Voortaan nieuwe KBC-woningpolis digitaal afsluiten in slechts 3 eenvoudige stappen

Innovations throughout KBC Group

Vanaf 21 juni kan elke particulier*, of hij nu klant is bij KBC is of niet, na het beantwoorden van slechts 3 eenvoudige vragen via de KBC-website een kwalitatieve woningpolis afsluiten als eigenaar, huurder of als verhuurder.

Het afhandelen en beheren van eventuele schade blijft op een kwalitatieve manier verzekerd door  de KBC-verzekeringsagent of via de KBC Assist-app.

KBC wil de referentie zijn als meest toegankelijke en oplossingsgerichte bankverzekeraar met een volwaardige rol voor ieder distributiekanaal. Klanten kiezen in toenemende mate voor het digitale kanaal om  eenvoudige behoeften in te vullen. Met deze digitale woningpolis biedt KBC een antwoord op die klantenbehoefte.

Waarom lanceert KBC dit aanbod?

Klanten kiezen in toenemende mate voor het digitale kanaal om  eenvoudige behoeften in te vullen. Met deze digitale woningpolis komt KBC klanten tegemoet die in hun hoedanigheid als eigenaar-bewoner, huurder of verhuurder een verzekering voor standaardrisico’s willen afsluiten.

Voor  woningen die een maatwerkpolis vereisen, kan de klant nog steeds een beroep doen op de KBC-verzekeringsagenten of het KBC-bankkantoor.

 

Een polis in 1-2-3? Hoe werkt dat?

Wie een KBC-woningpolis snel, efficiënt en digitaal wil afsluiten, beantwoordt op de KBC-website drie vragen

  1. Het adres van de woningwaarvoor een verzekering wordt afgesloten

  2. Het type woning: de polis kan afgesloten worden voor een appartement, een rijwoning, een half open bebouwing of een vrijstaande woning

  3. Het aantal voor bewoning afgewerkte verdiepingen (exclusief kelder)

De combinatie van deze factoren en het volume van de woning resulteert in een marktconforme premie voor de klant . Deze premie wordt uitgedrukt op maandbasis.

Als de aanvrager al langer eigenaar is van het te verzekeren pand dan beantwoordt hij  nog twee eenvoudige vragen met betrekking tot het schadeverleden van het pand en de lopende polis op het pand. Afhankelijk van de deze antwoorden wordt de polis verder volledig digitaal afgewerkt of wordt de klant doorverwezen voor een persoonlijk advies via KBC-Live of zijn lokaal KBC bank- of verzekeringskantoor.

Het verzekeringsvoorstel omvat de verzekering van de woning en de inhoud ervan (inclusief diefstal). Bijkomend worden een paar uitbreidingen voorgesteld zoals voor losstaande bijgebouwen, zwembad of vervuiling door een lekkende stookolietank.

Bij aanvraag via de website krijgt de aanvrager de algemene en bijzondere voorwaarden te zien en ook de behoefteanalyse. Deze documenten kan de klant downloaden. KBC biedt ook een template aan om – als dat nodig is – de opzeg te regelen bij de andere verzekeringsmaatschappij. Na het afsluiten van het contract krijgt de klant een bevestigingsmail met info over zijn KBC-contactpersoon. Bij de jaarlijkse vervaldag van de polis worden de dan geldende tarieven gecommuniceerd en automatisch toegepast.

Op die manier garandeert KBC  in een paar klikken niet alleen een transparant, laagdrempelig en eenvoudig aanbod maar ook kwaliteit.

 

* Vanaf 21 juni kunnen klanten en niet-klanten die in Vlaanderen wonen, gebruik maken van de KBC-website (www.kbc.be), wie in Brussel woont gebruikt de KBC Brussels website (www.kbcbrussels.be). Klanten en niet-klanten die in Wallonië wonen zullen deze kwaliteitsvolle woningpolis kunnen afsluiten vanaf de herfst nadat ze 3 eenvoudige vragen hebben beantwoord op de CBC website (www.cbc.be).

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium