Vanaf vandaag kunnen KBC, CBC en KBC Brussels klanten saldo van privé- én professionele zichtrekeningen bij andere banken raadplegen in KBC Mobile.

KBC is de eerste bank die klanten laat genieten van opportuniteiten PSD2-richtlijn. De nieuwe versie van KBC Mobile, met daarin ook de nieuwe multibanking functie, kan vanaf vandaag gedownload worden in de App Store en de Google Play store.

KBC maakt actief gebruik van de mogelijkheden die de PSD2-richtlijn biedt. Klanten van KBC, KBC Brussels en CBC kunnen vanaf vandaag in KBC Mobile effectief het saldo raadplegen van zowel privé- als professionele zichtrekeningen die ze bij andere financiële instellingen hebben. Het gaat voorlopig om rekeningen bij Argenta, Belfius, BNP Paribas Fortis en ING. Hiermee is KBC de eerste bank in België die multibanking mogelijk maakt.

Zodra de reeds genoemde en andere Belgische banken ook hun API’s vrijgeven, zal het gebruikscomfort ervan voor de klant nog groter worden vermits het dan ook niet meer nodig is om een kaartlezer te gebruiken. API’s zijn stukjes softwarecode waarmee KBC de link kan leggen tussen haar toepassingen en die van een andere bank.

 

Multibanking in KBC Mobile werd voorbije weken uitvoerig getest

De multibanking functie is sinds eind februari uitvoerig getest door meer dan duizend KBC-medewerkers en kon op positieve reacties rekenen bij diegenen die ook rekeningen bij andere banken hebben. Lees even mee wat de gebruikers ervan vonden:

-          “Eindelijk een mogelijkheid om vanuit één applicatie mijn verschillende rekeningen te consulteren. Voor mezelf een mooie tijdswinst. Het zou nóg beter zijn als ook de verrichtingenhistoriek zou toegevoegd worden.”

-         “Hopelijk worden de API’s van andere banken snel geïntegreerd, het gebruiksgemak zonder kaartlezer zal nog groter worden. Hoe het vandaag werkt is wel al de start van een veelbelovende nieuwe functie en geeft mij een beter overzicht van wat er op mijn rekeningen staat.”

In de eerstkomende weken zal ook een selectie van klanten rechtstreeks bevraagd worden om hun feedback te geven op de nieuwe functie. Met die suggesties zal de dienst dan verder verbeterd en nog  gebruiksvriendelijker gemaakt worden.

In bijgevoegde demovideo ziet u hoe Multibanking in KBC Mobile werkt. 

 

Wat staat er nog op het PSD2-programma dit jaar?

·       Nog voor de zomer kunnen klanten in KBC Mobile betalingen doen met rekeningen van andere banken. Snel en gebruiksvriendelijk.

·       Later dit jaar zullen ook de andere entiteiten van de KBC-groep in Centraal-Europa en Ierland op basis van de Belgische ervaringen hun multibankingapp uitrollen.

·       De geïntegreerde multibankingapp beantwoordt aan de interesse die blijkt uit een marktbevraging uitgevoerd door Profacts in opdracht van KBC over PSD2.

 

Lees meer over de aankondiging die KBC hierover deed op 5 maart 2018 en het marktonderzoek waarin KBC peilde naar de houding van Belgen ten opzichte van de opportuniteiten van PSD2.

Contacteer ons
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Viviane Huybrecht General Manager KBC Corporate Communication / Spokesperson
Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium