• Nederlands (België)
 • English
 • Français
 • Skip to Content
  Search

  Zakelijk krediet binnen 24 uur? Ja, dat kan bij KBC.

  Ondernemers willen vooral ondernemen en hun plannen snel en vlot uitvoeren zonder al te veel administratieve rompslomp. KBC heeft die boodschap duidelijk begrepen en stelt als eerste in de markt krediet binnen de 24 uur ter beschikking. KBC heeft zijn kredietbeslissingsproces dusdanig vereenvoudigd dat ondernemers vandaag al via hun KBC bankkantoor of deels via de digitale weg binnen de 24 uur over de nodige financiële middelen kunnen beschikken. Zuivere tijds- en efficiëntiewinst die zich onmiddellijk vertaalt in een sterk gestegen klantentevredenheid (NPS steeg van 38 naar 55). Bovendien kunnen ondernemers via het KBC Business Dashboard hun financiële zaken opvolgen en uitvoeren waar en wanneer ze willen.

  De consument van vandaag kiest voor snelle, gemakkelijke oplossingen en liefst nog op het moment en op de manier dat hij dat zelf wil en nodig heeft. Alles draait om snelheid, gebruiksgemak en transparantie. Een klant verwacht dat het pakje dat hij vandaag bestelt, morgen al geleverd wordt. Een bedrijfsvoertuig dat dienst weigert of een machine die het vandaag laat afweten, moet snel vervangen kunnen worden. No time to waste. Dat is het nieuwe normaal. En die nieuwe context geldt ook voor financiële instellingen.

  Patrick Tans, algemeen directeur Bankproducten KBC België verduidelijkt: “Met dat gewijzigde verwachtingspatroon van onze klanten in het achterhoofd hebben we het afgelopen jaar ons interne kredietproces drastisch vereenvoudigd. Mede dankzij de technologische en digitale ontwikkelingen kunnen we nu 90% van de kredietaanvragen door ondernemers binnen 24 uur afwerken. De afgelopen maanden werd tijdens een pilootfase 99% van de ondernemerskredieten die in aanmerking kwamen, binnen 24 uur afgesloten, tot grote tevredenheid van de betrokken klanten. De ondernemer weet ook binnen de kortste keren of hij in aanmerking komt voor een krediet of niet. Bovendien geeft de efficiëntere organisatie onze medewerkers in de bankkantoren meer tijd en ruimte om hun dienstverlening aan de klanten nog te verbeteren. Want we menen het ernstig met onze ambitie om de klant centraal te stellen. KBC wil de referentie zijn. Niet alleen voor particuliere klanten, maar ook voor ondernemend Vlaanderen. [1] En dankzij de snelle kredietbeslissing zetten we onze rol in de maatschappij kracht bij.”

   

  Over welke kredieten gaat het en wie kan gebruikmaken van een ‘instant’ krediet?

  Alle ondernemers (kmo’s, zelfstandigen en vrije beroepers uit om het even welke sector, inclusief land- en tuinbouw, social profit) die klant zijn bij KBC, kunnen binnen 24 uur een krediet tot 150 000 euro aanvragen en krijgen. Voordien bedroeg de gemiddelde doorlooptijd voor dergelijke kredieten 9 dagen.  

  Het gaat hier om exploitatiekredieten, investeringskredieten en financiële leasing. En zowel kredieten die via de KBC-bankkantoren worden aangevraagd als kredieten die via hoofdkantoor lopen, komen in aanmerking.

  KBC stelt als ambitie om 100% van alle kredietaanvragen die aan deze voorwaarden voldoen binnen 24 uur af te handelen. Daarenboven profiteren alle andere kredietaanvragen mee van het versnelde proces. Die kunnen voortaan op 5 dagen afgewerkt worden. 

  Digitale ondertekening zorgt voor extra tijdwinst en gebruiksgemak

  De digitale vooruitgang zorgt ervoor dat het gros van de kredietcontracten digitaal getekend kan worden via KBC Touch (dat een overzicht geeft van persoonlijke en zakelijke rekeningen). Vanaf eind februari zal de klant ook digitaal kunnen tekenen vanuit zijn KBC Business Dashboard. De klant-ondernemer hoeft zich niet meer te verplaatsen en kan vanuit zijn stoel – waar hij zich ook bevindt – contracten ondertekenen en/of bewijsstukken, documenten elektronisch doorsturen.

  Met KBC Business Dashboard volgt de klant heel transparant zijn transacties op

  KBC Business Dashboard is het nieuwe portaal waarmee de ondernemer toegang heeft tot al zijn zakelijke bank- en verzekeringstoepassingen. Daarop vindt hij ook een overzicht van verschillende tools om zijn onderneming te runnen.

  Via dat dashboard kan de ondernemer verrichtingen waarvoor hij vroeger naar het KBC-kantoor moest, nu uitvoeren en opvolgen vanop zijn werkplek of waar hij zich ook bevindt. De ingebouwde mogelijkheid om via KBC Touch ook digitaal te tekenen, levert tijdwinst op, want de ondernemer kan van om het even waar zijn kredietaanvragen, volmachten of transacties ondertekenen en verzekeringspolissen raadplegen. Zelfs als hij in het buitenland is.

   

   

   

   

   

  [1] CBC, dochteronderneming van KBC, volgt zijn eigen commerciële beleid naar ondernemingen.

  Over KBC Group

  Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

  KBC Group
  Havenlaan 2
  B - 1080 Brussels
  Belgium