Na slechts een paar weken 2500 tevreden klanten van de KBC-Multibanking toepassing

Nog geen 3 weken na de lancering,  hebben al zo’n 2500 (unieke) klanten hun rekeningen (meer dan 3500 in totaal) bij andere banken gekoppeld in KBC Mobile.

Klanten van KBC, KBC Brussels en CBC kunnen sinds 26 maart in KBC Mobile het saldo raadplegen van zowel privé- als professionele zichtrekeningen die ze bij andere financiële instellingen hebben. Het gaat voorlopig om rekeningen bij Argenta, Belfius, BNP Paribas Fortis en ING.

De reacties van enthousiaste klanten liegen er niet om. De overgrote meerderheid vindt het een oplossing om gemakkelijker en overzichtelijker te bankieren. Volgens hen speelt KBC met deze toepassing ook een duidelijke toekomstgerichte voortrekkersrol in de financiële wereld.

KBC is immers de eerste Belgische bank die haar klanten laat genieten van de opportuniteiten van de PSD2-richtlijn. Sinds eind maart is de nieuwe versie van KBC Mobile, met daarin ook de nieuwe unieke multibanking functie beschikbaar in de App Store en de Google Play store.

Erik Luts, Chief Innovation Officer KBC Groep vat het als volgt samen : “ We willen onze klanten op een gebruiksvriendelijke manier en in alle veiligheid volop laten genieten van de vele opportuniteiten die dankzij PSD2 ontstaan en ze proactief en assertief benutten. We zijn dan ook verheugd te mogen vaststellen dat onze klanten heel enthousiast de  multi-bancaire mogelijkheden in onze mobilebankingapp omarmen en dat we na amper een paar weken al op zoveel gebruikers mogen rekenen. Klanten erkennen tegelijkertijd  ook de leidinggevende rol die we spelen inzake financiële dienstverlening. Het is en blijft onze ambitie om de gebruikservaring van onze klanten verder te optimaliseren, door verder te innoveren en nieuwe, klantgerichte oplossingen te ontwikkelen. En op die manier hun leven makkelijker te maken”.

KBC vroeg de enthousiaste gebruikers van het eerste uur ook naar hun ervaringen en suggesties :

  • “Knap gedaan, de mogelijkheid om vanuit één applicatie mijn verschillende rekeningen te consulteren beantwoordt aan het toekomstbeeld dat ik heb van mijn bank. Het mezelf makkelijk maken. Het zou fijn zijn mocht ik dezelfde mogelijkheid hebben in KBC Touch”
  • “Ik kan niet wachten tot ook de andere financiële instellingen waar ik klant ben er tussen staan, goe bezig!”

Wat staat er bij KBC nog op het PSD2-programma dit jaar?

  • Nog voor de zomer kunnen klanten in KBC Mobile betalingen doen met rekeningen van andere banken. Dit was overigens ook één van de suggesties die KBC meekreeg van de gebruikers.  
  • Later dit jaar zullen ook de andere entiteiten van de KBC-groep in Centraal-Europa en Ierland op basis van de Belgische ervaringen hun multibanking toepassing uitrollen.

Lees meer over de aankondiging die KBC hierover deed op 5 maart 2018 en het marktonderzoek waarin KBC peilde naar de houding van Belgen ten opzichte van de opportuniteiten van PSD2.

Over KBC Group

Bij twijfel of discussie over de inhoud van deze persberichten geldt de versie gepubliceerd op www.kbc.com/nl/persberichten als enige referentietekst.

KBC Group
Havenlaan 2
B - 1080 Brussels
Belgium