KBC start proefproject om echtheid van KBC-documenten te testen

Blockchaintechnologie bevestigt de echtheid van documenten

Sinds 21 juni heeft KBC een proefproject opgezet waarbij bezoekers van de www.kbc.com-site bepaalde documenten kunnen checken op echtheid.

De achterliggende technologie die daarbij gebruikt wordt, is de blockchaintechnologie.

Enkel documenten, waarbij de melding "KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity verschijnt, kunnen op echtheid getest worden.

In deze tijden van fake news is het belangrijk dat een ontvanger kan checken of het nieuws en de verspreider van het nieuws authentiek zijn. KBC wil zich maximaal garant stellen voor het nieuws dat het verspreidt.

KBC onderzoekt al langer  de mogelijkheden van nieuwe technologieën en oplossingen, en heeft reeds ervaring opgedaan met blockchaintechnologie (onder meer via KBC Trade Finance en Bolero Crowdfunding). KBC wenst na te gaan hoe de  blockchaintechnologie kan ingezet worden om de echtheid van door KBC uitgegeven documenten te waarborgen.

Het project en de reacties van de gebruikers zullen grondig geëvalueerd worden.

Hoe gaat het praktisch in zijn werk?

Persberichten en presentaties zullen eenvoudig gecheckt kunnen worden op echtheid.

De echtheid kan enkel gecheckt worden voor pdf-documenten die gepubliceerd worden op deze website (www.kbc.com) én waarin uitdrukkelijk vermeld staat "KBC biedt u de mogelijkheid om de echtheid na te gaan op www.kbc.com/nl/authenticity.

  • De lezer van het document slaat het document (dat een pdf-doc zal zijn), dat hij op echtheid wil testen, op zijn PC op.
  • Vanop de pagina www.kbc.com/nl/authenticity laadt hij het document op via de knop "Selecteer hier het KBC document";
  • Klik op "Controleer".

De lezer krijgt onmiddellijk bevestiging of ontkenning dat het gaat om een authentiek document.

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium