Binnenkort digitaal M-ticket voor bus- of tramrit bij De Lijn rechtstreeks aankopen via KBC Mobile app

  • KBC breidt het aanbod niet-financiële diensten van geselecteerde partners via KBC Mobile verder uit. Eerder al werden de services 4411 en Monizze in de app aangeboden. Op slechts enkele weken tijd maakten 4353 mensen gebruik van 4411 en werd Monizze 13.000 keer geraadpleegd.
  • In het najaar zal  de klant via de KBC Mobile app makkelijk een digitaal ticket voor bus- of tramrit van De Lijn kunnen aankopen en onmiddellijk betalen.
  • De klant hoeft geen nieuwe app te installeren. Hij vindt deze service meteen geïntegreerd terug in de mobilebankingapp van KBC/CBC en KBC Brussels.

In het najaar kan de KBC klant via de KBC Mobile app makkelijk een digitaal ticket voor een bus- of tramrit aankopen en onmiddellijk betalen via zijn zichtrekening. De niet-frequente gebruiker van De Lijn kan met dit zogenaamde M-ticket 60 minuten lang op de trams en bussen van De Lijn rijden. Een M-ticket is ook geldig voor de Kusttram.

Met z’n 1.80 euro is het M-ticket vandaag een zeer voordelig alternatief voor de sporadische gebruiker van De Lijn.

De KBC Mobile gebruiker hoeft geen extra app te installeren op zijn smartphone en ook geen nieuw account aan te maken. Hij hoeft slechts eenmalig zijn GSM-nummer in te geven. In KBC Mobile selecteert hij  De Lijn en hij kiest de rekening waarlangs hij de betaling wenst te doen. Van zodra die keuze gemaakt is, start  de 60 minuten reistijd. Bij een eventuele controle kan bij op het startscherm de nog actieve sessie(s ) zien en zijn digitaal ticket oproepen.

 

Karin Van Hoecke, directeur Particulieren KBC : “KBC wil zijn klanten nog meer comfort en gebruiksgemak aanbieden. Daarom breiden we KBC Mobile, dat door onze klanten steeds vaker gebruikt wordt en enorm op prijs wordt gesteld, steeds verder uit ook met niet-bancaire diensten van geselecteerde partners. De Lijn stond al een tijdje op onze verlanglijst maar ook gebruikers zelf suggereerden ons om hen toe te voegen. De Lijn beantwoordt aan een reële behoefte van onze klanten en vult heel mooi ons reeds bestaande samenwerkingsverband met 4411 aan. Nu bieden we zowel aan autobestuurders als gebruikers van het openbaar vervoer een oplossing aan via KBC Mobile. Een parkeerplaatsje betalen of een ticket voor De Lijn aanschaffen was nog nooit zo eenvoudig”. 

 

Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn: “Met de KBC mobile app maken we betalen voor bus en tram nog laagdrempeliger. Vorig jaar gingen al 12 miljoen digitale tickets de deur uit, dat is 60 procent van het totaal. Intussen kan je met de smartphone alle courante vervoerbewijzen kopen:  een ticket voor een enkele rit, een tienrittenkaart en een dagpas. Nu KBC als eerste grootbank het m-ticket aanbiedt, gaat het gebruiksgemak voor onze reizigers er letterlijk een bank op vooruit.”

 

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Tom Van De Vreken Spokesperson De Lijn
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Tom Van De Vreken Spokesperson De Lijn
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium