrijkste financiële instellingen in Europa. Het is een omnikanaal bankverzekeringsgroep met een geografische focus op Europa die vooral particuliere klanten, KMO’s en middelgrote bedrijven bedient. De groep neemt belangrijke, en in vele gevallen marktleidersposities in in zijn kernmarkten van België, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Slovakije en Ierland. De KBC Groep is ook selectief aanwezig in een aantal andere landen en regio’s wereldwijd.

KBC stelt ongeveer 42.000 medewerkers tewerk en telt meer dan 11 miljoen klanten in zijn kernmarkten. KBC Groep NV is genoteerd op Euronext Brussel (ticker symbool 'KBC').

KBC heeft de laatste jaren reeds enorme stappen gezet in de digitale transformatie van zijn activiteiten, zowel intern als in de manier waarop het zijn klanten bedient en flexibel inspeelt op hun snel wijzigende noden en verwachtingen.

De voorbije jaren maakten steeds meer klanten kennis met KBC Mobile. Ook wie geen bank-of verzekeringsproduct van KBC heeft, kan als platformklant toch gebruik maken van KBC Mobile.

Vroeger bood KBC in zijn mobile app enkel zijn eigen bank- en verzekeringsproducten en -diensten aan. Ondertussen is “Open Banking & Insurance” (OBI) een feit en biedt KBC naast de traditionele bankverzekeringsoplossingen (kredieten, verzekeringen, beleggingen, betaalverkeer) ook minder traditionele maar vaak gebruikte oplossingen aan (ga naar  https://www.kbc.be/campaigns/mobile/nl/index.html#/extra-diensten  voor een overzicht van alle extra diensten in KBC Mobile) . KBC zal op die ingeslagen weg verder gaan.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium