Verhoogd gebruiksgemak dankzij nieuwigheden in KBC/CBC Mobile

Instant klant met KBC/CBC Mobile / Overschrijven vanuit multibanking / Parkeertijd beheren (4411) en maaltijd-/ecocheques (Monizze) raadplegen / Privacyvoorkeuren zelf aanpassen (ook in KBC/CBC Touch)

Vanaf de derde week van juni biedt KBC een aantal nieuwigheden aan.

1.      Zelf in een drietal minuten klant worden bij KBC of CBC en een zichtrekening openen, dankzij een aantal eenvoudige stappen in KBC Mobile of CBC Mobile.

2.      Voortaan ook overschrijvingen doen vanaf rekeningen bij verschillende banken. Sinds eind maart was het al mogelijk om het saldo van rekeningen bij andere banken te raadplegen via KBC Mobile.

3.      Enkele nieuwe toepassingen in KBC/CBC Mobile maken het leven van de gebruiker gemakkelijk:

  • Klanten kunnen hun parkeertijd betalen bij 4411.
  • Wie een Monizzekaart toevoegt, kan altijd en overal het saldo van zijn maaltijd-/eco-cheques opvragen.
  • Door een rechtstreekse link vanuit Mobile met Cardstop toe te voegen, worden krediet-, debet-, en/of prepaidkaarten met één eenvoudige actie onmiddellijk geblokkeerd.
  • KBC-klanten kunnen via een knop aanvaarden of weigeren dat bepaalde derde partijen de financiële gegevens van hun zichtrekening te zien krijgen.

Erik Luts, Chief Innovation Officer van KBC Groep NV beaamt: “KBC wil zijn klanten een unieke beleving bieden. Daarom zetten we bij KBC in op nieuwe technologische ontwikkelingen die een vloeiende gebruikservaring mogelijk maken. De bestaande kanalen die onze klanten enorm appreciëren, breiden we uit met nieuwe diensten en mogelijkheden. Die moeten inspelen op het snel veranderende gedrag en beantwoorden aan de verwachtingen van onze klanten. Zo zorgen we ervoor dat we een toekomstgerichte en betrouwbare partner blijven voor onze klanten die op zoek zijn naar vernieuwing, comfort, gebruiksgemak, hier en nu, waar en wanneer dan ook. “

 

1.  Instant klant met KBC/CBC Mobile

Consumenten die klant willen worden bij KBC of CBC zullen later deze maand nog eenvoudiger een rekening kunnen openen via hun smartphone. KBC bood al de mogelijkheid om mobiel een rekening te openen maar bracht hierin een aantal nieuwigheden, gebaseerd op het zeer eenvoudige en klantvriendelijke “onboardingproces” ontwikkeld door KBC Ierland. Dat is afgelopen jaar met groot succes uitgerold door KBC Ierland: er werden 20.000 rekeningen geopend op amper 3 maanden tijd.

Het eenvoudige doorloopproces biedt de klant een optimale, maar tegelijk veilige klantbeleving.

Klant worden bij KBC en/of CBC en een zichtrekening openen, kan voortaan in amper een drietal minuten.

KBC komt hiermee tegemoet aan drie opmerkingen/wensen die consumenten vaker uitten:

  • Een bankrekening is een noodzakelijk iets en consumenten zien weinig verschil tussen de zichtrekeningen van de verschillende banken.
  • Consumenten zien op tegen het papierwerk dat gepaard gaat met het openen van een rekening en begrijpen niet altijd het financiële jargon.
  • Eenmaal een rekening aangevraagd/geopend is, willen klanten er onmiddellijk gebruik van kunnen maken, ze willen instant toegang.

 

2.  Overschrijven en rekeninghistoriek vanuit multibanking

Multibanking beantwoordt aan de vraag van de Belg om in één app zijn bankrekeningen bij verschillende banken te kunnen raadplegen en beheren.

Einde maart voegde KBC als eerste Belgische bank multibancaire mogelijkheden toe aan KBC Mobile. Sindsdien kunnen klanten van KBC, KBC Brussels en CBC in KBC/CBC/KBC Brussels Mobile effectief het saldo raadplegen van zowel privé- als professionele zichtrekeningen die ze bij andere financiële instellingen hebben.

Sinds de lancering op 26 maart ll. werden al een 7000-tal rekeningen toegevoegd.

Vanaf de derde week van juni kunnen klanten vanuit multibanking ook betalingen doen met rekeningen van andere banken. Snel en gebruiksvriendelijk. Het zal gaan om rekeningen bij Argenta, Belfius, BNP Paribas Fortis (Hello Bank), ING en Axa.

 

3.  Nieuwe toepassingen in KBC/CBC Mobile verhogen het gebruikscomfort voor de klant

Op 8 februari kondigde KBC de samenwerking aan met Monizze en 4411. Vanaf de derde week van juni worden beide apps in KBC Mobile (CBC Mobile en KBC Brussels Mobile) geïntegreerd aangeboden. De klant moet dus zelf geen extra apps installeren.

·        Parkeerapp 4411: op dit moment kun je in 50 Belgische steden en gemeenten - goed voor meer dan 180.000 parkeerplaatsen op straat - met 4411 mobiel een parkeerplek betalen. Vanaf de derde week van juni kan de KBC-/CBC-/KBC Brussels-klant een parkeerplaats rechtstreeks betalen vanuit zijn KBC/CBC/KBC Brussels Mobile-app.

·        De klant kan zijn Monizzekaart automatisch koppelen aan KBC Mobile. Hij zal ze dan terugvinden in het overzicht van zijn kaarten, naast zijn bank- en kredietkaartgegevens. Zo zal hij via zijn mobilebankingapp het saldo van zijn maaltijdcheques, ecocheques en eventuele gift cards kunnen raadplegen.

·        Dankzij een rechtstreekse link vanuit KBC Mobile naar Cardstop, kunnen krediet-, debet-, en/of prepaidkaarten voortaan onmiddellijk geblokkeerd worden bij verlies, diefstal of misbruik.

·        De klant kan zijn privacyvoorkeuren zelf eenvoudig aanpassen in KBC Mobile en KBC Touch. Uit het uitgebreide marktonderzoek dat KBC begin maart over PSD2 publiceerde, bleek dat het voor 8 op de 10 Belgen taboe was om hun financiële gegevens te delen met derde partijen. Klanten krijgen bij KBC /CBC en KBC Brussels de mogelijkheid om de derde partijen die de gegevens van de klant kunnen opvragen, gemakkelijk te beheren via een knop in KBC  Mobile of KBC Touch. Als de klant dat wenst, kan hij bijvoorbeeld de toegang van derde partijen weigeren door een simpele aanpassing van de knop in zijn instellingen.

 

Daarnaast experimenteert KBC ook met nieuwe technologieën die de klantbeleving ten goede kunnen komen. Lees meer over twee van deze experimenten in het persbericht “Ontdek Alexa en The Virtual Space van KBC”.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium