800 klanten in 1 dag op de digitale snelweg dankzij DIGIwijs

  • Sinds begin februari organiseert KBC Digi-dinsdagen. Tijdens die informatiesessies op dinsdagnamiddag raken klanten wegwijs in het gebruik van de KBC apps KBC Touch en KBC Mobile.
  • De eerste Digi-dinsdag op 6 februari kon alvast rekenen op meer dan 800 deelnemers in 50 KBC-kantoren.
  • De Digi-dinsdagen maken deel uit van DIGIwijs: een ruimer aanbod van gratis opleidingen die klanten vertrouwd maakt met de digitale evolutie en de mogelijkheden en het gebruiksgemak dat dit voor hen biedt.
  • KBC plant dit jaar meer dan 600 events en verwacht dat 10 000 klanten zullen deelnemen aan deze gratis opleidingen.

De digitalisering zet zich steeds sneller door in de samenleving, ook in de financiële wereld.  Vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid, wil KBC ervoor zorgen dat al zijn klanten de kans krijgen om digitaal mee te blijven of bij te benen. Daarom krijgen alle klanten de mogelijkheid om gratis de digitale bancaire en verzekeringstoepassingen die KBC aanbiedt, in de vingers te krijgen via DIGIwijs. Dat zijn een aantal opleidingen, afgestemd op de interesse en de bestaande kennis en ervaring van de deelnemers-klanten:

  • ‘Van Smartphone tot Tablet’: DIGIwijs voor beginners legt de algemene basisbeginselen van smartphones en tablet uit zonder te focussen op de KBC Apps.
  • Digi-dinsdag, elke eerste dinsdag van de maand worden in minstens 1 kantoor per kantoorcluster het gebruik en de mogelijkheden van KBC Touch en KBC Mobile, de mobile banking apps., toegelicht.
  • DIGIwijs voor gevorderden: tijdens die sessies komen de apps voor ondernemers (KBC Touch, KBC Mobile, KBC Business), vermogenden (KBC Invest) en verzekeringen (verzekeringen in KBC Mobile en KBC Touch, KBC Assist, KBC DriveSafe) aan bod.
  • Cybercrime events zijn bestemd voor grotere groepen en wijzen op de gevaren van cybercrime en hoe er zich tegen te beschermen.

De DIGIwijs-sessies zijn steeds zeer persoonlijk opgevat en maximaal op maat van de deelnemers. 1 KBC-kantoormedewerker staat in voor de begeleiding van 5 deelnemers.

DIGIwijs bouwt voort op de initiatieven die KBC vorig jaar al organiseerde om klanten meer vertrouwd te maken met de mogelijkheden die digitale applicaties hen bieden :  het KBC ontdekgesprek, de digitale duik,

met Telenet, ‘Op de koffie’s’digitaliteit.  De eerste sessie kon alvast rekenen op heel wat enthousiasme van zowel deelnemers als begeleiders.

Karin Van Hoecke, directeur Particulieren kadert deze aanpak: “KBC engageert zich al jaar en dag actief om de financiële kennis en digitale vaardigheden van zijn klanten te ondersteunen en vergroten. Een twintigtal jaar geleden, toen PC-bankieren stilaan ingeburgerd raakte, organiseerde KBC al gratis opleidingen om klanten vertrouwd te maken met de mogelijkheden en het gebruik van PC-bankieren.  Klanten DIGIwijs maken kadert volledig in die KBC strategie en sluit aan bij ons imago van warme bank-verzekeraar. Vandaag bankieren meer dan 1.100.000 KBC-klanten op smartphone of tablet, meer dan 1.250.000 klanten gebruiken KBC Touch.”

 

Voor meer info kan je terecht op: kbc.be/digiwijs.

Contacteer ons
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Ilse De Muyer Corporate Communication Manager
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium