Vanaf vandaag kopen KBC*-klanten rechtstreeks via KBC Mobile een digitaal ticket voor bus- of tram bij De Lijn. Internetbankieren kan de KBC*-klant vanaf nu ook met itsme®.

·       De klant kan via de KBC Mobile app makkelijk een digitaal ticket voor bus- of tramrit van De Lijn aankopen en onmiddellijk betalen.

·       De klant hoeft geen nieuwe app te installeren. Hij vindt deze service meteen geïntegreerd terug in de mobilebankingapp van KBC/CBC en KBC Brussels.

·       KBC breidt zo het aanbod niet-financiële diensten van geselecteerde partners via KBC Mobile verder uit. De eerder gelanceerde services 4411 en Monizze kenden een gestage groei: 6 207 mensen maakten gebruik van 4411 en Monizze werd 13 960 keer geraadpleegd.

·       Meer dan 122 000 KBC klanten hebben een itsme®-account en kunnen er nu ook mee aanmelden in KBC Touch

Digitaal ticket voor De Lijn via KBC* Mobile

De klant gebruikt dagelijks KBC Mobile zowel voor bancaire toepassingen (bv. raadplegen saldo rekening, aankoop en beheer van zijn bankproducten) als voor extra services zoals parkeren via 4411 of het raadplegen saldo van Monizze. Even vlot kan de klant vanaf vandaag via de KBC Mobile app makkelijk een digitaal ticket voor een bus- of tramrit aankopen en onmiddellijk betalen via zijn zichtrekening. De niet-frequente gebruiker van De Lijn kan met dit zogenaamde M-ticket 60 minuten lang op de trams en bussen van De Lijn rijden. Een M-ticket is ook geldig voor de Kusttram.

Met een kostprijs van 1.80 euro is het M-ticket vandaag een zeer voordelig alternatief voor de sporadische gebruiker van De Lijn.

De KBC Mobile gebruiker hoeft geen extra app te installeren op zijn smartphone en ook geen nieuw account bij De Lijn aan te maken. Hij hoeft slechts eenmalig zijn GSM-nummer in te geven. In KBC Mobile selecteert hij De Lijn en hij kiest de rekening waarlangs hij de betaling wenst te doen. Van zodra die keuze gemaakt is, start  de 60 minuten reistijd. Bij een eventuele controle kan hij op het startscherm de nog actieve sessie(s) zien en zijn digitaal ticket oproepen.

 Hier  vindt u het eerder verspreide persbericht over de samenwerking met De Lijn.

 

Aanmelden in KBC*Touch met itsme®

Tot nu toe meldt de KBC klant zich aan in het internetbankieren (KBC Touch) met zijn kaartlezer of KBC-Sign. 287 000 klanten gebruiken hun smartphone al om zich via KBC Sign aan te melden in KBC Touch. Vanaf vandaag kan de KBC klant zich ook aanmelden in KBC Touch (internetbankieren) met itsme®. Hiervoor heeft hij een itsme® account aangemaakt via KBC of via een andere provider. Als hij is aangemeld in Touch met Itsme® kan hij alle functionaliteiten van KBC Touch gebruiken; ook Europese overschrijvingen tekenen met itsme®.

Eind augustus maakten meer dan 122 000 KBC klanten reeds een itsme®account aan.

 

Meer informatie over itsme® vindt u hier.

 

*KBC, CBC en KBC Brussels

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium