KBC klanten kunnen opnieuw inschrijven op nieuwe groepsaankoop energie in samenwerking met iChoosr

KBC klanten kunnen opnieuw inschrijven op nieuwe groepsaankoop energie in samenwerking met iChoosr

Vanaf 11 april biedt KBC klanten en niet-klanten voor de vierde keer de mogelijkheid om in te schrijven voor een groepsaankoop energie (gas en elektriciteit) met iChoosr. KBC ziet de belangstelling voor deze groepsaankopen gestaag toenemen. Voor de laatste editie (mei 2022) noteerde KBC ruim 18.000 inschrijvingen.

Karin Van Hoecke, directeur Digital Transformation & Data bij KBC België, duidt het initiatief: “De sterke stijging van de energieprijzen vorig jaar heeft consumenten veel bewuster en alerter gemaakt. Zo merken we dat onze klanten veel meer gebruik maken van ​ de verschillende tools zoals Mijnenergie, Energie-inzichten en de energiebarometer, die we aanbieden in KBC Mobile en die onze klanten helpen om zuinig en efficiënt met energie om te springen en zo tijd en geld te besparen. We stellen ook vast dat het aantal inschrijvingen voor de laatste groepsaankoop in mei 2022 verdubbeld is ten opzichte van de eerste groepsaankoop in 2020: klanten zijn duidelijk op zoek naar een scherpe energieprijs, ook voor 100 % Belgische groene stroom. Het feit dat de klant zijn aanvraag volledig kan afwerken via KBC Mobile en Kate is daar beslist niet vreemd aan. We zijn blij dat we voor deze groepsaankoop opnieuw op iChoosr kunnen rekenen om een scherp aanbod en een soepel intekenproces voor onze klanten te garanderen. En dat niet enkel voor klanten, maar ook voor platformklanten1 en klanten die enkel hun verzekeringen via KBC Mobile opvolgen.”

 

1 Platformklanten zijn klanten die gebruik maken van de KBC Mobile app zonder dat ze een bank- of verzekeringsproduct van KBC hebben

 

Hoe kan je heel gemakkelijk intekenen op de groepsaankoop?

De klant start zijn inschrijving voor deze groepsaankoop via “aanbod” in KBC Mobile. Daar klikt hij door via de tegel “Groepsaankoop energie” of hij vraagt het gewoon aan Kate. Tot en met 9 mei kan de klant zo gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop energie.

Op woensdag 10 mei organiseert iChoosr een veiling. Energieleveranciers brengen daarbij hun beste bod uit voor een 1-jarig contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas.

Wie inschreef, ontvangt op 26 mei zijn persoonlijke voorstel. De klant heeft tot en met 26 juni de keuze om al dan niet op het voorstel in te gaan. Indien hij erop ingaat, ​ regelt iChoosr de verdere overstap. ​

 

Deze nieuwe groepsaankoop ligt helemaal in lijn van de diverse oplossingen die KBC in KBC Mobile biedt om tijd en geld te besparen door vlot te switchen van energie leverancier, je persoonlijk energieverbruik op te volgen of om samen piekverbruik te vermijden in België:

  • De energiebarometer (i.s.m. Re.alto) geeft in het startscherm van KBC Mobile aan de hand van een kleurenwaaier het stroomverbruik in België weer. Hoe meer we met zijn allen verbruiken, hoe meer de wijzer richting rood draait. Door op de energiebarometer in KBC Mobile te klikken, ziet de klant een prognose (op uurbasis) van het verwachte stroomverbruik in België én de verhouding beschikbare zon- en windenergie. Op die manier verhoogt KBC het (collectief) bewustzijn over hoe we met z’n allen omgaan met energie en hoe we samen piekverbruik kunnen vermijden.
  • Mijnenergie: klanten kunnen zeer eenvoudig en snel op zoek gaan naar een andere aanbieder op basis van hun verbruiksgegevens. Vanuit deze tool kunnen zij tevens de overstap regelen.
  • Energie-inzichten, zowel voor klanten met digitale als een analoge meter. Fluvius-klanten krijgen zicht op hun exact verbruik en leren zo onverwachte pieken en dalen op te vangen. Daarnaast krijgen ze tips om verder te besparen op energieverbruik.
Persbericht.pdf 202 KB
Bespaar op je energiefactuur met de groepsaankoop van iChoosr - KBC Bank & Verzekering
Schrijf je gratis en vrijblijvend in op de groepsaankoop groene elektriciteit en gas van iChoosr en bespaar op je energiefactuur.
KBC
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson

 

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium